Kukilla ja kasveilla piristystä sisustukseen

 

Viherkasvit sekä kukkivat kukat ovat kiva tapa piristää ja elävöittää kotia. Ne tuovat sisustukseen väriä ja toki tekevät hyvää myös huoneilmalle. Kuten minulle on hyvin tyypillistä, kasvit vaihtavat meillä tiuhaan paikkaa sekä ruukkua ja koti tuntuu taas ihanan erilaiselta.

 

 

Vaikka rakastan kasvien ja kukkien tuomaa tunnelmaa sekä vehreyttä, mitään viherpeukalon vikaa minussa ei ole. Kovin kauaa en kasveja saa elossa pidettyä, mutta on meillä muutama kasvi useammankin kuukauden viihtynyt. Muutama taitaa olla jo vuoden vanha, yksi todistettavasti puolivuotias.

 

 

Mehikasvit ja kaktukset ovat aivan ehdottomia lemppareitani! Varsinkin mehikasvien hoito ei ole minun hommaani, sillä ne kyllä mädäntyvät pystyyn todella nopeasti tässä taloudessa. Nyt lupaan, että rakkaat mehikasvini, en kastele teitä. Tai kastelen, mutta ihan vain muutama tippa silloin tälloin. Ei edes joka viikko. Ja ei, en puhu kasveilleni vaikka ehkä pitäisikin!

 

 

Kasveilla ja kukilla saa todella kivaa vaihtelua kotiin! Ostamalla kukkakimpun tai ihan vain järjestelemällä kasvit uusiin paikkoihin kotona, saa ihmeitä aikaan! Ruukut ja maljakotkin ovat osa sisustusta ja itse olen ihastunut terrakottaruukkuihin. Tiedättekö, niihin perinteisiin saviruukkuihin? Ne ovat ihania!

 

 

Tulppaaneista ja neilikoista tykkään kovasti maljakossa. Ja toki ruusuista. No okei, ei taida olla kukkia, joista en tykkäisi, mutta välillä harmittaa kovasti kun esimerkiksi tulppaanikimppu nuupahtaa jo heti kun sen tuo kaupasta kotiin.

Kaikki kasvit ja kukat tuovat eloa ja piristystä kotiin eikä mikään ei ole ihanampaa kuin lapset, jotka ovat halunneet ostaa äidille kaupasta kukkia. Ehkä lapset, jotka ovat kesällä poimineet kukkia äidille, pääsevät lähelle sitä.

Viherkasvien ja kukkivien ruukkukukkien (mitä ne ova nimeltään?) lisäksi on tosiaan mukavaa, että maljakossa on kukkivia kukkia. Tällä hetkellä keittiön saarekkeella on maljakossa tulppaaneita, jotka koululainen oli miehen kanssa ostanut ruokakaupasta.

 

 

Terrakottaruukkuvillitys on levinnyt ympäri kotia ja menetetyn mehikasvin tilalle olohuoneen hyllyyn terrakottaruukkuun pääsi jopa valkoinen joulutähtikin. En millään raskinut heittää sitä poiskaan kerran se meillä on viihtynyt. Myös hääpäivälahjaksi mieheltä saatu orkidea pääsi terrakottaruukkuun, joka jäi kuivuneelta, pieneltä, sisäkuuselta.

 

 

Siirsin äitini tekemässä jouluasetelmassa olleen kullatun mehikasvin valkoiseen ruukkuun ja se pääsi eteisen pöydälle, missä asetelmakin oli. Asetelmassa olleet havut olivat jo kuivuneet ja varisivat pahasti, mutta mehikasvi oli vielä hyvässä kunnossa. Se sai siis uuden elämän ja koristaa edelleen meidän eteistä.

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Kivannäköisiä ruukkukasvisisustuksis! Ainoat kasvit,jotka itsellä pysyy hengissä on aloe ja kaktukset.Muutama ikivihreäki on elossa vuoden takaa.Kasvit kyllä raikastaa sisustusta ja antaa hyvät energiat huoneeseen.

Avatar

Kiitos! 🙂 Kaktukset mulla on ihan hyvin kanssa viihtyneet ja itse asiassa tuo nykyinen aloekin on voinut aika hyvn. Tykkään kanssa kasvien antamasta energiasta paljon!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä