Risteilyllä lasten kanssa – M/S Grace

 

Kotiuduttu ollaan ja mukava, joskin vaiherikas, risteily isompien lasten kanssa Viking Linen M/S Gracellä on takanapäin. Olemme kyseisellä laivalla risteilleet samanlaisen vuorokauden kolmisen vuotta sitten ja nyt sitten heti taas. Itse en lähtökohtaisesti ole mikään risteilijätyyppi enkä risteilylle ole suuntaamassa, jos matkaa suunnitellaan, mutta laspet taisivat nauttia kyllä. Junamatka Turussa odottelevan isin luo oli myös hieno kokemus leikkivaunuineen päivineen!

Hytti meillä oli melko toimiva. Siinä oli siis valiovella kaksi hyttiä, joista aikuisten makuuhuoneessa oli parisänky ja lasten puolella pari kerrossänkyä. Molemmissa huoneissa oli omat vessat ja suihkut, peilipöydät ja mukavan isot, pyöreät, ikkunat. Hytti oli suhteellisen siisti, joskin lattiat olivat vähän tahmaiset ja vessaojen lattiat märät, mutta muuten ei valittamista ollut. Laiva oli muutenkin vielä hyvässä kunnossa ja yleisvaikutelmaltaan siisti.

Lähtö oli Turusta illalla ja laiva oli melkein tunnin myöhässä, joten se aiheutti hieman levottomuutta, mutta siitä onneksi selvittiin Palomies Sami -leluilla ja -kirjoilla. Illallinen syötiin laivan buffetissa ja sen jälken käytiin ostamassa vähän vettä kaupasta. Nukkumaan lapset pääsivät vasta pikkuisen ennen puolta yötä, joten tässä kohtaa ei voinut muuta kuin miettiä, että onneksi pienin lapsista ei ollut mukana!

 

Yö ei ollut mitenkään nautinnollinen, sillä lapset heräilivät tiuhaan tahtiin ja laivan moottorit jyskyttivät melkolailla. Aamupala nautittiin ihanissa merimaisemissa auringonpaisteessa. Aamiainen tosin päättyi lääkintähyttiin kun toinen lapsista kaatui ja loukkasi takaraivonsa niin, että sitä käytiin liimaamassa ja teippaamassa laivan ensiavun toimesta. Tulipahan sekin nähtyä ja pakko sanoa, että erittäin hyvin toimi kyllä. Kiitos!!

 

 

Ensiapukeikan jälkeen huilailtiin hetki ja jatkettiin päivää. Kierreltiin laivaa, touhuttiin leikkipaikoilla ja tehtiin ostoksia. Lounastettiin a’la cartessa ja lapsetkin söivät ensimmäistä kertaa reissun aikana hyvin! Ruoka oli kyllä hyvää ja mahat tulivat täyteen. Itse en olisi millään enää jaksanut syödä uudestaan buffetissa, joten tämä oli ihan nappivalinta! Kunnon kahvit jälkkäreiden kanssa ja sitten hyttin päikkäreille! Tai ainakin lepohetkelle, jos ei unille asti.

 

 

 

Kotona oltiin sitten yömyöhään, mutta aamulla nukuttiin kymmeneen asti kaikki! Pikkutöppönen oli viihtynyt mammalassa erinomaisesti ja nauttinut jakamattomasta huomiostaan! Innoissaan oli kun mentiin aamupäivällä hakemaan ja kotona sitten kiukuttelu on jatkunut normaaliin tapaan. Ihan parasta kun on ollut vielä koko viikonloppu vapaata. Normaalisti aina reissujen jälkeen mies on mennyt heti töihin ja koululainen kouluun. Nyt ollaan nautiskeltu vielä viikonlopusta ja huomennakin on vasta sunnuntai!

Rentouttavaa sunnuntaita jokaiselle!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä