DIY kosmetiikka – Appelsiini-rosmariini suolakuorinta

 

Tämän kertaiseen vartalon suolakuorintaan tuli raikas tuoksu appelsiinista ja rosmariinista. Rosmariini on tuoksuna vähän sellainen, että välillä en voi sietää sitä alkuunkaan ja välillä se tuoksuu mukavan raikkaalle jopa. Tänään se tuoksui hyvälle, joten sitä käytin. Appelsiinin tuoksu on ihanan makea ja pehmeä – siitä tykkään aina!

 

 

Pohjaöljyina käytin jo entuudestaan minulle tuttuja manteli-, oliivi-, helokki- ja avokadoöljyjä. Viimeiseksi mainitussa on myös sitruunaa joukossa. Lisäksi käytin ruusunmarja- ja kameliaöljyjä, jotka ovat minulle ihan uusia tuttavuuksia. Tosiaan, olen varmasti melko monta kertaa kirjoittanut, että tykkään jättää kuorinta-aineen koostumuksen öljyiseksi, jotta ihoa ei tarvitse enää suihkun jälkeen erikseen kosteuttaa vaan se jää kosteutetun ja hoidetun tuntuiseksi. Minuun ainakin iskee aina suihkun jälkeen valtava laiskuus enkä millään jaksa enää ruveta levittelemään voiteita iholleni vaan haluan vetää pehmoiset vaatteet suoraan päälleni.

 

 

Eteerisiä öljyjä kaikenkaikkiaan tähän kuorintaan laitoin Orangen ja Rosemaryn lisäksi Lavenderia sekä Cypressiä. Appelsiini auttaa ihanan tuoksunsa lisäksi hoitamaan ihotulehduksia, virkistää, lämmittää sekä edistää solujen uudistumista ja on antiseptinen. Rosmariini vahvistaa ja virkistää sekä stimuloi verenkiertoa ja hoitaa ihoa. Sen tuoksu on todella voimakas ja luonnollisesti hyvin mausteinen!

Laventeli on ihonhoidossa sellainen perusöljy, jota tulee käytettyä paljon. Se on rauhoittava, hellävarainen, hoitava, antiseptinen, puhdistava sekä tasapainottava öljy, joka soveltuu kaikille ihotyypeille. Sypressi edistää verenkiertoa, sopii suonikohjuille, rauhoittaa ja tekee hyvää lihaksille sekä nivelille.

Suolakuorinnan teko on superhelppoa! Kaikkia öljyjä oman mielen mielen mukaan lasiastiaan ja huolellinen, mutta hellävarainen sekoitus. Öljyseokseen lisätään ruususuolaa (Himalajan suola) sen verran, että koostumus on miellyttävä. Minun tulee levitettyä kuorintaa iholle melkeinpä jopa päivä, sillä olen totaalisen koukussa sen nestettä ja kuona-aineita poistavaan vaikutukseen sekä ihoa kosteuttaviin ja hoitaviin ominaisuuksiin.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä