DIY kosmetiikka – Viherminttuinen voidepala

 

Kuorintapalasta intoutuneina testasimme ekaluokkalaisen kanssa tehdä ihan ensimmäistä kertaa voidepalaa (lotion bar). Voidepala on siis kiinteä pala, joka sulaa kun sitä hieroo iholle. Se hoitaa ja ravitsee ihoa erittäin tehokkaasti ihan sellaisenaankin käytettynä, mutta erityisen tehokas se on, jos sitä levittää kostealle iholle vaikkapa suihkun jälkeen. Meidän kodin lämmössä pala on pysynyt kyllä jähmettyneenä, enkä osaa ihan suorilta sanoa, että missä asteessa se alkaa sulaa. Joskus kylpyhuoneessa saattaa olla niin lämmin, että esimerkiksi kookosöljy sulaa, mutta epäilen, että tämä ei sula ihan yhtälailla.

 

 

Voidepalan ainekset löytyi meiltä kotoa, mutta meitä jäi vähän harmittamaan kun meidän sheavoi oli loppu. Se olisi ollut täydellinen juuri tähän! Mutta emme lannistuneet vaan sulatimme vesihauteessa ehkä noin vajaan teelusikallisen mehiläisvahaa, reilun ruokalusikallisen aloevoita (aloe veraa ja kookosöljyä) sekä noin ruokalusikallisen kaakaovoita. Lorautimme myös hieman manteliöljyä sekaan.

Kun kaikki ainekset olivat sulaneet, annoimme seoksen jäähtyä hetken. Kun seos alkoi jähmettyä, lisäsimme Spearmint (viherminttu) -eteeristä öljyä niin, että tuoksu oli sopiva. Spearmint on ekaluokkalaisen ehdoton lemppari, joten siitä syystä käytimme sitä. Sekoitimme seoksen vielä huolellisesti ja kaadoimme silikoniseen muffinssimuottiin jähmettymään. Nopeutimme jähmettymistä laittamalla muotin jääkaappiin ja kun se oli jähmettynyt, irrotimme voidepalan muotista.

 

 

Voidepala on ihana! Tuoksuu hurmaavalle ja hoitaa ihoa erinomaisesti. Kuten jo aiemmin kirjoittelin, mehiläisvaha suojaa ja rauhoittaa ihoa sekä pehmentää kuivan ja kireän ihon. Sitä vain ei sovi laittaa liikaa, tai koostumus on todella vahainen, kuten meille kävi kuorintapalan kanssa. Aloevoi myöskin hoitaa ja rauhoittaa ihoa sekä auttaa eteeristä öljyä imeytymään. Kaakaovoi suojaa ihoa ja auttaa palauttamaan sen kosteuden. Se myös auttaa häivyttämään sekä estämään mahdollisia arpia. Sisältämänsä E-vitamiinin ansiosta kaakaovoi lievittää, kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa sekä auttaa sitä tuottamaan kollageenia, joka vähentää ikääntymisen merkkejä.

Kirjoittelinkin, että tilasin Limepop:sta kaikkea ihanaa, kuten mangovoita ja lisää sheavoita. Niitä aion seuraavissa paloissa hyödyntää ihan ehdottomasti!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä