Voidemainen deodorantti ilman myrkkyjä

 

Olen käyttänyt jo pitkään tällä ohjeellä tekemääni deodoranttia ja halusin nyt kokeilla, tehdä sitä niin, että lisään deodoranttiin myös ruokasoodaa tehostamaan sen toimintaa. Pari viikkoa olen tätä soodadeodoranttia käyttänyt eikä vielä ainakaan ole ilmaantunut ihottumia. Toki niitä voi helposti vielä ilmaantua, mutta nyt ainakin vaikuttaa hyvältä!

Sooda siis ärsyttää osalla ihoa ja saa aikaan inhottavaa kutinaa ja ihottumaa kainaloissa. Toivon, että minä en olisi niin herkkäihoinen, sillä tämä deodorantti on kyllä toiminut vieläkin paremmin kuin se, jota käytin ennen.

 

 

Tätä deodoranttia varten tarvitaan kookosöljyä, sheavoita, mehiläisvahaa, arrowjuurijauhetta sekä ruokasoodaa. Lisäksi vielä suosittelen käyttämään muutamaa tehokasta eteeristä öljyä, jotta deo toimii parhaimmalla mahdollisella tavalla. Öljyt voi jättää toki pois, jos haluaa tehdä tuoksuttoman deodorantin.

 

Voidemainen deodorantti

2 rkl kookosöljyä
1,5 rkl sheavoita
1,5 rkl mehiläisvahaa
1,5 rkl arrowjuurijauhetta
1 rkl ruokasoodaa
20 tippaa eteerisiä öljyjä (esim. laventeli, sitruuna, teepuu, greippi, sitruunaruoho)

Sulata kiinteät aineet (shea, mehiläisvaha ja kookosöljy) kulhossa tai pienessä kannussa vesihauteessa. Laita liesi pois päältä tai ota kattila pois liedeltä, mutta älä ota kulhoa tai kannua pois vesihauteesta. Sekoita joukkoon arrowjuurijauhe sekä ruokasooda esimerkiksi puutikulla ja lisää eteeriset öljyt. Sekoita hyvin. Kaada deodorantti säilytysastiaan ja anna jäähtyä ennen käyttöönottoa.

 

 

Itse yritin tehdä deodorantin deodoranttihylsyyn, mutta deo jäi mielestäni ihan liian voidemaiseksi siitä käyttää. Kaavin siis voiteen ulos hylsystä ja laitoin purkkiin. Siitä sitten levittelen kainaloihin puhtailla käsillä ja vielä parempi olisi käyttää esimerkiksi spatulaa tai vaikkapa lusikkaa.

 

 

Tein itse kaksinkertaisen annoksen, sillä tarvitsin pari deodoranttia ja käytin teepuun, sitruunan ja sitruunaruohon eteerisiä öljyjä. Teepuuta taisin laittaa 20 tippaa ja loppuja sitten kymmenen kumpaakin. Deosta tuli raikkaan sitruksen tuoksuinen ja sitä saa tosi helposti levitettyä kainaloihin, sillä se jää niin pehmeäksi ja voidemaiseksi.

 

 

Toivottavasti minulle ei tosiaan mitään ihottumia tästä enää tule. Olen lukenut, että monille on sooda sellaista aiheuttanut, mutta monille se on kyllä sopinutkin. Ehkä minä kuulun jälkimmäisiin!

 

-R

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Moikka! Mä itse tilaan melkein kaiken Limepopista (http://www.limepop.fi) ja sieltä löytyy kyllä kaikkea ihan purkeista ja puteleista aina raaka-aineisiin asti. 😊

Avatar

Hei,

Tähän kysymykseen löytyisi varmaan vastaus, jos tarpeeksi lukisi blogiasi. Ajattelin silti kysyä, että saako näitä deon tekemiseen tarvittavia aineita tilattua esimerkiksi jostai nettikaupasta niin, että kaikki saisi samasta kaupasta, eikä tarvitsisi selailla useiden nettikauppojen sivuja? En ole itse vielä pahemmin mitään tuotteita tehnyt eli tämä on minulle täysin uusi maailma. 

Avatar

Oo! Itse en ole vielä ruvennut tekemään, mutta siirryin jo kaupan tavarasta luonnollisempaan suuntaan ja hankin Ben&Annan deodorantin, joka on vegaaninen ja alumiiniton.
Tykkään kovin! Mun ostama tuoksuu mandariinille, ja vaikka kalliimpaa onkin, niin mielummin maksan kuin laitan kasan myrkkyä kainaloon!

Avatar

Kuulostaa hyvältä! 😊 👍🏼 Ja kyllähän yleensä noi deodorantit kestää aika kauan, että se hinta ei ehkä tunnu niin pahalta kun ei tarvi olla kokoajan ostamassa uutta. 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä