Mistä valoisuutta pimeään keittiöön?

 

Olen täällä aiemminkin tuskastellut meidän pimeää keittiötä. Valaistus laitettiin kuntoon hyvällä yleisvalaisimella, mutta siltikin keittiö vain tuntui jonkin synkältä. Kuvatkin on vielä otettu sellaisenä päivänä kun ihan oikeasti ei vain tullut valoisaa!

Mies on meidän perheen kokki ja häntä puolestaan tuskastutti huono liesituuletin. Keittiömme liesituuletin oli sellainen kromin värinen, huuvamallinen, suoraan sanottuna halvin, joka löytyi. No halpa ei tällä kertaa ollut hyvä ja kuusi vuotta tuskastelleena, mies päätti, että nyt ostetaan uusi.

Tämä itseaasiassa oli loistojuttu myös minun valoisuusongelmalleni, sillä Ikean keittiöosastolla tuli valaistuminen. Liesituuletinhan voi olla myös valkoinen! Sellainen sitten ostettiin ja mielestäni se valaisee kaikella vaaleudellaan keittiötä ihan hurjan paljon.

 

 

Matto on myös sellainen valoa lisäävä tekijä, mutta ainakaan meidän keittiössä ei vain voi olla valkoista mattoa. Vaihtelenkin keittiössä kolmea, koneessapestävää, mattoa ja ne kyllä sotkeentuvat viikossa, parissa viimeistään. Kaikki ovat vaaleita, raidallisia, mattoja, joten nekin toimivat hyvin tässä valoisuusmielessä ja ihanaa kun ne voi vain heittää koneeseen!

 

 

Olen ihastellut Ikeassa sellaisia aivan ihania, puunvärisiä, keittiökaappien ovia. Näissä meidän tämänhetkisissä vain ei ole mitään vikaa, joten olisi ehkä hölmöä ostaa uudet. Mutta ne ovat ihanat! Voisi laittaa myös muutamia vitriinikaappeja ja valaista ne hyvin. Sekin voisi tuoda lisää valoisuutta. Mutta mitenhän se puunväri? Synkistäisikö se keittiötä vai ei?

 

 

Sitten tietenkin nuo keittiötasot voisi olla vaaleammat, vaikka eivät ne nyt varsinaisesti tummatkaan tällä hetkellä ole. Mutta jos olisi puunväriset kaapit niin näitähän voisi vähän vaalentaa. Se voisi kompensoida puunväristen kaappien mahdollisesti mukanaan tuomaa synkkyyttä. Ja nämä tasot ovat taas jo niin kuluneet, että ne vaativat käsittelyä muutenkin.

Yksi murheenkryyni keittiössä on tuo jääkaapin viereinen nurkka ja itseasiassa jääkaapin ja pakastimen ovet! Nurkka on täynnä Kitchen Aidiä ja leipäkorista pursuaa erilaisia pussukoita. Sitten siinä on vähän kurpitsaa, kananmunia, yrttejä ja juomapilleja. Mustat kahvinkeittimet ja -mylly synkistävät tietenkin myös, mutta ei kai kaikki nyt voi valkoistakaan olla! Kuivaustelineessä pyyhkeen alla on tuttipulloja, joten siitä ei ainakaan vielä päästä eroon.

Jääkaapin ja pakastimet ovet ovat nätisti sanottuna melko värikkäitä! Löytyy valokuvaa, korttia, lukujärjestystä ja arvokkaita taideteoksia. Siinä on myös esikoisen minulle ja isille tekemä joulukalenteri sekä toki lasten kuvakalenteri. Tarjolla on myös vähän magneetteja, joilla puolitoistavuotias voi leikkiä. Näyttääkö muidenkin jääkaapin ovet tältä?

 

 

Mutta ehkä nuo tasot voisi kyllä olla vaaleammat. Kuvissa varsinkin näyttää tosi tummilta – luonnossa ei ihan noin tummalta kuitenkaan, onneksi. Mutta pitäisiköhän tuo saarekkeenkin taso sitten käsitellä vaaleammaksi? Toisaalta se kyllä on melkolailla samanvärinen kuin meidän ruokapöytä.

Tykkään kyllä väreistä enkä halua meidän kotia ihan valkoiseksi, mutta pimeys ja synkkyys ahdistavat niin ulkona kuin sisälläkin. Toisinaan sitä miettii, että millaista olisi oikeasti asua jossain valoisassa ja aurinkoisessa maassa? Täällä kotona kun välillä tuntuu, että päivälläkään ei ole kunnolla valoisaa.

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Pitääkö toisiaan yrittää siistiä piiloon kaikki elämä? Kannattaisi ollaan vain tyytyväinen elämäänsä , että on terveenä, hengissä …

Avatar

No nyt en ymmärrä kommenttia alkuunkaan. Tässä kun ympärilleni katselen niin elämää meidän koti on pullollaan ja juuri tähän meidän elämäämme olen enemmän kuin tyytyväinen.

Erittäin rakkaudentäyteistä ja mukavaa Joulua sinulle! Nautitaan yhdessäolosta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä