Kolme lasta ja parisuhde

 

Mitä hyvä parisuhde vaatii? Miten parisuhdetta pitää hoitaa, jotta sen osapuolet ovat onnellisia ja tyytyväisiä? Vai pitääkö sitä hoitaa? Millainen edes on hyvä parisuhde? Onko omahyväistä ajatella ja vaalia parisuhdetta kun on pieniä lapsia? Pitääkö lapset laittaa parisuhteen hyvinvoinnin edelle ja hoitaa sitä sitten joskus kun lapset ovat aikuisia?

Minun mielestäni tässä meidän perheen elämäntilanteessamme kolmen lapsen kanssa meidän parisuhteemme vaatii säännöllisin väliajoin aikaa kahden kesken. Se voi olla illallinen ravintolassa, yö hotellissa tai ilta ja yö yökerhossa. Kuulostaa ehkä karulta, mutta silloin tällöin ilta ja yö ilman lapsia hoitaa meidän parisuhdettamme. Joskus on mukava laittaa miehelle kiva viesti töihin ja kertoa kuinka paljon edelleenkin rakastan. Koskettaa häntä ohimennen arjen hullunmyllyssä tai halata oikein kunnolla. Yleensä kun halaamme joku (jos ei kaikki) lapsista tunkee mukaan alta aikayksikön!

Illat ovat myös omaa aikaa. Kun lapset on laitettu nukkumaan ja vaikka kuinka väsyttää, jutellaan ja halaillaan edes hetki. Vaikka mies tekee iltaisin vielä töitä ja minä kirjoittelen omia juttujani, silti on aikaa syödä yhdessä sekä myös viettää hetken aikaa kaksin. Nukkumaan mennään myös samaan sänkyyn ja lapset nukkuvat omissaan. Vaikka tuleva yö olisi kuinka risainen tahansa, on ihana nukahtaa oman, maailman rakkaimman, miehen kainaloon.

 

 

Se, millainen on hyvä parisuhde ja mitä se vaatii, varmasti on täysin riippuvainen sen osapuolista. Mielestäni ulkopuolisten on hyvin vaikea sanoa, mitä kenenkin parisuhde vaatii tai tarvitsee ollakseen onnellinen. Minusta se on sellainen asia, joka jokaisen täytyy yhdessä puolisonsa kanssa selvittää ja yrittää tehdä parhaansa sen vaalimiseksi. 

Olen vakaasti sitä mieltä, että vaikka olisikin pieniä lapsia ja on halua tehdä jotain parisuhteen eteen, ei siinä todellakaan ole mitään pahaa tai itsekästä. Olen aivan varma, että lapsetkin ovat onnellisempia ja voivat paremmin kun vanhemmatkin niin tekevät! Minä pystyn ainakin myöntämään, että vanhempana olo on rankkaa ja tarvitsen arjen oravanpyörästä välillä hengähdyshetken. Minusta huomaa kyllä kun rupeaa niin sanotusti mitta tulemaan täyteen ja tarvitaan irtiotto arjesta.

Me olemme hyvin onnekkaita, sillä minun vanhempani auttavat meitä näissä lastenhoitohommissa aina kun apua tarvitaan! Valitettavasti niin ei aina ole ja ymmärrän, että näissä tapauksissa se oman parisuhteen hoitaminen on aivan kamalan haastavaa, jos siihen tarvitaan omaa aikaa kuin me tarvitsemme. Silloin kai vain täytyy jollain tapaa järjestää sitä. Kartoittaa mahdolliset lastenhoitajat ja tarvittaessa palkata sellainen. Toki ymmärrän kyllä, että ei ole aivan helppo homma jättää oma lapsi kenen tahansa ventovieraan hoivaan. En tiedä kuinka pystyisin siihen itsekään!

Myös pienet riidat toki kuuluvat parisuhteeseen eikä elämä voi aina olla yhtä unelmaa. Se on mielestäni aivan normaalia, että välillä otetaan yhteen, selvitetään tilanne ja jatketaan eteenpäin. Minun mielestäni myös lasten on hyvä nähdä, että on ihan normaalia kun välillä myrskyää. Kunhan vain muistetaan myös selvittää asia ja tarvittaessa pyydetään anteeksi. Niin lapsetkin oppivat, että erimielisyydet sekä riidat ratkaistaan loppujen loppuksi ja elämä jatkuu. Toki kaikki asiat eivät aina kuulu lasten korville, se on selvä!

Mutta tosiaan, minä olen sitä mieltä vaikka olisi lapsia, pieniäkin lapsia, parisuhde vaatii hoitamista. Täytyy mennä yhdessä syömään ja iltaa istumaan tai harrastamaan kaksin jotain, jotta jaksaa taas olla hyvä vanhempi ja puoliso. Eikä aina tarvitse edes poistua kotoa! Koti-ilta ja kävelylenkki sopivat myös hyvin parisuhteen hoitamiseen. Enkä todellakaan sano, että minulla on keinot ja vinkit täydelliseen parisuhteeseen, mutta uskon, että jokaisella kuitenkin on avaimet siihen. Toki se vaatii ponnistelua ja vaivannäköä parisuhteen molemmilta osapuolilta!

 

-R

 

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Just niin! 🙂 Koti-ilta ja -yö on ihania kaksin. Ja sit vielä niissä aamuissakin on ihan oma fiiliksensä kun ollaan kaksin kotona. Jotenkin superrauhallista ja tosi outoa! 😉

Avatar

Ei tosiaan tarvitse poistua kotoa. Me ollaan pari kertaa oltu hotellissa kaksin, mutta yleensä lapset on mammalassa ja me ollaan kotona. On ihanaa olla ihan vaan kotonakin, kun saa keskittyä vaan olemiseen ja toisiinsa. Saa saunoa rauhassa, katsella leffoja, syödä mitä haluaa ja yöllä kukaan ei herätä! Me tykätään käydä metsässä kävelemässä kaksin ja pakata vaikka eväät mukaan! Sitä harrastetaan lastenkin kanssa, mutta eri juttu mennä kaksin ja aikuisten tahdissa. 🙂

Avatar

Meillä esikoinen täyttää tänään 21 vuotta ja nuorin neljästä on 10, eli perheen ja arjen pyörittämistä on riittänyt. Kun esikoinen oli pieni, appivanhemmat tarjosivat apuaan kahden keskisen ajan järjestämiseen, samoin omat vanhempani, nykyään ei apuja juuri tule, appivanhemmat ovat ikääntyneet ja äitini kuoli jo 11 vuotta sitten, mutta onneksi lapset ovat nykyään sen verran isoja, että iltalenkit koirien kanssa onnistuvat lähes päivittäin ja salillakin on yhdessä käyty miejen kanssa useamman kerran viikossa. Sellaista kivaa, arjen parisuhdehuoltoa❤️

Avatar

Kyllä, juuri sitä! 🙂 Ja niistä hetkistä pitää nauttia (samoin kuin toki arjestakin).

Avatar

Tuo kahden keskinen aika on meillä joskus kortilla ja nyt ei olla vuoteen käyty kahdestaan missään. Johtuu tietysti siitäkin, että meillä on vuoden ikäinen pienokainen kotona. Nyt ollaan mietitty kahden keskistä aikaa ja suunniteltu vähän mitä tehdään. Kyllä on munkin mielestä tärkeää vaalia parisuhdetta ja yhteistä aikaa. Ollaan kyllä pidetty romanttisia iltoja sitten, kun lapset ovat nukkumassa, mutta ne on niin lyhyitä aikoja. Kiitos kivasta tekstistä 🙂 tuli hyvä mieli!

Avatar

Kiitos, kiva kuulla! 🙂 Toivottavasti saatte omaa aikaa järkättyä myös. Se on kyllä kaiken sen järjestelyn arvoista!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä