Vadelma-banaani Nice Cream

 

Lasten kanssa tulee aina välillä tehtyä nice creamiä eli ihan vaan banaanipehmistä, kuten lapset sitä kutsuvat. Pehmis maistuu kaikille ja mikä parasta, sitä voi syödä ihan hyvällä omalla tunnolla vaikka joka päivä.

Nice cream on siis oikeastaan pehmiksen terveellinen versio ja se on aivan äärettömän helppo sekä nopea tehdä. Kuten jo mainitsin, se on myös herkullista! Ihan kuin pehmiskin.

 

 

Ainoa aikaavievä osuus on banaanien jäätyminen. Meiltä löytyykin melkein aina pakastimesta banaaniviipaleita, joita sinne pilkon aina sitä mukaa kun banaanit käyvät liian tummiksi. Niitä siis tarvitaan nice creamin valmistukseen, joten niitä täytyy olla valmiina pakkasessa kun jätskihimo iskee!

 

 

Vadelma-banaani Nice Cream

2-3 jäistä banaania
kourallinen jäisiä vadelmia
n. 2 dl kaura- tai soijamaitoa

Tämän nice creamin tein kaurajuomaan, mutta olen käyttänyt joskus myös soijajuomaa. Muita vaihtoehtoja en ole testannut, mutta uskoisin, että esimerkiksi mantelijuomakin sopii hyvin. Itse annan baanaanien sulaa muutaman minuutin ennen kuin alan nice creamia valmistamaan, jotta ne pehmenevät hieman. Meillä ne ovat yleensä aivan syväjäässä, sillä ne saattavat olla pakkasessa melko pitkäänkin.

Banaaniviipaleiden täytyy tosiaan olla jäässä, samoin myös vadelmien, jotta nice cream onnistuu. Jäiset banaanit siis sekoitetaan blenderissä kaurajuoman (tai muun nesteen) kanssa ja se jo yksistään riittää, jos esimerkiksi vadelmista ei niin välitä. Tuo 2 dl nestettä on ihan arvioitu määrä, sillä itse lisään kaurajuomaa pikkuhiljaa ja välillä esimerkiksi lusikalla kääntelen jäistä banaanikönttiä blenderissä.

 

 

Kun banaanit ja neste ovat alkaneet sekoittua, lisätään vadelmia oman maun mukaan. Liikaa ei kannata laittaa, sillä vadelmat ovat kuitenkin suhteellisen kirpeitä. Banaani kylläkin on makeaa ja me emme ainakaan ole muuta makeutusta nice creamiin tarvinneet. Tässä kohtaa tarvitsee yleensä lisätä vielä hieman kaurajuomaa, jotta koostumus on pehmismäinen. Muuta ei sitten tarvitakaan!

 

 

Meillä tästä määrästä tuli noin neljä annosta, mutta liian tarkkaan ei ohjetta kannata seurata vaan fiiliksen mukaan lisäillä aineita. Todella helppoa ja herkullista!

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Oo tää ois varmaan kesällä aivan ihana raikas herkku! Vadelmien tilalla voi varmaan käyttää mansikkaa, mustikkaa jne. Kunhan vaan on jäiset marjat. 🙂

Avatar

Joo, voi kyllä! Eilen just käytettiin mustikkaa! 😊 👍🏼

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä