DIY kosmetiikka – Lime-viherminttu suolakuorinta

 

Tämänkertainen vartalon suolakuorinta sai osakseen limeä ja viherminttua, joita en ole aiemmin kuorinnoissa käyttänyt. Uusien tuttavuuksien lisäksi siihen laitoin sypressiä ja laventelia, joita olen aiemminkin käyttänyt ja toimiviksi havainnut. Pohjaöljyiksi tulivat jo tuttuakin tutummat manteli-, ruusunmarja-, viinirypäleensiemen-, avokado- sekä oliiviöljyt.

 

 

Pohjaöljyt sekoitetaan keskenään niin, että laitetaan kaikkia suurinpiirtein saman verran ja lisätään joukkoon eteeriset öljyt. Kaikkea oman mielen mukaan, totta kai! Eteerisistä öljyistä lime virkistää verenkiertoa, joten se, kuten myös sypressi (cypress), sopii loistavasti suonikohjujen hoitoon. Verenkiertoa edistävien vaikutuksen lisäksi sypressi myös rauhoittaa.

Viherminttu (spearmint) myöskin rauhoittaa ja helpottaa lihasjännityksiä. Laventeli (lavender) puolestaan on ehdoton yleisöljy, joka hoitaa ja hellii ihoa kuin ihoa. Se on puhdistava, hellävarainen, hoitava, antiseptinen ja tasapainottava. Minun tulee käytettyä laventelia oikeastaaan kaikissa ihonhoitotuotteissa sekä esimerkiksi pyykkietikassa.

 

 

Kun eteeriset öljyt on sekoitettu pohjaöljyihin (täällä kirjoittelin enemmän käyttämistäni kasviöljyistä), lisätään suola. Minä käytän ruususuolaa eli himalajan suolaa ja sekoitan sitä niin paljon, että koostumus on miellytävä. Toki kuorinnassa voi käyttää myös esimerkiksi luomuruokosokeria, mutta minä olen rakastunut suolan nesteen- ja kuonanpoisto-ominaisuuksiin, joten se on minun ehdoton suosikkini!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä