Pakkomielteitä täynnä – miehen suusta

 

Nyt mentiin vähän heikoilla jäillä, mutta pyysin miestä listaamaan minun pakkomielteeni. Kirjoittaessani täällä omista pakkomielteistäni, mainitsin sivulauseessa, että miehellä olisi varmasti pidempi lista, jos häneltä kysyttäisi. No, kysyin ja täältä pesee.

 

Pakkomielteeni miehen suusta:

 1. Jatkuva tiskirätin pois heittäminen. Myönnän. Heitän todella usein tiskirätin roskiin tai pesuun! En voi sietää sitä hajua, joka siihen tulee.
   
 2. Kierrättäminen (ulko-ovelle asti). Olen kova kierrättämään ja lajittelemaan roskat, mutta melko usein ne jäävät sitten omissa astioissaan ulkoeteiseen ja mies joutuu ne hoitamaan kierrätyspisteeseen. Onneksi sellainen löytyy lähi-K-Marketilta.


   

 3. Etikka. Etikkaa käytetään meillä nykyään pyykin huuhteluaineena ja yleispuhdistuksessa. Myönnän, että saattaa olla pakkomielteen omainen seikka kyllä tämä etikalla läträäminen. 
   
 4. Luontaistuotteet ja luonnonkosmetiikka. Kuulemma rahaa kuluu Lifeen ja Luontaistuntijaan sekä luonnonkosmetiikkaan ihan liikaa. Mies ei siis usko, että maitohappobakteereista on mihinkään tai että luonnonkosmetiikka oikeasti toimii. Minä kyllä uskon!


   

 5. Kotikosmetiikkakokeilut. Kuulemma oliiviöljyllä ei voi pestä tukkaa. Hah! Haaste vastaanotettu. Ja muuten tähän huomautan, että tekemämme aftershave -voide on ollut miehellä kovassa käytössä ja hän jopa itse joutui myöntämään, että se toimii.
   
 6. Eteeriset öljyt. Minä hamstraan sekä käytän niitä ja miehen mielestä niistä ei ole mihinkään. Silti huomauttaisin, että se aftershave -voide toimii ja itseasiassa sisältää eteerisiä öljyjä. Mutta ei kerrota miehelle!


   

 7. Pyykin lajittelu. Myönnän!
   
 8. Pyykin viikkaaminen. Joo-o, ei auta kiistäminen.
   
 9. Pesulaput irti vaatteista (ja niiden jättäminen pöydälle). Kyllä! Laput lähtee kaikista vaatteista, sillä ne kutittavat. Ja ilmeisen usein ne jäävät pöydille lojumaan.
   
 10. Lasten pukeminen sopivasti. Kuulemma aika tarkkaa mitä ulkovaatteita lapsille puetaan ja miten. Saattaa olla perää!


   

 11. Käsien pesu ja desinfiointi. Itse en tätä ehkä pakkomielteeksi laske, mutta olen oppinut, että kädet pestään saippualla kun tullaan kotiin tai mennään kylään, vessassakäynnin jälkeen sekä ennen kuin syödään. Pitäisi olla ihan itsestäänselvyys!
   
 12. Täit ja muut tartunnat. Tämä on totta! Olen kyllä pöpökammoinen ja viime vuonna sairastettiin niin paljon sekä rajusti, että traumat jäi. Ja pöpökammo. Ja täikammo, vaikka niitä ei (kop, kop, kop) ole meillä näkynytkään.


   

 13. Siivoaminen oikealla tavalla. No, kyllä vain.
   
 14. Näppyjen raapiminen. Sanonpahan vain, että kielsin juuri itseltäni näppyjen puristelun, ellei niissä ole valkoista päätä. Oli taas kasvojen repiminen lähtenyt ihan käsistä. 


   

 15. Jatkuva remontointi ja muut kodin pikku projektit. Voi kyllä. Ihan täysi pakkomielle! Kokoajan joku projekti meneillään tai ainakin suunnitteilla. Kuten keittiönkaappien maalaus.
   
 16. Homeiset vadelmat. Myönnän, että tosi tarkasti syynään vadelmat ennen kuin ne syödään. Aika monta matoa ja melko paljon hometta on niistäkin löytynyt. Kuka niitä haluaa syödä?
   

Tosiaan, minun listani löytyy täältä ja jännä huomata, että vaikka kuinka itse pyysin tätä miehen listaa niin ensimmäisenä sitä lukiessani olin puolustuskannalla ja yritin perustella, että eivät nämä nyt mitään pakkomielteitä ole. Kävi jopa mielessä, että mies on vain listannut kaikki minun ärsyttävimmät piirteeni!

Eiköhän meissä jokaisessa tälläisiä pakkomielteitä ja tapoja ole, jotka ovat pinttyneet kiinni eikä niitä ole ihan helppo ohittaa. Ne ovat meissä niin tiukassa ja syvällä, että tuntuu jopa loukkaavalta kun joku muu niistä puhuu.

No, tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että näille pitää pystyä nauramaan, sillä tottahan nämä ovat eikä tästä taida muulla kuin huumorilla selvitä!

 

-R

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Heh, kiitti! 😅

Mä kans pesen rättejä 60:ssä ja sit kun ne on karseen näkösiä niin heitän meneen. Ja nimenomaan pyykkikoneessa! Tiskiharjan pesen astianpesukoneessa. 😊

Avatar

Ihan huippu! Musta on ihan parasta jos joku bloggaaja saa miehensä vastaamaan johonkin. Yleensä niiltä saa ikuisuuden pyydellä vastauksia tälläsiin. 😄

Mä pesen tiskirättejä. Heitän pyyhkeiden kanssa 60 asteen pesuun ja niitä voi käyttää taas. Ostelen kaikkia nättejä rättejä ja pesemälle ne saa käytettyä useammankin kerran. Tiskikoneessakin voi pestä mutta mun mielestä se ei oo sama asia. 😅

Avatar

Haha, hauska listaus! Itse en uskaltaisi moista pyytää…

Avatar

No, aika vaarallista oli kyllä! 🤣

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä