Ihana, mutta niin kamala, Neemöljy

 

Tilasin Limepop:sta kasvojen iholleni Neemöljyn. Oikeastaan tilasin sen osaksi öljyseerumiani, jota olen tässä pikkuhiljaa rakennellut iholleni sopivaksi. Seerumista voin kertoa toisessa postauksessa, mutta tämä postaus on omistettu neemöljylle. Niin ihanalle, mutta aivan kamalalle, neemöljylle.

 

 

Perioraalidermatiittini (suunympärysihottuma) vaatii sen, että testaan kaikki käyttämäni tuotteet yksitellen, jotta näen kuinka ihoni kuhunkin tuotteeseen reagoi. Lisäsin neemöljyä muiden käyttämieni öljyjen sekaan ja olen sitä nyt kuukauden verran käyttänyt ainakin vielä hyvällä menestyksellä.

Neemöljy, muiden öljyjen joukossa, on sopinut iholleni hyvin. Perioraalidermatiitti on pysynyt kurissa ainakin toistaiseksi eikä enää pukkaa finnejäkään kuin vain joskus. Mitään superpuhdasta ja tasaista ihoa en ole saanut enkä varmasti koskaan tule saamaankaan, mutta tilanne rauhoittunut paljon.

Tietenkään nämä ihoni askeleet parempaan suuntaan eivät ole yksin neemöljyn ansiota vaan olen ottanut käyttöön myös öljypuhdistuksen sekä afrikkalaisen mustan saippuan ja nämä kaikki yhdessä ovat varmasti toimineet ihollani hyvin. Klikkaamalla pinkkejä linkkejä, pääset lukemaan lisää.

Mutta siis, siihen neemöljyyn.

 

 

Neemöljy on hoitava, antiseptinen ja syväpuhdistava öljy, jonka kerrotaan torjuvan ihon virus-, bakteeri- sekä sieni-infektioita. Neemöljy on antibakteerinen, joten se soveltuu hyvin akneiholle. Se myös pehmentää kuivaa ihoa ja hoitaa ihottumia. Neemöljyssä on runsaasti E-vitamiinia sekä omega-6 ja omega-9 rasvahappoja.

Limepopin sivuilla kyllä mainittiin, että neemöljyssä on voimakas ominaistuoksu, mutta se tuli silti aivan totaaliyllärinä. Tai oikeastaan totaalityrmäyksenä! Avasin pullon ja oksennus mainasi tulla. Aivan kamala haju minun mielestäni! En oikein edes osaa kuvailla hajua, mutta minun nenääni se haisee kuvottavalle.

Neemöljy tai oikeastaan sen sisältämät vahat olivat jähmettyneet viileässä niin, että pullosta ei tullut mitään ulos. Pidin pulloa läpimässä vesihauteessa jonkin aikaa, jotta öljy muuttui taas takaisin juoksevaksi. Haju ei ikävä kyllä muuttunut mihinkään.

 

 

Lisäsin sitä vähäsen öljyseerumini joukkoon, sillä öljyn puhdistavat ominaisuudet vaikuttivat melko voimakkailta ja ehkä jopa kuivattavilta, ja niitä ominaisuuksia ihoni ei liikaa nyt juuri kaipaa. Vähän kyllä, mutta ei liikaa. Toivoin, että haju ei tunkisi seerumista läpi, mutta kyllä se vaan tunkee.

Olin kuitenkin lukenut paljon hyvää neemöljystä, joten päätin antaa sille mahdollisuuden hajusta huolimatta. Ja onneksi annoin. Tuntuu, että se oli juuri se viimeinen silaus, jota minun kasvojeni iho tarvitsi. Mutta millä ihmeellä peitän sen hajun? Vai totunko siihen vain ajan kanssa?

Kun laitoin neemöljyä seerumin sekaan vain hieman, ihoni ei ole ainakaan vielä kuukauden käytön jälkeen osoittanut kuivumisen merkkejä, mutta tosiaan näppyjä ei ole enää puskenut niin paljon kuin ennen eikä perioraalidermatiittikaan ole vihastunut. Toki tämä voi olla vain joku ohimenevä vaihe, mutta toivon tietenkin, että tämä trio – öljyputsari, afrikkalainen musta saippua sekä öljyseerumi – olisi sopiva minun iholleni.

Niin ja muuten, aivan mahtavaa Naistenpäivää kaikille mahtaville naisille!

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Jos sinulla on perioraalidermiittiä, niin kokeile ihmeessä otsonoitua oliiviöljyä. Paransi minun ruusufinnin kokonaan. Perioraalidermiittihän on sukua ruusufinnille.

Itselläni käytössä: vahva O-live. Saa luontaistuotekaupasta ja kannattaa säilyttää jääkaapissa – annostelu vaikka lusikalla.

Avatar

Onneksi perioraalidermatiitti on nyt pysynyt kurissa, mutta kiitos paljon vinkistä! Laitan sen korvan taakse, jos joskus on tarvetta. 😊 Ja voisihan sitä ihan muutenkin kokeilla joskus. Olen lukenut siitä paljon hyvää!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä