Luonnollisuusko tylsää?

 

Kirjoitan usein luonnollisuudesta.

Kirjoitan luonnollisista meikki- ja ihonhoitotuotteista. Tykkään, että arkimeikkini on luonnollinen. Haluan siivota kotini luonnollisilla, mahdollisimman myrkyttömillä, tuotteilla ja vieläpä pestä pyykkini luonnollisin ainein. Ja eipä unohdeta etikkaa ja eteerisiä öljyjä huuhteluaineena!

Mutta mitä luonnollisuus oikeasti on? Sehän tarkoittaa sitä, että on mahdollisimman lähellä luontoa. Tai että on mahdollisimman yhtä luonnon kanssa. Wikipedian mukaan se tarkoittaa myös sitä, että on mahdollisimman koristelematon ja tavallinen. Tämä jotenkin särähtää minun korvaani. Miksi luonnollisen tarvitsisi olla koristelematon ja tavallinen? Eihän luontokaan ole.

 

 

Jotenkin tuosta Wikipedian kuvauksesta tulee sellainen vaikutelma, että termillä luonnollinen on aika tylsä kaiku. Ja se harmittaa minua! Eihän luonto ole ikinä tylsä. Se on täynnä jännitystä, seikkailua, kauneutta, vaihtelua ja yllätyksiä. Se ei ole ikinä ennustettavissa ja pystyy yllättämään ihmisen kerta toisensa jälkeen. Ei luonto ole päivästä toiseen samanlainen vaan sehän muuttuu kokoajan.

 

 

Luonto ja siellä kasvavat kasvit ovat täynnä todella tehokkaita aineita.

Aineita, joita luonnonkosmetiikassa ja esimerkiksi luonnonmukaisissa siivoustuotteissa hyödynnetään. Minusta äärimmäisen kiehtovaa ja mielenkiintoista, että oikeasti luonnosta löytyy aineet meikkeihin tai pyykinpesuun. Ihan mahtavaa! Miten se voisi olla tylsää?

 

 

Vaikka tykkäänkin käyttää luonnontuotteita sekä -kosmetiikkaa ja haluan välttää turhia kemikaaleja, en suostu olemaan tylsä! En suostu olemaan tavallinen ja koristelematon.

Haluan käyttää meikkiä ja värjätä hiukseni. Haluan pukeutua nätisti ja käyttää ihania asusteita.

Tykkään pitää kodin puhtaana sekä kauniina enkä voi hillitä itseäni kun sisustusinspiraatio ottaa vallan. Haluan, että erotun joukosta.

 

 

En todellakaan kuvailisi itseäni luonnolliseksi ihmiseksi, jos luonnollisuudessa tavoitellaan tavallisuutta ja koristelemattomuutta.

Se kuvaus ei sovi minuun. Mutta ehdottomasti haluan koristella itseni luonnollisin keinoin mielummin kuin synteettisin kemikaalein kun se kerran on näinkin helppoa.

Tosin asia, josta en suostu luopumaan, on ripsipidennykset. Ne minulle tehdään edelleenkin synteettisin ainein ja niistä en ole ihan heti luopumassa. Jos ne voisi tehdä yhtä hyvin ja kestävästi luonnollisesti, olisi ihan mahtavaa! Valitettavasti se ei taida olla ihan mahdollista vielä ainakaan.

 

 

Minulle luonnollisuus ei tarkoita tylsyyttä tai harmautta. Minun mielestäni luonnollisuus ei ole tavallista ja koristelematonta. Minulle luonto ja luonnollisuus on täynnä värejä sekä yllätyksiä. Täynnä mahdollisuuksia ja kauneutta.

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

olin vähän aikaa sitten kolme päivää kurssilla. lopuksi me osallistujat saimme tehtäväksi kirjoittaa positiivisia asioita toisistamme. pari ihmistä oli kirjoittanut että minä olen luonnollinen. jostain syystä loukkaannuin pienesti, vaikken oikein tiedä miksi 🙂 senhän piti olla kehu, ja varmaan olikin. ehkä mielsin sen jotenkin samaksi kuin ”väritön”. 

Avatar

No sellainen kaiku sillä sanalla kyllä vähän on eli ymmärrän loukkaantumisesi! Mutta kun asiaa miettii niin eihän se niin olekaan. 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä