Leikkihuoneen kuulumisia

 

Olemme kovasti raivanneet meidän lasten leikkihuonetta viime viikkoina. Siellä on ollut ja edelleenkin on leluja ja kaikenmoista roinaa niin paljon, että suurin osa tavaroista vain lojuu piilossa laatikoissa eikä niillä ikinä leikitä. Suuri osa oli ennen tätä raivausrakkaa jopa sellaista tavaraa, jolla ei varsinaisesti edes voinut leikkiä. Toki kaikella pystyy leikkimään kun käyttää mielikuvitusta, mutta tarkoitan lähinnä siis sitä sellaista pikkukrääsää, jota aina keräytyy kummasti jostain. Ja sitten kun on tarjolla sellaisia enemmän leikittävämpiä leluja, jää epämääräinen krääsä laatikkoihin lojumaan.

 

 

Tavoitteena on siis ollut saada huone sellaiseen kuntoon, että siellä on mukava leikkiä. Että lelut löytyy helpolla ja se tavara, mitä siellä on, on sellaista, että sillä myös leikitään. Joten kuten tässä tavoitteessa ollaan nyt onnistuttu, sillä hävettävän valtava määrä tavaraa on laitettu eteenpäin ja huoneessa on nyt ollut tilaa touhuta. Kaikilla tavaroilla on paikkansa eikä huoneen tarvitse enää näyttää jatkuvasti siltä, että tavara vain on heitetty ovesta sisään.

Aivan älyttömästi meidän kolmella lapsella leluja ja muuta tavaraa vieläkin on, mutta siitä kaikesta aivan turhasta sälästä on melko hyvin päästy eroon ja laatikoissakin on ihan oikeasti tilaa. Ne eivät ole enää niin täynnä ettei niitä saa vedettyä ulos hyllystä, saati laitettua sitten takaisin paikoilleen. Ennen oli se tilanne, että lapset eivät oikein edes saaneet itse tavaroita takaisin paikoilleen kun oli niin täyttä. Olen laittanut tavarat nyt laatikoihin niin, että alalaatikoissa on niitä suosikkileluja ja ylempänä sitten sellaisia, joilla ei niin usein leikitä.

 

 

Nyt kun huoneen lattiakin oli näkyvissä, teki mieli ostaa huoneeseen siistit matot. Halusin, että suurin osa lattiasta on maton peitossa, sillä lattia on aika kylmä ja kun yksivuotias nukkuu päiväunia juuri leikkihuoneen alapuolella, eristää matto edes vähän kaikenmoista kolinaa, jota leikeistä väistämättäkin alakertaan kuuluu.

Puuvillaiset räsymatot löytyivät eilen Tammer Outletista, jos kävin ihan ensimmäistä kertaa Löytöliiterin sulkemisen jälkeen. Liikkeestä on pakkoa sanoa sen verran, että se oli ihan posiiivinen yllätys ja tavara vaikutti melko laadukkaalta ja hyvännäköiseltä. Mutta siis takaisin mattoihin. Ne ovat sini-valkoraidalliset, vaikka jossain kuvassa ihan beigeltä näyttävätkin. Sininen on sävyltään hyvin sellainen violettinen ja matot taisivat olla kooltaan kumpainenkin 140 x 200 cm. Laitoin niitä kaksi vierekkäin ja sain lattian hienosti peitettyä.

 

 

Huoneesta löytyy myös erikoisia, vihreitä, kynnysmattoja ja ne ovat käytössä silloin kun konemies leikkii ja tarvitsee koneilleen nurmikot. Luonnollisesti! Valkoisissa Ikean muovilaatikoissa on pala- sekä lautapelejä ja kauppatavaroita, joita meillä on edelleen paljon. Niitä laitettiin jo eteenpäinkin, mutta silti niitä vielä on tosi paljon.

Jotenkin haluaisin vielä järkeistää leikkihuoneen säilytysjärjestelmiä, mutta sen olen huomannut, että suosikkilelujen täytyy olla helposti saatavilla ja matalalla, jotta niillä on helpoin leikkiä. Ne täytyy myös saada siivottua paikoilleen helposti, jotta on edes teoreettinen mahdollisuus, että lapset ne siivoisivat leikkien jälkeen.

 

-R

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Toi lelujen läpikäynti on tavallaan myös vaikeaa. Joo, vauvalelut meiltä hävitettiin kun molemmat tytöt oli kasvaneet niiden ohi, mutta nyt kun välillä miettii, että olisi kiva vähentää tavaraa, niin ei se ole niin helppoa. Toki turhaa pientä tilpehööriä löytyy, mutta kunnon leluista kaikki on kyllä käytössä. Barbiet, vauvanuket, legot, duplot, nukketalo, ja sitten ne petshopit muine pienine kavereineen. Eli muutaman vuoden saan odotella, ennenkuin voin leluja pistää pois. 😀 Toki rikkinäiset hävitetään ja kun isompi sai synttärilahjaksi uusia barbeja, sovittiin että muutama jo paikkailtu nukke lähtee vaihdossa roskikseen. Lapset on myös hienosti ymmärtäneet, että kaikkea ei voi, eikä tarvitse olla eikä kerätä. Ja vaikka kaikki lelumainoksien keksinnöt on ihania, on meillä jo hyvä määrä leluja. Isompi esimerkiksi on joululahjaksi pyytänyt YHTÄ tiettyä nukkea ja sen hän tulee saamaan. 🙂

Avatar

Niinhän se on! En kanssa laittanut pois mitään millä tosiaan leikitään, mutta kaikki se turha ja rikkinäinen lähti kyllä. Meillä myös lapset ymmärsi asian tosi hyvin ja keskimmäinen oli mukana katsomassa, että millä leikkii ja millä ei. Nyt lapset on olleet tosi tyytyväisiä kun on ollut tilaa leikkiä ja kun kaikki tärkeät lelut on löytynyt helposti!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä