Kokemuksia Ikean Söderhamn -sohvasta ja -divaanista

 

Ikean Söderhamn -sohva ja -divaani saapuivat meille keskuun lopussa, joten niillä on nyt ryösitty sellaiset kolme kuukautta ja aivan kuten kalliimmatkin sohvat, joita meillä on ollut, sohva on lössähtänyt jonkin verran. Miehen mielestä sohva on tosi kamalan näköinen tätä nykyä, minun mielestäni ei ehkä nyt kuitenkaan. Mutta lössähtänyt se on, siitä ei pääse mihinkään. 

Selkänojatyynyt ovat menneet aikalailla kasaan ja istuintyynyjen kangas on aika pahasti venähtänyt, joten istuintyynyt roikkuvat sohvan ulkopuolella. En tiedä sitten, ovatko muutkin kankaat yhtä venyvää sorttia, mutta tämä harmaa Isunda -nimellä kulkeva kangas on kyllä venynyt pahemman kerran. Ainakaan divaanin turkoosi Finnsta -kangas ei ole osoittenut samanlaisia venymisen merkkejä. Tosin divaani ei olekaan samanlaisessa non-stop -käytössä kuin sohva. Myös divaanin selkänojatyyny on edelleen kuin uusi.

 

 

Kun istuintyynyjen kangas on venynyt, ovat tyynyt päässeet liukumaan eteenpäin ja melkoinen rako on syntynyt selkänojan ja tyynyjen väliin. Huomaa, että tyynynpäälliset ovat kiertyneet ja saumat eivät enää ole siellä missä pitäisi. Tosiaan, en osaa sanoa, että miten muut kankaat käyttäytyvät, mutta tätä en ainakaan voi suositella.

 

 

Sohvan saa ihan hyvännäköiseksi pöyhimällä selkänojatyynyt uusiksi, mutta istuintyynyihin ei auta mikään konsti tai kepponen kun kangas kerran on venähtänyt. Täytyy Ikean sivuilta vielä tarkastaa, että saako näitä harmaita pestä koneessa. Pesu voisi ehkä auttaa, jos päälliset hieman vaikka kutistuisivat. Divaanin päälliset muuten pesin viime viikolla koneessa kolmessakympissä sen enempiä tarkastelematta kun koira pissasi divaanille. Ne ainakin kestivät pesua ihan loistavasti eivätkä menneet miksikään kuten kuvista näkyy.

 

 

Sohva on meillä ihan hirveän kovassa käytössä ja harmittaa kyllä, että kangas ei ole kestänyt käyttöä. Minulla oli kova luotto sohvaan ja ajattelin, että se voisi käyttöä kestääkin. Meillä ei ole mikään kalliskaan sohva kestänyt vaan aina ne ovat läsähtäneet kasaan alta aikayksikön. Nahkainen, iso, kulmasohva on ainoa, jota voin kehua, mutta se oli turhan iso meidän olohuoneeseemme. Harmi, etten yhtään muista minkä merkkinen se oli ja minusta kyllä tuntuu, että sohvan ostaminen on ihan tuuripeliä. Ikinä ei voi tietää mitä saa!

 

-R

P.S. Täällä ja täällä on kuvia sohvasta ja divaanista kun ne olivat juuri meille tulleet.

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Moikka ja anteeksi kun vastaus on viivästynyt! Olen tehnyt uusia postauksia ja voisin linkittää ne sinulle kun pääsen takaisin koneelle. 😊 Mutta pähkinänkuoressa: Söderhamn sai väistyä vanhan kulmasohvan tieltä!

Avatar

Meillä on joku random rahi ikeasta tuolla harmaalla kankaalla, ja se on ihan venynyt… vaikka ei rahi nyt niin kovassa käytössä ole edes ollut. Eli kangas on heikompi … Oonkin haaveillut juuri tuosta söderhamn-sohvasta turkoosia kankaalla, vieläkö divaani on teillä pysynyt kuosissaan?

Avatar

Itseasiassa divaani on vielä ihan kuosissaan! Toki se on ollut vähän vähemmällä käytöllä kuin sohva, mutta nyt se on osana tuota sohvaa kun vaihdoin järjestystä. Saa nähdä, että rupeaako lössähtämään kun tosissaan nyt joutuu kovemmalle käytölle.

Avatar

Moikka

Oletko tehnyt tästä uutta päivitystä? Kiinnostaisi kuulla, miten sohva ja divaani voivat 🙂

Avatar

Meillä suurin piirtein yhtä vanha Söderhamn-kulmasohva valkoisella Finnsta-kankaalla, ja siinä kankaat ovat kyllä pysyneet ihan paikoillaan venymättä. Mitään rakoa selkänojien ja tyynyjen välissä ei meillä ole. Toki viiden hengen (vanhemmat + pojat 17 v, 14 v ja 10 v) päivittäinen sohvan käyttäminen näkyy väistämättä selkätyynyissä, mutta pöyhimällä ovat taas kondiksessa. Meidän perheessä on (ainakin) tähän mennessä oltu tosi tyytyväisiä sohvaan.

Avatar

Kiitos kun jaoit teidän kokemuksianne! Voisi siis kuvitella, että tämä meidän sohvan päällisten venyminen johtuu juuri tuosta kankaasta kun teidän sohva on kunnossa ja toisaalta tuo meidän divaani myös. Sohvan istuinpäällisten kankaassa olevat viirutkin ovat nykyään ihan kaarella kun ennen olivat suorassa. Divaanin kangas ainakin vaikuttaa paljon vahvemmalta ja paksummalta kuin tuo sohvan kangas. Ehkäpä siis ostamalla uudet päälliset saisi sohvan ikää pidennettyä? 🙂 Tykkään sohvasta muuten tosi paljon!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä