Pitääkö osata sisustaa vai voiko vain sisustaa?

 

Rakastan sisustamista! On aivan ihanaa kun kotona on kaunista, kodikasta ja viihtyisää. Olenkin äärettömän kova sisustamaan ja meillä kotona tavarat sekä huonekalut vaihtavat paikkaa jatkuvasti. Varsinaisesti en osaa sisustaa, vaikka sitä rakastankin.

Mutta miten on, tarvitseeko osata sisustaa? Täytyykö tietää sisustamisen säännöt ja pitääkö kotoa löytyä tietyt design-huonekalut? Täytyykö kodin näyttää siltä kuin sisustuslehdessä, jos kertoo rakastavansa sisustamista?

 

 

Missään edellämainitussa ei ole mitään vikaa ja minä arvostan sisustusalan ammattilaisia todella. Haluaisin itsekin tietää tiettyjä perusasioita ja kultaisia sääntöjä, joita sisustamiseen liittyy. Kuitenkaan minun mielestäni ei ole mitenkään pakollista osata sisustaa, jos haluaa sisustaa. Siitä vain hommiin ja jos sisustus miellyttää omaa silmää niin muuta ei tarvita.

 

 

Sisustuslehtien täydelliset kodit ovat kyllä kauniita, mutta itse katselen mielummin kuvia oikeista kodeista, joissa eletty elämä ja asukkaiden persoonallisuudet pääsevät esille. On ihanaa kun koti on persoonallinen! Tiedättekö, kun koti on sellainen, jota ei ole muilla ja jota ei näy jokaisessa lehdessä?

 

 

Itse tykkään modernista ja skandinaavisesta sisustuksesta, mutta kaipaan siihen väriä ja elämää. Toki ymmärrän, että kuvat ovat siistittyjä ja viimeisen päälle stailattuja – kuka nyt haluaisi julkaista kuvan kodin sisustuksesta, jos koti on täynnä sotkua? En minä ainakaan. Vaikka kuvani tai kotini ei ole oppien mukaan sisustettu, haluan silti, että kuvissa se on siisti.

Minä en siis osaa sisustaa vaan meidän koti on sisustettu niikuin se minun mielestä näyttää hyvältä. Ja oletan, että miehen mielestä myös. Ainakaan hän ei ole vastaan laittanut tai kieltänyt minua sisustamasta. Paitsi kun minulla lähti pastellisävyt vähän liiaksi karkaamaan käsistä, hän huomautti, että riittäisiköhän jo.

 

 

Minun mielestäni jokaisen kodin pitää näyttää siltä, että sen asukkaat viihtyvät siellä. Että siellä on kodikasta juuri heille – ei kenellekään muulle. Koti on kuitenkin paikka, jossa jokaisen pitää pystyä rentoutumaan ja olemaan oma itsensä kaikessa rauhassa.

 

 

Minä tykkään meidän kodista tälläisenä (tai siis sellaisena kuin siitä teen) ja toivon, että jokainen viihtyy omassa kodissaan. Oli se sitten sisustettu miten tahansa.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä