Lapset sisustaa – makuuhuone

 

Kirjoittelin aiemmassa postauksessa, että isommat lapset saivat pitkään vinkumansa kerrossängyn  ja sen ansiosta me vanhemmat saimme isomman makuuhuoneen takaisin. Lupasin myös, että lapset saavat itse sisustaa  makuuhuoneensa ja tässä olisi sitten kuvia lopputuloksesta.

Ja kyllä. Huoneessa on kassakaappi!  Talon entinen omistaja on muurannut sen talon laajennuksen yhteydessä vanhan ulkoseinän sisään, joten poistettua sitä ei ihan heti saa. Eikä sekään ehkä ole syy rakentaa uutta seinää kaapin eteen, vaikka mieli kyllä tekisi. Mutta siinä se kaappi nyt sitten on ja pysyy.

 

 

Lasten sisustuksen jäljiltä huoneessa on:

  • Aivan sairaasti piirustuksia ja erilaisia taideteoksia seinällä.
  • Keinuhippo kurkkimassa pinnasängyn vieressä.
  • Nalle Puh sängyn päässä nurkassa.
  • Lipaston päällä suojelusenkeli, tanssijapatsaat, esikoisen ensimmäiset balettitossit ja diffuuseri, joka laitetaan joka ilta päälle.
  • Yöpöydällä muutamat värikkäät yövalot.
  • Itse valitut lakanat.
  • Yöpöydän hyllyllä iltasadut pinossa.

Esikoisen ensimmäinen balettipuku  odottaa kehystettynä pääsemistä seinälle ja seinälamppu  sängyn jalkopäässä on saanut jo lähtöpassit. Esikoinen nukkuu siis yläsängyssä ja hän toivoi itselleen myös yöpöytää vesipullolle ym., joten täytyy miettiä seinälle joku pieni hylly esimerkiksi.

Matto  on myös likainen ja melko kulunut ja sen voisi kyllä jossain vaiheessa uusia. Se saa kuitenkin olla melko iso, sillä laattalattia on jalalle melko viileä ja kova ainakin. Lattialämmitys toki on pienellä koko ajan, mutta ilmalämpöpumppu lämmittää huoneita lisänä, joten lattia ei ole mitenkään lämmin.

 

 

Minun vanha korituolini  löysi paikan toisen jalkalampun juuresta ja mietin, että pitäiskö tuoli maalata vai ei. Toisaalta se on niin kulunut, että ehkä maalikerros tekisi ihmeitä, mutta sitten taas toisaalta se on aivan ihana kun se on niin kulunut!

Valaistus  on ongelmallinen tässä minihuoneessa, sillä jouduin poistamaan kattovalaisimesta lamput kun kuopus keskittyi nukkumiseen sijasta valojen räpsyttelyyn katkaisijan ollessa hänen ulottuvillaan. Laitoimme siis huoneeseen pari jalkalamppua ja yhden pöytävalaisimen yöpöydälle. Ihan hyvin niistä valoa tulee, mutta kuviin se ei kyllä riitä millään.

Melko paljon tavaraa mahtui noinkin pieneen huoneeseen! Mutta kyllähän lasten makuuhuone kuuluu olla lasten näköinen. Leikkihuone meillä on yläkerrassa erikseen ja sieltä tosiaan löytyy lelut sekä esimerkiksi koululaisen kirjoituspöytä.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä