Jalat pehmeiksi suolakuorinnalla

 

Jalkavoiteesta  (ohjeet täällä) intoutuneena päätin tehdä jaloilleni myös pehmentävän suolakuorinnan.  Tavoitteenani on siis saada talven kuivaamat jalkani ja etenkin kantapääni kesäksi kuntoon.

Jalkakuorintaan käytin epsomsuolaa  (karvassuolaa) sekä ruususuolaa  (Himalajan suola), neemöljyä, vehnänalkioöljyä sekä kehäkukkaöljyä  (auringonkukkaöljyyn uutettua kehäkukkaa). Eteerisistä öljyistä mukaan pääsivät teepuu, laventeli sekä piparminttu.

 

 

Tein pieneen lasipurkkiin ensin öljypohjan,  johon sekoitin kasviöljyt sekä eteeriset öljyt. Kasviöljyjä laitoin aikalailla samanverran kaikkia ja eteerisiä öljyjä neljä tippaa jokaista. Sitten sekoitin joukkoon valkoista epsomsuolaa ja vaaleanpunaista ruususuolaa  sen verran, että rakenne oli sopiva.

 

 

Kuorintaa olen käyttänyt jaloilleni aina suihkussa  ja sen jälkeen levittänyt jalkavoiteen vielä hieman kosteille jaloille.  Sitten vain sukat jalkaan ja kesää odottelemaan!

Kuorintaa kannattaa ottaa aina puhtaalla lastalla tai lusikalla ja voidetta puhtailla sekä kuivilla käsillä, jotta tuotteisiin ei joudu mukaan vettä. Silloin kun sekaan pääsee vesi, on tuotteen pilaantuminen nopeampaa.

Omat raaka-aineeni olen tilannut Limepop:sta, mutta kuorinnan voi tehdä aivan hyvin esimerkiksi käyttämällä vain oliiviöljyä ja ruususuolaa,  joita molempia löytyy ainakin marketeista, jossei jo pienistä lähikaupoistakin. Merisuolakin varmasti toimii!

Eteeriset öljyt ovat oivallinen lisä, mutta kuorinnan voi vallan hyvin tehdä ilman niitäkin.

Kannattaa kokeilla ja yllättyä!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä