DIY kosmetiikka – Itsetehty deodorantti

 

Luonnollinen, mutta tehokas deodorantti syntyy todella helposti muutamasta ainesosasta! Panostin tällä kertaa tuoksuun ja lisäsin ehdotonta lemppariani – Ylang Ylang -eteeristä öljyä, jossa on aivan ihana kukkaistuoksu. Purification öljysekoitus tuo deodoranttiin puolestaan niitä kaivattuja raikkautta, hajujen neutralisointia sekä antibakteerisia ominaisuuksia.

 

 

Deodoranttia varten sulatetaan vesihauteessa ruokalusikallinen mehiläisvahaa, kookosöljyä ja mangovoita. Kaikkia siis saman verran ja niin kauan, että ovat kunnolla sulaneet. Sitten otetaan kattila pois lämmöltä, mutta pidetään kulho edelleen kuumassa vesihauteessa ja lisätään kaksi ruokalusikallista arrowjuurijauhetta sekä vajaa ruokalusikallinen E-vitamiinia ja sekoitetaan huolellisesti. Viimeisenä eteeriset öljyt, kuten tässä minun tapauksessani Purification ja Ylang Ylang. Taisin laittaa yhteensä ehkä parisenkymmentä tippaa, mutta siis ihan oman mielen mukaan kannattaa laittaa ja sen jälkeen sekoittaa hyvin.

 

 

Sitten heti nopeasti kaadetaan seos deodoranttihylsyyn tai muuhun astiaan, josta sitä kainaloihin levitellään, sillä deodorantti alkaa jähmettyä melko nopeasti mehiläisvahan ansiosta. Pikkuisenko minulla kesti kauan aikaa ensimmäisen deohylsyn kanssa taistellessani kun yritin kaataa seoksen hyksyyn yläkautta. Ääneen asiaa pähkäilin ja mies sitten keksi, että seos kuuluu kaataa hylsyyn alakautta. Ilmankos hylsyt oli Limepop:lla pakattu niin, että korkit oli kiinni, mutta alaosat auki!

 

 

Sitten vain deot jäähtymään ja kovaan käyttöön! Omat kainaloni ovat jo tottuneet alumiinittomuuteen, mutta jos alat nyt vasta käyttää luonnonkosmetiikan deodorantteja, kannattaa varautua pitkään totuttelujaksoon. Mutta tosiaan, itselläni ainakin se on jo tuottanut tulosta ja olen supetyytyväinen näihin luonnollisiin deodorantteihin!

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Moi! Olisi mahtavaa kuulla toimiiko tämä resepti edelleen ja kuinka kainalosi sitten reagoivat kun luovut perinteisistä deodoranteisra?

Avatar

Moikka! Deodorantti toimi ihan suht hyvin, mutta välillä petti kyllä. Kokeilin sitten toista ja se on kyllä toiminut todella hyvin. Täältä löydät ohjeen siihen uuteen deodoranttiin, johon tulee siis myös ruokasoodaa, joka tosin herkistää osalla kainaloiden ihoa. Minulle sooda on tuntunut sopivan hyvin onneksi! Ja siis kyllä se aikansa otti ennen kuin kainalot tottuivat myrkyttömään elämään! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä