Kokeilemisen arvoinen kaurapannukakku

 

Olen pitkään katsellut sillä silmällä Pirkan Kaurajuomatölkin kyljessä ollutta Appelsiinikaurapannukakkujen ohjetta ja pohtinut, että olisiko se kokeilemisen arvoinen. Minä siis en todellakaan ole mikään jauhopeukalo (jos en viherpeukalokaan), joten tälläiset kokeilut ottavat minulta aikaa. No, mutta. Ryhdistäydyin ja nyt sitten lasten kanssa testattiin ohjetta ja kyllähän se kannatti!

Ohje oli siis pannukakuille (meillä päin niitä kutsutaan lätyiksi), mutta kun aika oli vähän kortilla enkä kerennyt seistä lieden ääressä niin laitoimme taikinan alumiinivuokaan ja uuniin. Ohjeeseen oli myös tarjoiluvaiheessa viipaloitu appelsiinia, mutta meillä ei sitä hedelmäkorissa ollut, joten mentiin ilman. Ensi kerralla sitten!

 

 

Kaurapannukakku

2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/2 tl suolaa
4 dl kaurajuomaa
2 kananmunaa
2 rkl juoksevaa kasviöljyvalmistetta

 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja mittaa toiseen kulhoon kaurajuoma, kananmunat sekä rasva. Lisää sitten sekaan jauhoseos, sekoita hyvin ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Kaada seos uunipaperilla vuorattuun alumiinivuokaan ja paista 200-225 asteessa noin puolisen tuntia. Meidän käyttämämme vuoka oli noin puolet uunipellistä, joten taikina pitää varmasti tuplata, jos haluaa tehdä koko uunipellillisen. 

Minä tarjosin pannukakun lapsille turkkilaisen jugurtin ja pensasmustikoiden kera, mutta alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin tarjoamaan lätyt appelsiiniviipaleiden ja vaahterasiirapin sekä hasselpähkinärouheen kanssa.

Alkuperäinen ohje löytyy kaurajuomatölkin lisäksi myös täältä.

 

 

Kaurahiutaleiden ansiosta pannukakku on hieman ruokaisampi kuin peruspannari ja tosiaan, jos käyttää maidotonta kasviöljyseosta tai ihan vaan öljyä niin silloin pannukakusta saa maidottoman.

Jos ei halua käyttää sokeria niin sen voi varmasti korvata käyttämällään makeutuksella. Itsekin meinasin kokeilla hunajaa, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että perjantain kunniaksi voi laittaa ihan sokeria. Ei vaan, hunaja oli oikeasti aivan lopussa.

Mukavaa viikonloppua!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä