Maailman ihanin (ja helpoin) vartalon kuorinta

 

Ainakin minun maailmani ihanin ja helpoin vartalon kuorinta syntyy hetkessä, kosteuttaa ihon samalla kun kuorii sen pehmeäksi ja laittaa vieläpä nesteet sekä kuona-aineet liikkeelle. Eteerisillä öljyillä saa kuorintaan lisätehoja, mutta kuorinnan voi tehdä myös ilman niitä.

Kuorintaan ei välttämättä tarvita mitään muuta kuin ruususuolaa (Himalajan suola) ja oliiviöljyä. Jo näillä kahdella aineella saa valmistettua tehokkaan ja ihoa hellivän kuorinta-aineen. Öljyjä voi käyttää oman mielensä mukaan – minun suosikkini ovat avokadoöljy, makea manteliöljy sekä oliiviöljy.

 

Ruususuola eli Himalajan mineraalipitoinen vuorisuola tasapainottaa ihon toimintoja. Ruususuola tukee ihon omaa kosteustasapainoa ja tasoittaa ihon väriä. Se sopii kaikille ihotyypeille, sillä se tasapainottaa ihon omia, luonnollisia, toimintoja. Ruususuola vilkastuttaa ihon nestekiertoa ja näin ollen laittaa kuona-aineet liikkeelle.

 

 

Avokadoöljy sisältää runsaasti A-, B- ja E-vitamiinejä sekä tyydyttymättömiä rasvahappoja ja lesitiiniä. A-vitamiini edesauttaa uusia soluja muodostumaan ja hidastaa ihon pintakerroksen solujen sarveistumista sekä hilseilyä. B-vitamiinit edistävät solujen aineenvaihduntaa ja rasvahapot taas ehkäisevät ihon ylimpien kerrosten halkeilua. E-vitamiini suojaa ihoa sekä huolehtii sen rakenteesta. Lesitiini taas kosteuttaa, pehmentää, muodostaa iholle kalvon ja auttaa muita aineita imeytymään.

 

Makea manteliöljy koostuu kertatyydyttymättömistä rasvoista, öljyhaposta ja linolihaposta. Se sisältää runsaasti A- ja E-vitamiineja sekä esimerkiksi Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappoja. Manteliöljy imeytyy ihoon nopesti, sillä se on hyvin kevyt. Se soveltuu kaikille ihotyypeille ja tekee ihosta kimmoisan sekä joustavan.

 

Oliiviöljy sisältää hyvälaatuisia rasvoja sekä A- ja E-vitamiineja. Oliiviöljy on siis hyvin vitamiinipitoinen ja ravitsee ihoa tehokkaasti tehden siitä kimmoisan. Se soveltuukin siis todella hyvin ruoanlaiton lisäksi myös ihonhoitoon. Itse vähän vierastan oliiviöljyn tuoksua, mutta eteeristen öljyjen kanssa se ei onneksi ota nenääni.

 

 

Eteerisistä öljyistä tykkään kuorinnassa käyttää sitruunaa, greippiä, sypressiä ja muskatellisalviaa (clary sage). Muita kuorintaan sopivia eteerisiä öljyjä on toki myös ja niitä kannattaa käyttää ihan niinkuin itsestä parhaalta tuntuu. Ja nehän voi tosiaan jättää ihan kokonaan poiskin niin halutessaan!

 

Sitruunan eteerinen öljy kirkastaa ihoa sekä parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Sen tuoksu on mielestäni aivan ihana ja se onkin ihan suosikkini vartalon ihonhoitotuotteissa.

 

Greipin eteerinen öljy parantaa aineenvaihduntaa, häivyttää arpia ja antaa kyytiä nesteille. Jotkut vannovat sen nimeen myös selluliitin karkoittajana ja ihon siloittajana sekä kiinteyttäjänä. Greipin tuoksu miellyttää myös nenääni kovasti ja sitä tulee myös tiputeltua vartalon ihonhoitotuotteisiin.

 

Sypressin eteerinen öljy edistää verenkiertoa ja supistavan vaikutuksensa ansiosta sen sanotaan toimivan taistelussa suonikohjuja vastaan. Tuoksu sypressissä on mukavan raikas ja virkistävä.

 

Muskatellisalvian eteerinen öljy eli clary sage toimii minulla pms-oireisiin ja lähinnä sen takia olen sitä kuorintaankin käyttänyt. Näin ollen sitä tulee käytettyä säännöllisesti. Muskatellisalvia tasapainottaa ihon omien öljyjen tuotantoa ja parantaa ihon tulehduksia. Jotkut ovat saaneet siitä apua myös ihottumiin, mutta on hyvä muistaa, että käyttöä on vältettävä alkoholin kanssa ja raskauden aikana. Muskatellisalvia ei sovellu myöskään lapsille eikä imetyksen aikana. 

 

 

Niin, se ohje. Todellakin kuorinnan saa tehtyä niinkin yksinkertaisesti kuin sekoittamalla öljyt keskenään ja lisäämällä suolan. Kuorinnan koostumuksesta saa juuri sellaisen kuin itse haluaa kun säätelee suolan ja öljypohjan suhdetta. Tuoksusta saa myös haluamansa lisäilemällä eteerisiä öljyjä tai jättämällä ne pois.

Minä tykkään jättää kuorinnan melko öljyiseksi, jotta ihoni jää kuorinnan jälkeen niin kosteutetuksi, että en tarvitse sen huuhtelun jälkeen enää ihoöljyä tai muita kosteuttajia. Tykkään myös, että kuorinnan tuoksu saa olla voimakas ja minun tuleekin käytettyä kuorintaa aikalailla joka ilta.

 

-R

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä