Kananmunalla puhtia puuroon

 

Olen nyt tällä viikolla uudistanut aamupuuroani kananmunien avulla. Meillä ei lapset syö puuroa lainkaan, joten heille täytyy aina kehitellä aamupalaksi jotain muuta, mutta minulle puuro kyllä maistuu. Erityisiä suosikkeja ovet Fazerin Alku -puurot, joissa on mukana esimerkiksi erilaisia siemeniä ja ruista.

Yleensä puuroni syön jugurtin kanssa, mutta tykkään myös marjoista ja esimerkiksi banaanista sekä viinirypäleistä sen seassa. Ongelmana minulla on se, että vaikka syön mahani aamupuurolla täyteen, tunnin päästä on jo nälkä. Puuro ei siis pidä nälkää, mutta se on niin kovin helppo ja nopea tehdä, joten mielelläni sitä aamupalana söisin.

Aloin siis etsiä täyttävien aamupalojen reseptejä ja vastaan tuli munakkaita, tuorepuuroja ja smoothieita. Tuorepuuro on ihan hyvää, mutta ei sekään sen paremmin pidä nälkää ja on rasittavaa illalla tehdä aamupala valmiiksi. Smoothiet ovat ihania, mutta olen niin laiska, että sen tekeminen joka aamu hengästyttää. Ehkä, jos rauhassa saisi tehdä, olisi ihan eri juttu!

 

 

Teimme jossain vaiheessa lasten kanssa joka aamu smoothiet, johon laitoimme mm. avokadoa, rahkaa, banaania, marjoja ja kaurahiutaleita, mutta jossain kohtaa smoothiet rupesi tulemaan korvista ulos. Lisäksi vaikka smoothieita kovasti hehkutetaankin helppoina tehdä, minusta niihin menee aamulla melko paljon aikaa ja pestävää tulee paljon. Itse en niitä siis kovin helpoiksi koe.

Munakas on minulle ehkä vähän liian ruokaisa ja suolainen aamupalaksi arkiaamuna kello seitsemän. Minun on vaikea pureskella ja niellä kiinteää ihan heti aamulla, joten haluan, että aamupala on helposti syötävä. Viikonloppuaamuna tai hotellissa munakas on aivan ihana aamupala kun silloin ei ole mikään kiire kenelläkään ja voidaan syödä aamupalaa rauhassa.

 

 

No niin, siis minun uuteen aamupuurooni laitan sekaan pari kananmunan valkuaista tai kokonaista kananmunaa. Valkuainen sisältää paljon proteiineja, joiden kerrotaan pitävän hyvin nälkää. Olen joinain päivinä laittanut yhden koko kananmunan keltuaisineen päivineen ja sitten yhden valkuaisen. Keltuaisessa kun on kaikki rasvat ja vitamiinit.

Minulle vielä hieman epäselvää, että saako sitä kananmunan keltuaista syödä päivittäin kolesterolin takia yhden vai ei. Jossain lähteessä kerrotaan, että pari-kolme viikossa, jossain, että yksi päivässä. Olen siis pitäytynyt siinä kolmessa keltuaisessa per viikko. Valkuaisissa ei ole rajoituksia!

 

 

Tällä hetkellä olen puuroni keitellyt Fazerin Alku Ruisja Auringonkukkakaurapuurosta. Siinä on täysjyväkaurahiutaletta, täysjyväruishiutaletta, auringonkukansiemeniä ja pellavansiemeniä. Hiutaleet ovat hieman paksumpia, joten puuron koostumuus jää siemenien kanssa ihanan rouskuvaksi. 

Keitän puuroa itselleni sopivan annoksen ja kun puuro on valmista, vatkaan joukkoon kaksi valkuaista tai yhden kananmunan kokonaan sekä yhden valkuaisen. Riippuen siitä kuinka monta keltuaista sitä on tullut lähipäivinä syötyä. Kun munat on huolellisesti vatkattu puuroon, lisään joukkoon suolan ja annan vielä hautua hetken aikaa.

Puurosta tulee aivan tajuttoman pehmeää, samettista ja todella kuohkeaa. Makuun kananmunat eivät mielestäni merkittävästi vaikuta, mutta puuron koostumuksesta tulee todella täyteläinen ja nautinnollisen samettinen. Valmiin valkuaispuuron voi sitten nauttia suosikkilisukkeiden kanssa ja tosiaan, sen pitäisi pitää nälkää tavallista kaurapuuroa paremmin.

 

 

Edelleen lounasaikaan minulla on kiljuva nälkä ja tärisevät kädet, mutta ehkä valkuaispuuro pitää nälkää kuitenkin pidempään kuin tavallinen puuro. Se kun kuluu tunnissa. Valkuaispuurolla vatsa on täynnä sen parisen tuntia ja sitten tarvitsee jo saada jotain syötävää.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä