Keväisen kirjavat palasaippuat kuiville käsille

 

Ulkona on vielä metritolkulla lunta ja tuntuu, että talvi ei lopu ikinä. Mieli haikailee jo kevättä sekä kesää ja olenkin yrittänyt piristää oloani kaikella keväisellä. Jopa keväisen värisillä saippuoilla.

Sunnuntaina kaivoin saippua-aineet esiin – unohtamatta saippuantekovalkkaria – ja rupesin hommiin. Itse en ole vielä uskaltanut tehdä saippuaa ihan alusta asti vaan olen käyttänyt Limepop:n  valmismassoja ja lisäillyt niihin sitten kaikkea ekstraa oman fiiliksen mukaan.

 

 

Lasillinen valkkaria, saippuamassa paloiksi  ja metallikannuun. Mitä pienempiä paloja jaksaa leikata, sitä nopeammin ne sulavat vesihauteessa, jonne ne seuraavaksi laitetaan. Sekoittamisen kanssa kannattaa ottaa rauhallisesti, sillä mitä vähemmän sekoittelee, sitä vähemmän kuplia saippuan joukkoon päätyy.

 

 

Sitten kun saippuamassa oli sulanut, lisäsin joukkoon monoi- sekä kookosöljyjä  ja odottelin, että ne sulavat saippuamassan joukkoon. Laitoin vielä lisäksi risiiniöljyä, kehäkukkaöljyä ja glyseriiniä,  jotta saippua hoitaa ja kosteuttaa käsiäni samalla kun puhdistaa ne.

 

 

Otin vesihauteen pois liedeltä,  mutta en kannua kuitenkaan vielä pois vesihauteesta, sillä valmismassa alkaa jähmettyä todella nopeasti kun se nostaa pois vesihauteesta. Lisäsin joukkoon geraniumin, laventelin sekä ylang ylangin eteerisiä öljyjä  sen verran, että tuoksu oli sopivan voimakas ja sekoitin huolellisesti, mutta rauhallisesti.

 

 

Kaadoin massaa ensin yhteen muottiin, johon olin laittanut kuivattua kehäkukkaa  jo valmiiksi ja lisäsin värit.  Kannu odotteli sen aikaa vesihauteessa, jotta massa pysyi sulana. Kun olin saanut värit ensimmäiseen saippuaan, tein sitten vasta seuraavan.

Käytin keväisiin saippuoihini keltaista ja sinivihreää (valtameri)  mp-väriä. Tiputin muutaman tipan ja sekoitin kevyesti puutikulla niin, että väritys jäi kirjavaksi. Luulin, että massa riittää kolmeen saippuaan, mutta kahteen se sitten riittikin vain.

 

 

Suihkutin saippuoiden päälle taikapähkinävettä  ja annoin jäähtyä jonkin aikaa huoneenlämmössä. Sitten laitoin saippuat vielä hetkeksi jääkaappin ja irrotin muoteistaan kun olivat kovia ja jäähtyneitä.

 

 

Saippuoista tuli aika hauskoja ja tosissani mietin, että tekisi mieli ehkä alkaa opiskella saippuan tekoa ihan alusta asti. Se olisi varmasti tosi mielenkiintoista ja uskon, että veisi kokonaan mennessään!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä