Työpöytä olohuoneessa – uhka vai mahdollisuus?

 

Kirjoittelin aiemmin, että olen keväisen sisustusinspiraation kourissa ja kodissa on taas tapahtunut vaikka mitä. Siihen sisältyy myös, että tein itselleni pienen kirjoitusnurkkauksen olohuoneeseen. Vielä en osaa sanoa, onko tämä toimiva ratkaisu vai ei, mutta alkunsa se sai siitä kun ostin uuden läppärin.

Läppäri pyöri muutaman päivän milloin milläkin pöydällä ja tuntui olevan joka paikassa tiellä. Ja tottakai pelkäsin, että se putoaa jostain pöydän kulmalta tai että sen päälle kaatuu pannullinen kahvia.

 

 

Keksin, että teen itselleni pienen työpisteen olohuoneen vanhalle ja kuluneelle retropöydälle. Tuolikin löytyi keittiöstä, sillä neljästä ruokapöydän tuolista yksi ei mahtunut syöttötuolin takia pöydän ääreen ja on ollut vähän hassusti penkin päässä ruokailutilan nurkassa.

Siirsin retropöytää vähän eri paikkaan, lähemmäs ulkoseinää ja korituolin sen toiselle puolelle. Siirsin myös pöydällä olleet tavarat diffuuseria ja tuikkulyhtyä lukuun ottamatta muualle ja läppärin niiden tilalle pöydälle. Nyt kuitenkin korituoli pistää silmääni tosi pahasti eikä se minun mielestäni enää oikein sovi olohuoneeseen.

 

 

Jännä juttu kuinka olen tähän asti ollut ihan mielissäni korituolista, mutta nyt tämän muutoksen jälkeen se ei enää miellytä silmääni ollenkaan! Periaatteessa tykkään siitä, mutta en tykkää siitä tässä kohtaa kotia. Sama juttu tuon ihanan, pyöreän, lyhdyn kanssa. Se on ihana, mutta ei oikein istu tähän juuri nyt.

 

 

Pöydällä olevat tavarat ovat minulle tärkeitä ja merkityksellisiä (samoin kuin matolla oleva traktori peräkärryineen ja kivineen). Kalenterin olen saanut lahjaksi äidiltä, joogapatsas sekä lasinaluset ovat tuliaisia isältäni maailmalta. Kirja on ihana sekä inspiroiva lahja siskoltani, tuikkulyhty tuliainen tytöltä ja mieheltä kauppareissulta ja difuuseri meillä on kovassa käytössä.

Tuoli on ehkä suhteessa pöytään nähden vähän iso ja pöytä itseasiassa onkin tavallista matalampi. Minulle tämä tuolin korkeus verrattuna pyödän korkeuteen on ihanteellinen eikä kirjoittaminen tässä rasita hartioitani vaan kädet tulevat sopivalle korkeudelle nappäimistölle.

Eihän tämä missään nimessä mikään ergonominen työpiste ole, mutta eipä tässä nyt kovin kauaa tule päivässä istuskeltua. Iltaisin tulee aika tehokkaasti käytettyä tuota divaania ja siinä on mukava kirjoitella tai käsitellä kuvia.

 

 

Kuten tästä yllä olevasta kuvasta näkee, korituoli on aivan jättimäinen tuossa pöydän vierellä! Kokeilin sitä pöydän toisellekin puolelle, mutta silti se on valtava eikä sovi tuohon nyt kyllä yhtään. Kaikki muut muutokset sain aikaiseksi siirtelemällä vanhoja tavaroita ja huonekaluja, mutta tähän meillä ei taida olla valmiina mitään tuolia.

Täytyy katsella, josko keksin jotain tai sitten ostan sopivan tuolin kun jostain oikeanlainen tulee vastaan. On kuitenkin hyvä, että tässä kohtaa olohuonetta on tuoli niin siihenkin mahtuu istumaan vaikka kyllä meidän isolle sohvallekin aika monta mahtuu.

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Teillä on kyllä kaikin puolin kaunis ja kiva koti, ja on aina mukava lukea tavaroista, joilla on merkitystä ja joihin liittyy muistoja. Erityisesti niiden suokin olevan esillä. Mukavaa viikonloppua!

Avatar

Kiitos ihanasta kommentista! Piristit sunnuntaini. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä