Ihana olla kotona

 

Ei ole Ikean mainos vaikka toki voisi ollakin kun meidän kodissa melkolailla kaikki Ikeasta on! Mutta siis eilen oli matkapäivä vaikka ei koko päivää toki matkustettukaan. Aamulla siivottiin asunto, vaihdettiin lakanoita, pestiin pyykkiä ja tiskiä. Käytiin lounaalla, nukuttiin päikkäreitä, hoidettin lentokenttähommat sekä lento ja päästiin iltaysin aikoihin kotiin. Melkoinen touhupäivä kaikenkaikkiaan siis!

Mutta aivan ihana olla kotona. Eikä vähiten sen takia, että kun kolmen ja puolen tunnin lennosta puolitoista tuntia on ollut suoraa huutoa aivan täyttä kurkkua, sitä ehtii jo miettiä, että miksi ihmeessä me ei lähdetty reissuun kaksin? Että pahoittelut vaan kaikille Ryanairin lennolla sunnuntaina 15.10. Budapestistä Tampereelle olleille! Se oli meidän lapsi, joka karjui eikä mikään auttanut. Ei yhtään mikään.

Tosiaan, ihana olla kotona. Lapset alkoivat heräillä tänään vasta puoli yhdeksältä! Ei ole miesmuistiin moista käynyt. Tosin, jos tarkastellaan asiaa toiselta kantilta, he menivät nukkumaan vasta kymmenen maissa eli mitään huippupitkää unimaratonia ei suoritettu, mutta olisi voinut olla huonompikin tilanne! Mies oli ostanut illalla K-Marketista vadelmia aamukiukkua helpottamaan, mutta koko rasia oli homeessa. Hyvä yritys, mutta koitui melkein katastrofiksi. Onneksi jääkaapista löytyi kirsikkatomaatteja ja ne kelpasivat loppujen lopuksi.

Lapset ovat leikkineet tänään aivan mielettömän hyvin. Siis ihan oikeasti, aivan tajuton juttu! Olen sivusta seuraillut ja ihaillut, että vau. Minun lapseni leikkivät noin sulassa sovussa keskenään. Mutta älkää nyt luulko liikoja. Kyllä meillä tänäänkin on huudettu, kiukuteltu ja raivottu. Mutta keskenään eivät ole tapelleet ja se on ollut aivan ihanaa.

Oma koti tuntuu reissun jälkeen niin kodikkaalta ja mukavalta. Sisustus on jotenkin tosi raikas, valoisa ja kodikas. Kahden kerroksen pohjaratkaisu on kuin onkin tässä elämäntilanteessa meille se paras. Se tuli todistettua kun yhdessä kerroksessa viisi päivää asuttiin. Me tarvitaan kaksi kerrosta tai sitten aivan järjettömän älykäs ja äänieristetty pohjaratkaisu yhteen kerrokseen!

Saavuttiin kotiin kaksi isoa matkalaukkua täynnä puhdasta pyykkiä. Ei pyykkivuoria ja pyykkimaratonia. Puhtaat pyykit laukuista ulos ja valmista! Tosin ne odottavat vielä kaappeihin laittoa, mutta parempi sekin kuin, että ne ensin pitäisi pestä, kuivata ja viikata. Vähän oli kotona kyllä viileää, mutta takkatuli se vain on aina yhtä tunnelmallinen!

Oma piha on pelastus. Tänäänkin kun alkoi seinät kaatua päälle, ei muuta kuin ulos (kylmään syystuuleen). Siellä lapset keksivät kuin keksivätkin kaikkea puuhaa vaikka itse täytyy välillä ihmetellä, että miten kukaan voi nauttia tuosta viimasta, mikä tänäänkin puhalsi. Tekee ulkoilu toki aina itsellekin hyvää, mutta sanotaanko, että tunnin jälkeen haluan jo sisälle kahvikupin ääreen!

Mutta kuten sanottu, ihana olla kotona!

 

-R

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä