Kiitos 2017!

 

Vuosi 2017 oli minulle loppujen lopuksi hyvä. Mietiskelin vuotta pääpiirteittäin ja tulin siihen tulokseen, että ilmeisen onnistunut se oli, sillä päälimmäisenä on mielessä kiitollisuus ja tyytyväisyys. Onnellisuus. Mitään kamalan suuria vaikeuksia tai vastoinkäymisiä ei koettu arjen perushaasteiden lisänä.

Keräilin tähän muistojani ja linkkailin vuoden aikana kirjoittamiin blogipostauksiini. Toivottavasti en unohtanut mitään tärkeää. Varsinkin alkuvuosi meni aika sumussa!

Alkuvuodesta en muista muuta kuin, että se meni lasten osalta sairastellessa jatkuvalla syötöllä, kiitos edellisenä syksynä aloitetun eskarin. Kyllä sitä melko poikki rupesi keväällä olemaan kun vauvan refluksi paheni jokaisen flunssan aikana ja päivässä oksennettiin parisenkymmenta kertaa.

Siinä samalla yritettiin kuljettaa eskarilaista koululle ja kotiin. Kävi välillä mielessä, että tästä ei järjissään selviä, mutta kyllä siitäkin vaiheesta taas kaiketi selvittiin! Sairastelukausi helpotti kesällä sitten onneksi viimeinkin kun kesälomat alkoi.

 

 

Alkuvuodesta minun luonnon- ja varsinkin kotikosmetiikkaihastukseni syveni ja rupesin tekemään kaikenlaisia ihonhoitotuotteita itselleni ja lapsille. Eteeriset öljyt alkoivat kiinnostaa ja kaikesta tästä syntyi minulle ihana harrastus, joka edelleenkin jaksaa kiinnostaa ja innostaa minua!

Keväällä saimme kunnian tulla kummeiksi, juhlimme kolmevuotta täyttänyttä keskimmäistä, kuopus otti ensiaskeleensa ja kesäkuussa juhlimmekin jo yksivuotissynttäreitä.

Heinäkuun lopussa tehtiin reissu Kroatiaan kun me aikuiset varsinkin kaipasimme aurinkoa ja lämpöä, jota ei täällä koti-Suomessa tarjottu. Reissusta voi lukea täällätäällä ja täällä.

Reissun jälkeen lomailtiin vielä hetki ja sitten elokuussa aloitettiin koulutaival, joka osoittautui erittäin mukavaksi jutuksi minun kannaltani. Olin varautunut kuljettamaan koululaista, mutta hän halusikin kävellä koulumatkat kavereidensa kanssa, joten ei muuta kuin paikannukset kuntoon ja menoksi!

 

 

Siirryin syksyllä bloggaamaan MeNaisten blogiyhteisöön ja se oli mahtava päätös. Olen viihtynyt täällä todella hyvin! Mietin asiaa todella pitkään ja tosiaan, onneksi muutin vaikka vanhat jutut jäivätkin Lilyyn.

Syyskuun alussa esikoinen täytti 7 vuotta ja sukulaisten kanssa kahviteltiin kotona kun taas kaverisynttäreitä juhlittiin tanssikoululla. Hauskaa oli ja vauhtia riitti!

 

 

Syyskuussa jouduin itse munasarjakystan takia ensiapuun ja yöksi osastolle, mutta muuten pysyttiin poissa sairaalasta onneksi. Jälkitarkastus osoitti joulukuussa, että kaikki on kystan osalta kunnossa.

Kesän 2016 sairaalareissua viikon vanhan vauvan kanssa ei helpolla unohda ja olen ihan älyttömän kiitollinen, että vaikka kuinka viime vuonna sairastettiin, sairastettiin vaan niitä flunssia. Olisi voinut (ja voisi) olla vaikka mitä muuta!

Loppusyksystä tehtiin vielä reissu Budapestiin ja sitten vielä loppuvuodesta isompien lasten kanssa risteiltiinkin. Risteilyllä käväistiin lääkintähytissä paikkaamassa takaraivoa, mutta muuten oli mahtava reissu junamatkoineen päivineen.

 

 

Olohuonetta ja eteistä rempattiin kovasti kuten minulle on hyvinkin tyypillistä. Ihan mahtavaa, että saan miehenkin mukaan näihin juttuihini!

 

 

Parisuhdettakin olemme hoitaneet kiitettävästi ja järjestäneet omaa aikaa aina kun on tuntunut, että nyt täytyy hengähtää! Molemmat olemme olleet välillä poikki – minä kotona lasten kanssa ja mies paljon töissä – mutta kuitenkin olemme onnistuneet pysymään edelleen lujasti yhdessä. Ja aika täysjärkisinäkin!

Toivottavasti vuodesta 2018 tulee vähintään yhtä hyvä kuin vuosi 2017 oli!

 

-R

 

 

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Mä niin odotan tota, että lapset alkaa kulkea itse! Vitsit miten se helpottaa. 😀 Kuopuksella se alkaa vuoden sisällä kun syksyllä alkaa koulu. Varmaan välillä tulee kyydittyä, mutta tästä naapurustosta ainakin niin moni menee koululle, että ei neidin yksin tartte kulkea! 🙂 Kuopusta täytyy vielä se 4 vuotta kuskata. 😀

Avatar

Mä nautin nyt hetken tästä kuskaamattomuudesta kun vielä voin! Kaksi pienempää on vielä tässä kotona, mutta sitten kohta taas kuskataan hullun lailla. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä