Autotallilöytö nro 2 – lampaantalja olohuoneeseen

 

Saimme kahdeksan vuotta sitten häälahjaksi lampaantaljan miehen serkulta Ruotsista. Talja oli ensin esikoisella vaunuissa talvella hänen nukkuessaan päiväunia ja sitten keskimmäisellä sekä kuopuksella pulkassa – he kun eivät koskaan vaunuissa suostuneet nukkumaan. 

 

 

Nyt kun taljalla ei enää ole käyttöä vaunu- eikä pulkkahommissa, pääsi se sisälle olohuoneeseen. En oikein keksinyt kyseiseen paikkaan divaanin ja työpöydän väliin mitään sopivaa mattoa ja yhtäkkiä tuli mieleeni, että taljahan siihen voisi sopia hyvin.

En halunnut ostaa uutta vaan miettiä jotain kotoa jo valmiiksi löytyvää ja onneksi taas löytyi tälläinen aarre. Viimeksi löysin tuon Ikean Poäng -tuolin autotallista ja nyt tämän ihanan taljan. Mitähän sieltä vielä paljastuukaan!

 

 

Lapsille jouduin jo selittämään taljan alkuperän ja sen, että kyseessä on ihan oikean lampaan talja. Lampaan, joka on joskus ollut elossa ja nyt meillä on sen turkki nahkoineen päivineen täällä kotona. 

Itse käytän nahkasta valmistettuja kenkiä ja laukkuja enkä ole kasvissyöjä, mutta hetken jouduin pohtimaan taljan tuomista sisälle. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että parempi selittää asia lapsille ja ottaa talja käyttöön kuin heittää se autotallin nurkkaan pölyttymään.

 

 

Minun mielestäni talja tuo olohuoneeseen mukavasti lämpöä ja kodikkuutta. Se on ihanan pehmeä ja lapset tykkäävätkin makoilla sen päällä varsinkin aamulla. Tai oikeastaan isommat lapset tykkäävät. Pienimmäinen ei suostu astumaan taljan päälle, sillä se muistuttaa ilmeisesti liikaa meidän koiramme turkkia. Pikkuinen kiertää taljan ja hokee koiran nimeä.

 

 

Siinä se nyt on. Jälleen yksi lumipesty aarre autotallin uumenista! Jotenkin se nyt sopii näihin helmikuun pakkaskeleihin, joita täällä ainakin on ollut. Ja onneksi taljan saa sitten kesäksi varastoon, jos tulee lämmin kesä. Viime kesänä se olisi varmasti saanut pysyä lattiassa koko kesän.

 

 

Helmikuun pakkasiin sopii mainiosti myös takkatuli, mutta tämä kuume saisi jo kyllä helpottaa. Eilen se hipoi 40 astetta ja tänään on vielä pysytellyt 38:ssa.

 

-R

 

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Voi teiän pientä kun luulee koiran päätyneen alustaksi. 😄

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä