Omat vinkkini nautinnolliseen siivoukseen

 

Minä tykkään siivota.  Minun mielestäni on aivan ihanaa kun saan imuroida, viedä matot parvekkeelle tuulettumaan ja pestä lattiat sekä vessan. On ihanaa kun tulee puhdasta ja kaikki tavarat ovat pienen hetken paikoillaan.

Kotona tuoksuu raikkaalle ja ihan ohitsekiitävän hetken on rauha maassa.  Hetki on todellakin lyhyt, sillä kun lapset pääsevät vauhtiin, menee vartti ja se hetki on mennyttä. Mutta sen pienen hetken sisälläni asuva perfektionisti on tyytyväinen.

Yksi asia, mitä tosin inhoan, on pölyjen pyyhkiminen.  Se on ärsyttävää puuhaa. Täytyy nostella yksi kerrallaan kaikki esineet ylös ja rättiä saa huuhdella vähän väliä. Olen niin lyhyt (vaikka en siis oikeasti edes ole), että minun täytyy nousta tuolille, jotta yllän putsaamaan kaikki ylähyllyt ja se vasta onkin ärsyttävää.

 

 

Omat vinkkini nautinnolliseen siivoukseen:

1. Siivoa yksin ja kaikessa rauhassa. Avain siihen, että nautin siivoamisesta, on se, että saan tehdän sen kaikessa rauhassa. Jos lapset ovat kotona, ei kokemus valitettavasti ole yhtä nautinnollinen, joten aina kun mahdollista siivoan silloin kun mies on lasten kanssa menossa.

2. Turvalliset ja tehokkaat aineet. Itse käytän siivouksessa vain ekologisia, luonnollisia, puhdistusaineita. En halua lattioille tai kodin pinnoille synteettisiä kemikaaleja ja myrkkyjä vaan minulle on tärkeää, että käyttämäni tuotteet ovat luonnollisia. Itse luotan siivoustuotteiden ostamisessa GreenDealiin  ja heidän tiukkiin kriteereihin myytävien tuotteiden valinnassa.

 

 

3. Siivoa pitkin viikkoa. Siivoaminen on ehkä väärä termi, mutta pyrin joka päivä laittamaan pitkin taloa ajelehtivat tavarat paikoilleen sekä pitämään ruoka- ja tiskipöydän sekä keittiötasot puhtaina. Imuroin ruokapöydän alusen, keittiön sekä eteisen varrellisella rikkaimurilla aikalailla päivittäin.

4. Järjestele koti ennen viikkosiivousta. Ennen kuin aloitan imuroinnin, laitan lattioilla lojuvat lelut ym. tavarat paikoilleen, jotta niitä ei tarvitse siirrellä samalla kun imuroin. Samoin myös pöydillä ja hyllyillä olevat tavarat järjestelen paikoilleen, jotta pölyjen pyyhkiminen sujuu mukavammin.

5. Nauti hiljaisuudesta. Jos imurin hurinaa ei lasketa niin on ihanaa olla ihan hiljaisuudessa ja antaa aikaa omille ajatuksille. Minun mielestäni viikkosiivous on loppujen lopuksi melko terapeuttista omaa aikaa, jolloin voi rauhassa kuunnella itseään.

 

 

6. Ota siivous hyötyliikuntana. Itse ainakin saan hien pintaan viikkosiivouksella. Imurointi, mattojen pudistelu ja edestakaisin kantaminen sekä lattioiden kunnollinen moppaaminen on yllättävän tehokasta!

7. Ota lasillinen viiniä. Kyllähän lasillinen viiniä tekee hommasta kuin hommasta huomattavasti nautinnollisempaa, jos vain dietti antaa periksi!

 

Mukavaa alkuviikkoa kaikille! Muistetaan nauttia arjesta.

 

-R

 

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Ei vaan se täytyisi mainita, jos näin olisi. Leppoisaa päivän jatkoa! 😊

Avatar

Jos Greendeal on maksanut mainostamisesta tai ”lahjoittanut” siivousaineita juttua varten niin sen voisi mainita.

Avatar

Ihana tuo vinkki numero 7  =D

Sitä en ole tullut koskaan kokeilleeksi, ehkä sen avulla siivoaminen sujuisi minultakin mukavammin… Siivoaminen on minulle niin pakkopullaa, että olen ulkoistanut sen lapsilleni!

Avatar

Joo, suosittelen lämpimästi! 😉 Aion kyllä myös pistää lapset siivoamaan kun vähän tuosta kasvavat. Kovastihan ne nytkin ”auttavat”, jos kotona sattuvat olemaan, mutta mielummin teen sen yksinäni! 😀

Avatar

Siis se kun saa rauhassa yksikseen siivota on parasta siivousta! Tai miehen kanssa kaksin. Sillon lattianpesut jne. menee nopeammin kuin lasten kanssa. Mä siivoan pitkin viikkoa. Imuroinnit ja vessan pesut jne. eri päivinä. Silloin ei mene koko päivää. Ja musiikin kuuntelu siivotessa on rentouttavaa!

Avatar

No niin se vaan on, että se on ihan eri juttu siivota yksin kuin lasten kanssa! 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä