Aikuisen naisen tyyli – onko sellaista?

 

Minua jotenkin ärsyttää kaikenlainen ihmisten lokerointi. Tämä on varmasti peruja isältäni, joka on aina sanonut, että älä mene samaan muottiin muiden kanssa vaan tee niinkuin haluat ja oikealta tuntuu. Enkä minä ole todellakaan mikään shokeeraaja kun vaatteista tai hiustyyleistä puhutaan, mutta haluan olla sellainen kuin olen.

Minua ärsyttää se ajattelutapa, että tietyn ikäinen ihminen ei saisi käyttää tietynlaisia vaatteita tai hiustyylejä. Naurettavaa! Jos ihmisestä tuntuu siltä, että pinkki jakku tai pillifarkut sopii hänelle niin sittenhän se sopii. Jos aikuinen haluaa pukeutua samalla tavalla kuin nuoret niin miksi ei saisi? Miksi vain tietyn ikäiset saisivat käyttää tiettyjä vaatteita? 

 

 

”Pukeudu ikäisellesi sopivasti”

Minä itse yritän pukeutua hyvän maun (siis oman hyvän makuni) mukaisesti eikä pukeutumistyylini varmasti vastaa kolmekymppiselle kolmen lapsen äidille laadittua kaavaa. Käytän paljon värejä ja osa vaatteistani on ostettu nuorten osastolta vaikkapa H&M:ltä. Osa jopa lasten osastolta.

Kotona ja joskus ruokakaupassakin kuljen joogatrikoot tai treenileggingsit jalassa. Mitä sitten? Mitä väliä sillä mahtaa olla? Minua itseäni ei jaksa kiinnostaa kuinka muut pukeutuvat. Ei minua haittaa, jos vaikka kuusikymppinen nainen käyttäisi treenileggareita. Miksi kiinnostaisi? Jos hän itse tykkää niin hyvä!

Kuuntelin juuri joku päivä kaupassa vaateosastolla kun kaksi naista katseli vaatteita. Äänestä päätellen olivat ehkä viisikymppisiä ja jos oikein ymmärsin, vaate, jota he katselivat, oli väriltään kirkkaan pinkki. Toinen sanoi, että aivan ihanan värinen, mutta eihän hänen ikäisensä voi sen väristä päälleen laittaa.

Teki mieli mennä väliin ja sanoa, että ilman muuta voit, jos haluat! Ihan varmasti voit. Osta se. Osta ja kanna sitä ylpeydellä!

 

 

Aikuisen naisen hiukset

Toinen juttu on hiukset. Voiko kolmekymppinen kolmen lapsen äiti pitää samanlaista lettiä kuin ekaluokkalainen tyttärensä? No tottakai voi! Miksei voisi? Tykkään pitkistä hiuksistani, mutta arjessa niitä on pienten lasten kanssa ihan turha pitää auki, joten tulee keksittyä kaikenlaisia helppoja virityksiä hiuksiin.

Suosikkini on tämä kuvissakin näkyvä sivuletti, joka syntyy hetkessä. Sen saa helposti tehtyä ilman peiliä kaiken muun touhun ohella ja itseasiassa se on myös ekaluokkalaisenkin suosikki kouluaamuina. Hänelle vain yleensä jatkan letin loppuun saakka, jotta täit eivät siihen tarttuisi.

Saatan käyttää ponnaria sivulla, alhaalla tai ylhäällä. Joskus tukassani on sotkunuttura ja joskus puoliponnari. En voi käsittää miksei tietyn ikäisellä voisi olla juuri sellainen kampaus tai leikkaus kuin hän itse haluaa. Joskus kuulee, että aikuiselle naiselle ei sovi pitkä tukka vaan se kuuluu pitää lyhyenä. Miksi, oi miksi? Jos haluan, että tukkani on pitkä niin sittenhän se on.

 

 

Kanna itsesi ylpeydellä

Minun mielestäni on kamala ajatus, että en voisi enää koskaan pukeutua niin kuin haluan, koska olen liian vanha tai koska se ei sopisi vartalotyypilleni. Olisi kamalaa, että minun täytyisi leikata hiukseni, koska aikuisella ei voisi olla pitkää tukkaa.

Itse katson aina ihaillen ihmisiä, jotka kantavat itsensä ja vaatteensa ylpeydellä. Olipa se sitten ”sopivaa tai epäsopivaa” ikäisilleen. Minusta on pääasia, että jokainen viihtyy sellaisena kuin on ja uskaltaa olla oma itsensä. Letti päässä tai ihan miten vaan.

Mukavaa perjantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Näin on! 😊

Avatar

Samaa mieltä! Pääasiahan on, että on itse tyytyväinen omaan peilikuvaan 🙂

Avatar

Mulla on välillä kaksi lettiä. Äärettömän kätevät pakkasilla pipon alla! Ja vaikka näytänkin ehkä 15-vuotiaalta silloin, niin hällä väliä! 😄

Avatar

No just näin! 😊👍🏼

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä