Näillä eväillä taltutat makeanhimon

 

Minulle iskee melko usein pahemmansorttinen makeanhimo, johon auttaa valitettavasti vain, että saan suuhuni jotakin herkullisen makeaa. Olen kuitenkin huomannut, että omaan makeanhimooni löytyy myös terveellisiä taltuttajia ja mikä parasta ne maistuvat oikeasti herkullisilta! Täytyy myös muistaa juoda vettä kunnolla päivän mittaan, sillä joskus jano ja makeanhimo voivat sekoittua keskenään.

 

Kookosvesi

Itse olen maistanut vain tätä Puhdistamon kookosvettä ja se oli menoa ekan kulauksen jälkeen! Maku on ihanan makea sekä täyteläinen ja kookosveden kerrotaan olevan ainakin tämän jutun mukaan todellinen ihmejuoma. Vielä kun juoman nauttii kauniista lasista niin herkkuhetki on täydellinen! Tosin kaikki eivät kookosvedestä tykkää ja oman kokemukseni mukaan se jakaa mielipiteet jyrkästi kahtia. Huonona puolena on kookosveden kallis hinta, joten sitä en raski montaa kertaa vikossa ostaa. 

 

Makeat hedelmät

Omaan makeanhimooni toimii loistavasti makeat hedelmät, kuten vesimeloni, viinirypäleet ja uusi tuttavuuteni persimon. Onneksi meillä lapsetkin tykkäävät hedelmistä ja tuollainen vesimeloni esimerkiksi häviää alta aikayksikön. Sehän on suurimmaksi osaksi vettä, mutta maku on silti aivan ihanan makea!

 

 

 

Viinirypäleitä lapset tykkäävät napostella myös ja olen huomannut, että nekin auttavat tehokkaasti makeanhimoon. Ne ovat vähän kuin karkkia ja niitä voi napostella aivan karkin tapaan. Rusinoista en oikein pidä, mutta tuoreet rypäleet ovat herkullisia!

 

 

Persimoniin tutustuin ihan hiljattain. Se on myös erittäin makea ja pehmeä hedelmä, joka taltuttaa makeanhimon tehokkaasti. Leikkaan hedelmän kahtia ja viipaloin sopiviksi viipaleiksi eikä siinä kauaa nokka tuhise kun hedelmä on mennyttä. Samoin myös makeanhimo!

 

 

Taatelit

Taatelit ovat myös todella makeita ja vievät makeanhimon mennessään. Uutuutena maistoin näitä lakritsitaateleita ja voi pojat kuinka herkkua ne ovatkaan! Taateleista on poistettu kivet ja ne on pyöritelty lakritsijauheessa. Rakastan salmiakkia ja nämä ihan oikeasti vetävät vertoja sille! Vahva lakritsin maku ja taatelin makeus ovat aivan taivaallinen yhdistelmä. Näitäkin tulee napsittua karkin tapaan ja ne tosiaan kelpaavat kuin kelpaavatkin ihan karkista.

 

-R

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Totta. 🙂 Ja toi Puhdistamon kookosvesi tosiaan on todella hyvää!

Avatar

Puhdistamon kookosvesi on todella maistuva ja se on mun lempi juoma nykyään. Käytän kookosta paljon kotona ruoan laitossa sen terveyshyötyjen vuoksi. Nykypäivänä suomalaiset ovat lisänneet kookoksen monella eri tavalla osaksi elämäänsä

Avatar

Kuivatut hedelmät ja pähkinät toimii. Ikävä vaan kun on niin hintavia! Muuten voisin pitää aina kulhollista esillä erilaisia herkkuja Punnitse&säästä -liikkeestä esim. Mä oon sellanen sokerihiiri et just mietin et täytyy tammikuussa taas ryhdistäytyä.

Avatar

Joo, ne toimii tosiaan kans, mutta oikeessa oot. Ne on kalliita! :/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä