Hurmaava kahvinen suolakuorinta valmistuu helposti

 

Olen kirjoittanut monesti, että olen pahasti koukussa vartalon suolakuorintaan.

Kuorinnan teen itse muutamasta aineesta – joskus vähän useammastakin. No, tällä kertaa kuorintaan pääsi suolan lisäksi myös kahvia ja voi kuinka ihanaa siitä tulikaan!

 

 

Sekoitin kuppiin pohjaöljyiksi makeaa manteliöljyä, vehnänalkioöljyä sekä oliiviöljyä. Lisäsin greipin, sitruunan, sypressin ja muskatellisalvian (clary sage) eteerisiä öljyjä sekä sopivasti ruususuolaa (Himalajan suola). Sekoitin ja lisäilin suolaa kunnes koostumus oli sopiva kuorintaa varten.

Täältä voit lukea enemmän manteliöljystä, ruususuolasta, oliiviöljystä ja käyttämistäni eteerisistä öljyistä.

Vehnänalkioöljyn valitsin, sillä se on ravitseva, suojaava ja ihoa uudistava. Se sisältää runsaasti lesitiiniä, proteiinia sekä A, D ja E -vitamiinejä. Vehnänalkioöljy sopii loistavasti kuivalle iholle ja hoitaa sitä tehokkaasti. 

 

 

Lisäsin vielä hieman kahvinpuruja kahvimyllystä ja sekoitin hyvin. Käytettyjä kahvinpuruja ei kannata käyttää, jollei kuorintaa käytetä heti. Käytetyt purut ovat olleet tekemisissä veden kanssa, joten ne alkavat pilaantua nopeasti.

Kuorinta tuoksuu aivan ihanalle ja on todella tehokas sekä ihanan virkistävä ja hoitava.

Kuorinta saa nesteet sekä kuona-aineet liikkeelle ja jättää ihon kosteututeksi. Kuten olen monesti kirjoitellut, minun ihoni ei tälläisen kuorinnan jälkeen lisäkosteutusta enää tarvitse.

 

 

Ruususuola ja eteeriset öljyt laittavat nesteet sekä kuona-aineet liikkeelle ja kahvi tuo siihen oman lisänsä.

Kuorinta laittaa ihon pintaverenkierron hyvin liikkeelle ja saattaapa siitä olla apua myös selluliitin kanssa taisteluun, jos sellaista on tekemässä.

Kuorinta säilyy hyvänä muutaman kuukauden kunhan purkkiin ei pääse vettä. Kuorintaa siis kannattaa ottaa purkista tarvitsemansa määrä vaikkapa puhtaalla lusikalla ja sulkea kansi. Näin purkkiin ei pääse kosteista käsistä vettä.

Jos kaapista ei löydy muuta kuin oliiviöljyä, ruususuolaa ja kahvia niin nekin riittävät ihan loistavasti. Kannattaa kokeilla!

 

-R

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Ei mitään! 🙂

Avatar

Kiitos tiedosta 🙂

Avatar

Onpa ihanan näköistä! Sopiiko nämä luonnon mukaiset aineet myös atooppiselle iholle?

Avatar

Useat kyllä sopii! Ainakin nuo kasviöljyt pitäisi sopia, mutta sitten eteerisiä öljyjä en ehkä lähtisi heti kaikkia testailemaan. Niistäkin varmasti löytyy kyllä atoopikoille sopivia, mutta oma tietoni ei riitä siihen, että uskaltaisin suoraan sanoa. 😊

Sama juttu tuon kahvin kanssa! En ehkä uskaltaisi kokeilla, jos kahvikuorintaa ei ole aiemmin käyttänyt. 🤔

Ruususuolasaippuasta olen lukenut monen atoopikon saaneen apua, mutta voisin kyllä kuvitella, että kirvelee aika ikävästi!

Näissä itsetehdyissä tuotteissa on se etu, että ei tule lisättyä mitään lisä- ja säilöntäaineita, jotka herkistävät ihoa entisestään. 👍🏼

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä