Porttikielto täille

 

Päiväkotilaisten, eskarilaisten ja koululaisten vanhemmat tietävät kuinka usein koululta ja päiväkodilta tulee viestiä, että täitä liikkeellä. Piilotetaan siis pipot hihoihin tai pulpetteihin eikä lainata harjoja, ponnareita ja pinnejä, piposta puhumattakaan.

Eskarisyksyn ensimmäisen täiviestin jälkeen iski paniikki ja matka kävi apteekkiin, josta mukaan lähti täikarkotesuihke. Pakkauksessa luvattiin, että suihke ei sisällä myrkkyjä, mutta meitsin luonnonkosmetiikkatutka oli pikkuisen eri linjoilla.

Tätä apteekin suihketta kyllä alkuun eskarivuonna käytettiin ja eihän sitä nyt vain voinut lopettaa. Olin varma, että ne penteleet löytäisivät tiensä meille samantien, jos suihkeen käyttö lopetettaisiin.

Kuitenkin tuntui kamalalta suihkuttaa hyönteismyrkkyä lapsen hiuksiin joka päivä. Onneksi on luonnonkosmetiikkahurahdus ja Pinterest. Sieltä löytyi hyvin simppeleitä ohjeitä myrkyttömiin täisuihkeisiin, joista versioin omani. Suiketta ollaan nyt melkein vuosi käytetty ensin eskarissa ja nyt ekalla.

 

Täisuihke

5 tippaa laventelin eteeristä öljyä
5 tippaa teepuun eteeristä öljyä
4 tippaa piparmintun eteeristä öljyä
3 tippaa rosmariinin eteeristä öljyä
n. 25 ml keitettyä, jäähtynyttä, vettä
n. 25 ml taikapähkinävettä
säilöntäainetta aineen ohjeen mukaan

Kaadan lasiseen suihkepulloon vedet ja tiputtelen tipat sekä säilöntäaineen. Sitten suljen korkin tiukasti ja ravistan oikein kunnolla. Joskus käytän ihan pelkkää keitettyä vettä, jos taikapahkinävesi on lopussa.

Meidän suihkeen teen 100 ml:n lasipulloon ja teen kerrallaan aina vain puoli pulloa tai vähemmän tuotteen säilyvyyden varmistaakseni. Kun tuote sisältää vettä, pilaantuu se nopeammin kuin tuote, jossa vettä ei ole käytetty. Kannattaa siis ehdottomasti käyttää säilöntäainetta aineen ohjeen mukaan, jotta tuote ei pilaannu tai sitten käyttää pelkästään taikapähkinävettä.

 

 

Pulloa pitää muistaa ravistaa huolellisesti ennen käyttöä, jotta öljyt sekoittuvat kunnolla. Suihketta käytetään joka aamu letitettyyn tukkaan niin, että sitä on joka puolella, etenkin niskahiuksissa sekä korvien takana olevissa hiuksissa. Itse kyllä suihkutan sitä kevyesti joka puolelle hiuksiin ja vieläpä pipoonkin. Koululaisen hiukset letitän myös sen takia, että täit eivät niihin tarttuisi niin helposti kuin vapaana hulmuavaan tukkaan.

Vielä ainakaan (kop, kop, kop) ne pirulaiset eivät ole meille tietään löytäneet. Koululaisella on käytössä tämän suihkeen sekä hiusten letityksen lisäksi Lifesta ostettu pajunkuorishampoo, jolla hän pesee tukkansa aina silloin kun pesee. Se ei ole luonnonkosmetiikkaa ja olenkin etsiskellyt sille korviketta luonnonkosmetiikan saralta. Jos sinulla on tuote tiedossa, vinkkaa ihmeessä!

Lasipullon, säilöntäaineen sekä taikapähkinäveden olen ostanut Limepop:sta ja eteeriset öljyt tilannut suoraan Florihanan tislaamosta Ranskasta. Toki öljyjä saa muualtakin, mutta olen ihastunut Florihanan aitouteen, laatuun, sertifikaatteihin ja jäljitettävyyteen.

 

-R

 

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Apua, en mä jaksa stressata koko aika niistä! 😂 Sillon kun on kuullut että on täitä liikkeellä, niin oon vaan letittänyt tyttöjen hiukset sen aikaa, että kuulen vaaran olevan ohi. Ja kun on vatsapöpöä liikkeellä, niin alotan raivoisan käsienpesun. Se on se mulle kammottavin. 😂

Muistan kun olin töissä koululla ja meidän luokassa löyty oppilaiden keskuudesta täitä, niin me kaks luokan aikuista oltiin ihan paniikissa. 😅

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä