Tukka takana, laivareissu edessä

 

Vihdosta viimein saatiin eilen illalla pikkupojan tukka leikattua ja tänään lähdetään isompien lasten kanssa laivalle. Pienin menee mammalaan yökylään ja minä suuntaan kahden isomman lapsen kanssa iltapäivällä junalla kohti Turkua. Mies tulee sinne suoraan Helsingistä ja sitten illalla hyppäämme laivaan.

Kamala ikävä tulee toki pikkuista, mutta minun mielestäni myös isommat lapset tarvitsevat ja ansaitsevat huomiota, joten tehdään nyt välillä yksi reissu niin, että pienimmäinen ei ole mukana. Fakta kuitenkin on se, että kun pikkutöppönen on reisussa mukana, melkein koko aika menee hänen viihdyttämiseen, nukkuttamiseen tai syömisen kanssa taisteluun ym. pikkulasten normaaleihin juttuihin. Nukkumaankin pitää mennä pikkuisen kanssa suht ajoissa ja isommat lapset alkavat olla jo sen verran isompia, että heidän kanssaan voi valvoa vähän jo myöhempään. Ei tarvitse olla ihan vielä kahdeksalta sängyssä.

Toisaalta varmasti myös pieni ikävöi omalla tavallaan meitä, mutta uskon, että hän nauttii myös siitä täydestä huomiosta, jota mammalassa saa nyt kun isommat sisarukset eivät ole mukana. Ihan varmasti töppönen saa aivan kaiken, mitä haluaa eikä tarvitse paljon kiukutella. Kovin paikka varmastikin on se kun he vievät papan kanssa meidät juna-asemalle eikä pikkuinen pääsekään mukaan, sillä hänhän luonnollisesti haluaa aina kaikkea mitä muutkin saavat tai tekevät. Pappa lupasi onneksi keksiä sitten jotain, joka vie ajatukset pois harmituksesta, jos niin käy.

 

 

Varasimme laivalta hytin, jossa on lapsille makuuhuone erikseen ja meille sitten omamme. Yksi hytti siis, mutta väliovella. Aika hieno juttu! Saamme rauhassa sitten vielä miehen kanssa istua iltaa omassa huoneessamme kun lapset ovat nukahtaneet. Huomiselle ei ole sen suurempia suunnitelmia kuin yhdessä oleminen ja isompien lasten toiveiden toteuttaminen mahdollisuuksien mukaan! Iltamyöhällä sitten olemme jo kotona ja koko viikonloppu on vielä edessä.

Nyt on vielä pakkaamista luvassa ja postissakin odottelisi paketti noutamista. Käydään hakemassa se, syödään lounasta, koululainen tulee kotiin ja sitten pikkuisen päiväunien jälkeen alkaa olla jo reissuunlähdön aika.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä