Voidepala kuivalle iholle

 

Tein meidän kuivaihoisille lapsille voidepalan, jota olemme käyttäneet säännöllisesti kaikista pienimmällä kun hänen ihonsa sitä vaatii. Iho on pikkuisella ollut selkeästi paremmassa kunnossa – ei enää niin rutikuiva ja haavoilla kaikesta raapimisesta kuin ennen. 

 

Voidepalaan käytin sheavoita, mehiläisvahaa, kaakaovoita ja auringonkukkaöljyyn uutettua kehäkukkaa. Kaikki aineet hoitavat, suojaavat ja uudistavat ihoa hyvin tehokkaasti. Koska tein voidepalan lapsille, en käyttänyt eteerisiä öljyjä, mutta aikuisen iholle tulevaan voidepalaan niitä kyllä käytäisin. Tähän sopisi esimerkiksi ihoa rauhoittava ja hoitava laventeli.

 

Laitoin kulhoon sheavoita, mehiläisvahaa sekä kaakaovoita suunnilleen saman verran jokaista ja sulatin ne ensin vesihauteessa. Lisäsin sitten vielä lorauksen kehäkukkaöljyä ja sekoitin aineet keskenään. Kaadoin seoksen silikonimuottiin ja annoin jähmettyä hetkisen huoneenlämmössä ennen kuin laitoin muotin jääkaappiin.

Sitten kun voidepala oli kunnolla jähmettynyt, irrotin sen muotista. Säilytän sitä vessan tasolla lautasella ja halusin suojata sen jotenkin. Keksin laittaa lautaselle lasipurkin kannen, joka pitää pölyt ja muut pöpöt loitolla. Ei ehkä kaikista nätein viritys, mutta en muutakaan nopeasti keksinyt.

 

En hiero voidepalaa suoraan iholle vaan hieron sitä ensin puhtaisiin käsiin ja sitten vasta levitän iholle. Voidetta olisi hyvä muistaa käyttää säännöllisesti, jotta iho ei pääsisi uudestaan kuivumaan. Meillä ainakin ihon kuntoon saaminen on melko hidasta silloin kun se on raavittu rikki, joten järkevämpää on yrittää pitää se kunnossa, jos vain mahdollista.

 

-R

 

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä