DIY kosmetiikka – Aftershave -voide

 

Koululainen halusi ehdottomasti tehdä joululahjan myös isille. Meillä mies ei todellakaan ole innostunut luonnontuotteista tai saati luonnonkosmetiikasta. Hän lähinnä vain hyväntahtoisesti naureskelee ja pyörittee silmiään kun minä intoilen asiasta ja testailen milloin mitäkin. Oli siis hieman haastavaa miettiä, että mitä ihmettä hänelle tekisimme. Mietimme omaa palasaippuaa, mutta tyttö halusi tehdä jotain voidetta kasvoille.

Selailimme yhdessä Pinterestiä ja sieltä keksimme tehdä aftershave -voidetta. Voidetta varten tarvittiin taikapähkinävettä, aloe vera -geeliä, kehäkukka- ja manteliöljyjä, E-vitamiinia sekä eteerisistä öljyista sypressiä ja frankincenseä. Kaikkia aineita löytyi kaapista ja neiti valitsi isin voiteelle sopivan astian.

Voidetta varten sekoitettiin kolme ruokalusikallista alkoholitonta taikapähkinävettä, kaksi ruokalusikallista aloe vera -geeliä, ruokalusikalliset manteli- ja kehäkukkaöljyä sekä viisi tippaa kumpaakin eteeristä öljyä. Lisäsimme joukkoon vielä puoli teelusikallista E-vitamiinia sekä glyseriiniä ja sekoitimme huolellisesti. Voide säilyy muutaman kuukauden hyvänä kuivassa ja puhtaassa lasiastiassa korkin tai kannen alla.

 

 

Aloe vera lievittää ihon tulehduksia, edistää ihon haavaumien parantumista ja hoitaa esimerkiksi ihon lieviä palovammoja. Se myös kosteuttaa ja pehmittää ihoa. Glyseriini kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja auttaa voidetta pitämään kuosinsa. Se siis pitää aineet sekoittuneina keskenään.

Alkoholiton taikapähkinävesi rauhoittaa, kirkastaa ja virkistää ihoa. Se myöskin auttaa voiteen aineksia pysymään sekoittuneina keskenään. Taikapähkinävettä olen käyttänyt myös palasaippuoiden valmistuksessa sekä ihan sellaisenaan kasvovetenä.

Kehäkukkaöljy on hyvä öljy herkälle iholle. Se hoitaa vaurioitunutta ja halkeilevaa ihoa sekä rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Öljy uudistaa ihoa ja imeytyy hyvin, suojaa ihoa, edistää verenkiertoa sekä stimuloi ihon luontaisia toimintoja. Manteliöljy puolestan on kevyt yleisöljy kaikille ihotyypeille. Se on pehmentävä, elvyttävä ja ravitseva. 

En tiedä onko mies vielä uskaltanut voidetta edes testata, mutta tämähän toimisi hyvin myös meille naisille aftershave -voiteena. Jos haluaa naisellisempaa tuoksua niin laventeli ainakin toimisi hyvin, sillä se tuoksun lisäksi myös rauhoittaa ihoa tehokkaasti. Laittaisin ehkä myös appelsiinia ja ylang ylangia. Joka tapauksessa kannattaa valita ihoa rauhoittavia ja hoitavia öljyjä. Pinterest on hyvä myös öljyjen valinnassa!

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Vautsi!

Avatar

Kiitti! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä