Näin teet ihollesi öljypuhdistuksen

 

Oletko kuullut ihon öljypuhdistuksesta?

Minä törmäsin siihen vasta aivan hiljattain kun etsin iholleni hellävaraista putsaria. Puhdistusvaahdot tuntuivat kuivattavan ihoani aivan liikaa ja siitä perioraalidermatiittini ei pitänyt alkuunkaan. Aloin siis etsiä hellävaraista, mutta tehokasta tapaa puhdistaa kasvot meikistä ja muusta liasta iltaisin.

Luin öljypuhdistuksesta ja ihastuin ajatukseen siitä, että öljyllä puhdistettaessa iholta ei hinkata sen omia öljyjä ja suoja-aineita pois. Öljypuhdistus puhdistaa ihon tehokkaasti, mutta on silti sille hellävarainen eikä kuivata sitä niin kuin yleensä putsarit tekevät.

Tiedättekö sen tunteen kun iho on niin puhdas, että kasvoja kiristää? Öljyputsarilla tätä tunnetta ei tule.

 

 

Tein itse oman öljyputsarini iholleni sopivista öljyistä – vehnänalkio-, risiini-, manteli- sekä kehäkukkaöljyistä. En käyttänyt lainkaan eteerisiä öljyjä, sillä kuten aiemmin kerroin, kärsin perioraalidermatiitistä eli suunympärysihottumasta enkä uskalla ärsyttää sitä millään.

Vehnänalkioöljy ravitsee, suojaa ja uudistaa ihoa. Siinä on runsaasti A, D ja E -vitamiinejä sekä proteiinia ja lesitiiniä. Se sopii hyvin kuivalle ja aikuiselle iholle hoitaen sitä tehokkaasti.

Risiiniöljy on koostumukseltaan todella paksua sekä tunkeutuu syvälle ihohuokosiin ja imee iholta likaa sekä meikkiä itseensä. Se sisältää runsaasti risinoleiinihappoa ja kuuleman mukaan risiiniöljy tuhoaa erilaisia sieniä, bakteereita ja hiivoja.

Makea manteliöljy koostuu kertatyydyttymättömistä rasvoista, öljyhaposta ja linolihaposta. Se sisältää runsaasti A- ja E-vitamiineja sekä esimerkiksi Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappoja. Manteliöljy imeytyy ihoon nopesti, sillä se on hyvin kevyt. Se soveltuu kaikille ihotyypeille ja tekee ihosta kimmoisan sekä joustavan.

Kehäkukkaöljy on hyvä öljy herkälle iholle, sillä se hoitaa vaurioitunutta ja halkeilevaa ihoa sekä rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Se on ihoa uudistava öljy ja imeytyy ihoon hyvin. Kehäkukkaöljy suojaa ihoa, edistää verenkiertoa ja stimuloi ihon luontaisia toimintoja.

Kehäkukkaöljy on uutettu auringonkukkaöljyyn, joka sisältää runsaasti linolihappoa. Se parantaa ihon kosteuspitoisuutta ja vahvistaa ihon suojakerrosta. Auringonkukkaöljy sisältää myös runsaasti E-vitamiinia.

 

 

Sekoitan öljyt tyhjään, puhtaaseen 100 millin pulloon suurinpiirtein näin:

30 ml risiiniöljyä
30 ml manteliöljyä
20 ml kehäkukkaöljyä
20 ml vehnänalkioöljyä

 

Öljyä levitetään ja hierotaan kasvoille puhtailla käsillä hellävaraisesti ja sitten kasvot hierotaan varovasti lämpimään veteen kastellulla kasvopyyhkeellä. Lika ja meikki tarttuu pyyhkeeseen, jonka heitän sitten aina joka ilta pyykkiin. Jotkut pesevät pyyhkeen käsin saippualla, mutta meillä tulee pyykkiä niin paljon, että olen heittänyt pyyhkeen suoraan pyykkikoriin.

Tähän tarkoitukseen on olemassa erilaisia kasvopyyhkeitä, mutta minä olen käyttänyt superpehmeitä vauvan harsoja, joita meillä riittää yllin kyllin. Ne ovat toimineet hyvin ja antaneet iholle ihanan hellän kuorinnan samalla kun öljy putsaa ihon.

Iho jää todella pehmeäksi eikä ollenkaan kiristeleväksi saati hilseileväksi.

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Löytyykö nämä öjyt ihan esim marketeista?:)

Avatar

Minä olen tilannut omani Limepopista (http://www.limepop.fi) niin en valitettavasti osaa sanoa löytyisikö ihan marketista. 🤔 Mutta Limepopia voin ainakin suositella todella lämpimästi! 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä