Suositko luonnollisia meikkejä?

 

Luonnonkosmetiikkaa olen käyttänyt kasvojen ja vartalon ihonhoidossa jo pitkän aikaa, mutta luonnonkosmetiikan meikkivalikoimaan olen päässyt tutustumaan vasta hiljattain. Luonnonkosmetiikan meikeistä olen kokeillut vasta muutamia eri peitevoiteita ja yhtä meikkivoidetta, joten tosi alussa tässä hommassa ollaan.

Luonnolliset meikit ovat minulle aivan uusi juttu.

Haluan kuitenkin siirtyä luonnonkosmetiikkaan myös meikeissä sitä mukaa kun nykyiset, synteettiset, meikkituotteeni loppuvat. Toivon kovasti, että pystyn korvaamaan kaikki käyttämäni tuotteet luonnonkosmetiikan puolelta, mutta varmasti se vaatii monta hutiostosta ennen kuin suosikit sieltä pikkuhiljaa löytyvät. Aivan sama juttuhan se on synteettistenkin tuotteiden kanssa.

Kaikki tuotteet eivät vain toimi tai sovi kaikille.

 

 

Ensimmäisenä minulta pääsi loppumaan synteettisistä meikeistä peitevoide.

Päätin kokeilla luonnonkosmetiikkavalmistaja Laveran nestemäistä peitevoidetta, jota löytyi lähimarketista. Minulle siinä ei kuitenkaan ollut läheskään tarpeeksi pigmenttiä, joten se ei päässyt jatkoon vaan jatkoin etsimistä.

 

 

Seuraavaksi ostin Vire -messuilla tarjouksessa olleen Zuii Organic Concealer Pencil -peitekynän. Sen sävy on minulle sitten kuitenkin ehkä liian vaalea enkä liioin pidä siitä, että se on kynä. Olen kokenut tosi hankalaksi levittää sitä silmänalusille, mutta yksittäiset näpyt sillä kyllä saisi näppärästi peitettyä, jos sävy olisi oikea.

Tällä hetkellä se lähinnä korostaa näppyjä ja itseasiassa kynää voi hyvin käyttää kasvoilla korostamiseen!

Silmänalusille aion kyllä vielä Zuiin kynän käyttöä harjoitella, sillä silmänalusilla peitevoiteen sävy saakin olla hieman vaaleampi kuin muualla. Silmänaluset kuitenkin kaipaavat valoa ja jos vain opin tuotteen huolellisesti häivyttämään, uskon, että se voisi sävynsä ja peittävyytensä osalta kyllä toimia minulla. Mitään valkoisia rinkuloita silmien ympärille en kuitenkaan halua!

Zuii Organics on luomusertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja usean kansainvälisen sertifiointitahon tunnustama. 

 

 

Tilasin GreenDealiltä pesuaineita ja niiden sekä täydellisen kynsilakan lisäksi tilaukseeni tiensä löysi Sante Camouflage Concealer -peitevoide. Se on osoittauttunut erittäin positiiviseksi yllätykseksi eikä todellakaan ole hinnalla pilattu. Tällä hetkellä sen hinta näyttäisi olevan GreenDealillä 5,99 euroa, joka minun mielestäni ei ole paljoa.

Santen peitevoiteessa on mukavasti pigmenttiä ja vaalein sävy on näin talvella toiminut minun ihollani hyvin.

Tykkään kun tuote on pehmeän voidemainen, joten se on helppo taputella iholle kevyesti sormin. Itse käytän aina meikin kiinnittämiseen irtopuuteria ja sen kanssa peitevoide on pysynyt hyvin paikoillaan.

Santen peitevoide on NaTrue -sertifioitu eli se on myöskin luotettavaa luonnonkosmetiikkaa. Peitevoide sisältää luomulaatuisia jojoba- sekä manteliöljyä ja mikro-ionisoituja mineraaleja. Se on dermatologisesti testattu ja vegaaninen.

 

 

Seuraavana pääsi meikkivoide loppumaan ja ostin Cittarista Lavera Natural Mousse Make-Up vaahtomeikkivoiteen. Se on hyvin kevyt ja jättää ihon todella mattapintaiseksi, mutta jos en levitä sitä heti kosteusvoiteen päälle, kuivattaa se ihoani todella paljon. Iho jää kiristävän tuntuiseksi ja kuivan näköiseksi.

Kun levitän vaahtomeikkivoiteen heti kosteutuksen perään, olen tykännyt lopputuloksesta paljon.

Kovin peittävä tämä meikkivoide ei tosin ole, mutta silloin kun iho on hyvässä kunnossa, on se ihan riittävä ja iho jää luonnollisen näköiseksi. Silloin kun iho on huononpana ja peitettävää löytyy enemmän, tarvitsee peitevoidetta levitellä meikkivoiteen päälle vielä erityisen paljon.

Tykkään kuitenkin siitä, että iho jää kuultavaksi ja vaahto on helppo levittää. Taidan vielä ostaa lisäksi jonkun peittävämmän voiteen niille päiville kun iho on huonossa kunnossa ja käyttää tätä muulloin. En tykkää, jos meikkivoide jättää iholle maskimaisen lopputuloksen vaan tykkään juuri tästä luonnollisuudesta, jonka vaahtomeikkivoide iholle jättää.

Kuitenkin huonoina ihopäivinä pääsen helpommalla peittävämmän meikkivoiteen kanssa.

Laveran vaahtomeikkivoide on myös NaTrue -sertifikoitua eli se on aitoa luonnonkosmetiikkaa ja myöskin vegaaninen. Hinta GreenDealillä on muuten edullisempi kuin esimerkiksi tuossa meidän lähi-Cittarissa eli sieltä tilaan seuraavan kerran tätäkin.

 

 

Miksi siis suosin luonnonkosmetiikkaa?

Ihan yksinkertaisesti siksi, että en halua iholleni ylimääräisiä kemikaaleja, säilöntä- ja lisäaineita. Haluan, että tuotteet ovat puhtaita ja turvallisia. Toki kestää ennen kuin omat suosikit ja sopivat tuotteet löytyvät, mutta minusta on ihana, että luonnonkosmetiikan ostaminen onnistuu ihan yhtä helposti kuin synteettisenkin.

Oletko sinä löytänyt omat meikkituotteesi luonnonkosmetiikan saralta?

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä