Suosikkiöljyt kasvoille

 

Olen tykästynyt käyttämään myös kasvojeni iholla öljyjä. Tällä hetkellä käytössäni on sekoitus kahta kasvipohjaista öljyä sekä yhtä eteeristä öljyä. Sekoitus imeytyy iholle todella nopeasti ja hoitaa sitä tehokkaasti. Itse olen onnekkaassa asemassa, sillä ihoni ei ole kovinkaan herkkä ja pystyn huoletta kokeilemaan eri vaihtoehtoja ja tuotteita.

 

 

Tähän minun seerumiini, jos sitä sellaiseksi voi kutsua, tulee ruusunmarjaöljyä, kameliaöljyä sekä frankincense -eteeristä öljyä. Sekoituksen olen tehnyt pieneen pulloon ja sitä tulee tällä hetkellä käytettyä iltaisin ja aamuisin. Sen päälle ei ole tällä hetkellä tarvetta levittää kosteusvoiteita, mutta niinkin voi varmasti tehdä, sillä ainakin minun ihoni imaisee seerumin ihan hetkessä eikä se jää mitenkään öljyiseksi.

 

 

Tällä hetkellä suhteet seerumissani ovat kutakuinkin 1/3 kameliaöljyä ja 2/3 ruusunmarjaöljyä. Siihen sitten parisenkymmentä tippaa frankincenseä, koska yksinkertaisesti rakastan sitä! Frankincense sopii loistavasti ikääntyvälle iholle, sillä se siloittaa ja kiinteyttää ihoa, ehkäisee ryppyjä, kirkastaa ja rauhoittaa. Lisäksi se supistaa ihohuokosia.

Kameliaöljy (teeöljy) kosteuttaa ja ravitsee sekä on hyvin antioksidanttinen. Se elvyttää elotonta ihoa ja imeytyy siihen hyvin nopesti tukkimatta ihohuokosia. Kameliaöljy myös edistää haavojen ja naarmujen paranemista sekä vähentää ihon tulehdusta. Näin ollen sitä voi käyttää myös atooppisen ihon hoitoon.

Ruusunmarjaöljy sisältää runsaasti ihosolujen uusiutumiselle välttämättömiä rasvahappoja sekä A- ja C-vitamiineja. A-vitamiini kosteuttaa ihoa, hidastaa sen vanhenemista, vähentää ikääntymisen merkkejä, auttaa soluja uusiutumaan sekä lisää kollageenin tuotantoa. Myös C-vitamiini stimuloi kollageenin tuotantoa, mikä auttaa vähentämään juonteita ja ryppyja. Ruusunmarjaöljy on hyvin antioksidanttinen ja imeytyy syvälle ihoon. Pitkäaikaisella käytöllä ruusunmarjaöljyllä voi hoitaa myös arpia, sillä se lisää ihon rakennetta ja kimmoisuutta.

 

 

Minulla oli tänään erittäin touhukas ja avulias pikkuapulainen kun yritin kuvata öljyä. Hänellä oli hurjan paljon kaikkia ihania ideoita kuvauksen rekvisiitaksi, mutta tylsä äiti se vaan otti ihan pliisuja kuvia.

 

 

Mukavaa perjantaita ja ihanaa viikonloppua kaikille!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä