DIY kosmetiikka – Laventelinen voidepala

 

Tällä kertaa Kumpulan kosmetiikkakeittiöstä valmistui hurmaava laventelin tuoksuinen voidepala. Voidepala kosteuttaa ihon sekä hoitaa sitä erittäin tehokkaasti. Voidepala on kiinteä pala, joka sulaa ihanasti kun sitä hieroo iholle. Sitä voi käyttää ihonhoidossa joko ihan kuivalle iholle tai vastaavasti vaikkapa suihkun yhteydessä kostealle iholle.

 

 

Kosteuspalaa varten sulatin vesihauteessa ruokalusikalliset sheavoita, mangovoita ja kaakaovoita sekä teelusikallisen mehiläisvahaa. Lorautin sekaan myös hieman kehäkukkaöljyä sen kuivaa ihoa hoitavien ominaisuuksien takia, mutta sitä ei sovi laittaa liikaa, jotta valmis pala pysyy kiinteänä.

Kun ainekset olivat vesihauteessa täysin sulaneet, otin kattilan pois liedelta, mutta annoin metallikannun olla edelleen vesihauteessa. Näin kannussa oleva seos ei lähtenyt jähmettymään liian nopesti. Sekoitin joukkoon puoli teelusikallista E-vitamiinia sekä laventelin eteeristä öljyä niin, että seos tuoksui sopivan voimakkaasti.

 

 

Kaadoin seoksen silikoniseen muffinssivuokaan ja annoin jähmettyä hetkisen. Laitoin päälle vielä koristeeksi kuivattuja laventelinkukkia ja laitoin vuoan jääkaappiin jähmettymään. Itse tein tosiaan vain yhden palan, mutta tokihan näitä voi tehdä kerralla enemmänkin, kääriä esimerkiksi leivinpaperiin ja laittaa säilöön jonnekin viileään. Täytyy tosin muistaa, että itsetehty kosmetiikka ei kovin montaa kuukautta säily hyvänä, sillä juuri niinkuin tarkoitus onkin, se ei sisällä mitään ylimääräisiä lisä- tai säilöntäaineita.

 

 

Voidepalan sisältämä sheavoi hoitaa, kosteuttaa, vahvistaa sekä suojaa ihoa ja auttaa ihosoluja uusiutumaan nopeammin. Sheavoi on hyödyllinen myös esimerkiksi raskausarpien ehkäisyssä ja jo syntyneiden arpien hoitamisessa sen ihoa vahvistavan sekä elastisuutta lisäävän vaikutuksensa ansiosta.

Mangovoi lisää myöskin ihon elastisuutta, pehmentää ja kosteuttaa sitä erittäin tehokkaasti. Kaakaovoi suojaa ihoa ja auttaa palauttamaan sen kosteuden. Se häivyttää ja estää mahdollisia arpia. Sisältämänsä E-vitamiinin ansiosta kaakaovoi hoitaa, kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa sekä auttaa sitä tuottamaan kollageenia, joka vähentää ikääntymisen merkkejä. 

Mehiläisvaha suojaa ja rauhoittaa ihoa sekä pehmentää kuivan ja kireän ihon, mutta sitä ei kannata laittaa liikaa. Tällöin iho jää todella vahaiseksi ja voidepala ei sula eikä leviä iholle helposti. Laventelin eteerinen öljy tuoksuu ihanalle ja on oivallinen öljy iholle kuin iholle. Se on hellävarainen sekä hoitava ja sopii loistavasti esimerkiksi kuivalle iholle sekä ihottumien hoitoon.

 

 

Tosiaan, kosteuspalaa voi levittää puhtaalle iholle ihan sellaisenaan tai sitten suihkun yhteydessä kostealle iholle. Matkalle lähtiessä kosteuspala on myös mukava, sillä se ei vie läheskään yhtä paljon tilaa kuin purkillinen tai tuubillinen kosteusvoidetta, mutta hoitaa ihoa kuitenkin ihan yhtä hyvin ellei paremminkin.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä