DIY kosmetiikka – Kahvinen kuorintapala

 

Tein aivan ihanan kahvisen kuorintapalan, joka tuoksuu kahvin lisäksi greipiltä. Kuorivina ainesosina ovat kahvipurut sekä ruususuola (Himalajan suola). Greippi, kahvi ja suola ovat kaikki nestettä ja kuona-aineita poistavia sekä aineenvaihduntaa parantavia aineksia, joten kuorintapala ei vain jätä ihoa kosteutetuksi vaan se myös laittaa nesteet tehokkaasti liikkeelle.

 

 

Kuorintapalaa varten vesihauteessa sulatetaan ruokalusikallinen kaakaovoita, kookosöljyä ja mangovoita sekä teelusikallinen mehiläisvahaa. Kun ainekset ovat sulaneet, otetaan kattila pois lämmöltä, mutta pidetään astia silti vesihauteessa, jotta seos ei ala jähmettyä. Sitten lisätään vajaa teelusikallinen E-vitamiinia ja eteeriset öljyt.

Minä käytin vain greipin eteeristä öljyä ja lisäsin sitä niin paljon, että tuoksu oli melko voimakas. Sitten sekoitin joukkoon ruususuolan ja suodatetut kahvinpurut suoraan suodatinpussista. Lisäsin kuorivia aineksia niin, että seoksesta tuli paksua ja kaadoin silikoniseen muffinssivuokaan. Laitoin vuoan vielä jääkaappiin jähmettymään yöksi.

 

 

Kuorintapala tuoksuu aivan ihanalle ja levittyy todella hyvin kostealle iholle suihkussa. Meidän kylpyhuoneessa on niin viileä, että siellä pala ainakin pysyy kiinteänä eikä ala sulaa, mutta on silti sopivan pehmeästi levittyvää. Levitän kuorintaa suihkussa kostealle iholle ja hieron vielä käsillä kunnolla vartalolle. Sitten huolellinen huuhtelu ja iho jää ihanan kosteutuksi, sileäksi sekä pehmeäksi. Tuoksusta puhumattakaan!

Mehiläisvaha suojaa ja rauhoittaa ihoa sekä pehmentää kuivan ja kireän ihon, mutta sitä ei kannata laittaa liikaa tai iho jää todella vahaiseksi eikä kuorinta levity vartalolle helpolla.

Kaakaovoi suojaa ihoa ja auttaa palauttamaan sen kosteuden. Se myös auttaa häivyttämään sekä estämään mahdollisia arpia. Sisältämänsä E-vitamiinin ansiosta kaakaovoi hoitaa, kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa sekä auttaa sitä tuottamaan kollageenia, joka vähentää ikääntymisen merkkejä. 

Kookosöljyä en yleensä tykkää ihonhoidossa käyttää, mutta kuorintapalaan se tuo kaivattua pehmeyttä, joten tässä se on ihan omiaan. Kookosöljyn sanotaan imeytyvän ihoon tehokkaasti, mutta itse olen kyllä eri mieltä. Osana tuotteita se toimii hyvin, mutta yksinään ei.

Mangovoi puolestaan antaa iholle elastisuutta, pehmentää ja kosteuttaa sitä erittäin tehokkaasti. Koostumukseltaan se ei ole ihan yhtä kiinteä kuin sheavoi, joten mangovoikin pehmentää kuorintapalaa mukavasti. 

 

 

Jos omassa kylpyhuoneessa on kovin lämmin, kaakaovoi ja sheavoi toimivat mehiläisvahan kanssa mainiosti. Kookosöljyä kannattaa varmasti laittaa myös jonkin verran, mutta se alkaa sulaa jo 24:ssä asteessa, joten se kannattaa toki huomioida. Normaalistihan huoneen lämpötila on 21 asteen tietämillä, joten silloin kookosöljy kyllä pysyy kiinteänä.

Myös greipin eteerinen öljy tehostaa aineenvaihdunta ja kuona-aineiden poistumista sekä auttaa mahdollisten arpien paranemisessa. Se siis on kahvin ja suolan lisäksi mainio valinta kuorintaa ajatellen ja sopii tuoksultaankin todella hyvin kahvin seuraksi!

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Muistakaa, että kahvinporoja ei ole tarkoitettu viemäriin. Kahvikuorinta sopii paremmin mökille, jossa voi huuhtoa pelkän kahvikuorinnan ulkona vedellä. Kotona voi taas pyyhkiä kahvikuorinnan paperilla ennen pesua, vaikka tuntuisikin etteivät juuri nämä minun käyttämäni kahvinporot mitenkään aiheuta ongelmia viemäriverkossa…. Joissain kahvikuorintavoide ohjeissa onkin hienosti muistettu myös mainita, etteivät kahvinporot kuulu viemäriin.

Avatar

Tuo on totta! Sama asia toki myös kaikissa muissakin kuorinta-aineissa. Ei ne synteettisetkään muovirakeet ym. ainakaan hyvää tee viemäriputkissa, luonnosta puhumattakaan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä