Kärsitkö kuivista kantapäistä? Kokeile tätä

 

Eilen otin itseäni vihdoinkin niskasta kiinni ja tein kunnon tuhdin hoitovoiteen tai ehkä pikemminkin salvan kuiville kantapäilleni. Tavoitteenani on saada talvipakkasten kuivattamat jalat kesäksi kuntoon.

 

 

Voidetta varten sulatin vesihauteessa shea- ja kaakaovoita sekä mehiläisvahaa.  Kun kiinteät aineet olivat sulaneet. kaadoin joukkoon vehnänalkio-, neem- ja kehäkukkaöljyjä.  Lisäsin sitten vielä hieman glyseriiniä sekä pari tippaa E-vitamiiniä  ja otin vesihauteen pois liedeltä. 

 

 

Kun seos oli jäähtynyt, lisäsin joukkoon eteeriset öljyt. Lisäsin laventelia, teepuuta ja frankincenseä sekä elemiä,  joka on minulle aivan uusi tuttavuus. Valitsemani öljyt ovat kaikki ihoa hoitavia ja korjaavia öljyjä, joten ne sopivat hyvin näille kuiville jaloilleni. Joukkoon voi lisätä aivan niitä öljyjä kuin itse haluaa tai sitten olla lisäämättä mitään.

 

 

Eteeristen öljyjen lisäämisen jälkeen sekoitin seoksen kunnolla ja kaadoin lasipurkkiin jähmettymään. Kun seos oli jäähtynyt, laitoin kannen purkkiin kiinni ja käyttöä odottamaan. Kokeilin salvaa jaloilleni heti kun kaikkea tavaraa ei aina saa purkkiin asti ja voide on todella tuhdin sekä hoitavan oloista.  Luulisi, että kun tätä säännöllisesti muistaa käyttää niin jalat alkavat pehmetä.

Itse aion laittaa voiteen kylpyhuoneen kaappiin ja levittää sitä jaloilleni aina suihkun jälkeen.  Uskon, että näin voiteesta saa parhaimman hyödyn irti. Suunnittelin myös tekeväni jaloille oman kuorinnan ja olisihan se ihana joskus ottaa myös oikein kunnon jalkakylpykin.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä