Koira pääsi hierontaan – mistä oikein on kyse?

Koirahieronta toteutettu yhteistyössä koirahierojaksi opiskelevan Katri Mureen kanssa

 

Meidän melkein 13-vuotias villakoiraherramme  pääsi eilen hierontaan kun koirahierojaksi opiskeleva Katri Mure  tarjoutui tulemaan ihan tänne kotiin asti hoitamaan Leoa. Meille koirahieronta on ihan uusi tuttavuus – olen siitä kyllä kuullut, mutta en ole aiemmin meidän koiria vienyt hierottaviksi. Tämä hieronta oli osa Katrin ammattitutkintoa ja pian hän jo ammattiin valmistuukin.

Leo on perusterve keskikokoinen villakoira eikä hänellä ole ollut vaivoja tai sairauksia, joiden vuoksi häntä olisi ollut hyvä hieroa, mutta minusta ajatus siitä, että koira saa ihanan hieronnan, kuulosti vastustamatomalta. Itse ainakin rakastan olla hierottavana ja on aivan parasta kun kaikki kunnon lihasjumit aukeavat.

 

 

Samasta asiasta oli meidän koiran hieronnassa kyse. Lihasjumien avaamisesta  ja kuten Katri sanoi, koiran johdattelemisesta venyttelyn saloihin.  Että hän oppisi myös itse hieman venyttelemään. Leo ja Katri tulivat hyvin juttuun ja hieronta alkoi rennoissa ja rauhallisissa merkeissä.

Vaikka Leo on jo vanha herra, on hän edelleen vilkas ja eloisa eikä kauaa viihdy paikoillaan.  Niin myös nyt – alkuun nautti hieronnasta, mutta hetken päästä oli sitä mieltä, että nyt voisi jo tehdä jotain muuta. Katri sai Leon kuitenkin taas aloilleen ja sai hierottua koiran kauttaaltaan varmoin ottein.

 

 

Katri sanoi, että melkeinpä jokaiselta koiralta löytyy jostain päin kroppaa lihasjumeja,  joita voidaan hieromalla aukoa. Tavoitteena on saada koiran liikkuminen helpommaksi ja mahdolliset virheasennot korjattua. Virheasentoja voi tulla helposti kun joku lihas on jumissa ja koira alkaa liikkua sen vuoksi väärin. Tämä taas johtaa tietenkin uusiin vaivoihin ja noidankehä voi olla valmiina.

Myös monia rakenteellisia vaivoja tai traumaperäisiä vammoja  voidaan helpottaa hieromalla – aivan kuin meillä ihmisilläkin. Jos huomaa koiran liikehdinnässä jotain normaalista poikkeavaa, voi hieronta olla paikallaan. Koiraa voi käyttää hieronnassa toki myös ihan ilman varsinaisia vaivojakin ja näin kenties jopa ennaltaehkäistä niiden syntymistä.

Koirahierojille on siis oma opetushallituksen määrittelemä ammattitutkinto,  joka takaa hierojan osaamisen. Itse ainakin suosittelen tarkastamaan, että hierojalta löytyy tämä ammattitutkinto, sillä voisi kuvitella, että hieromalla väärin, voi saada melkomoista tuhoa aikaan.

 

Erittäin mielenkiintoinen kokemus  oli tämä hieronta ja meillä ainakin koira oli tosi nälkäinen hieronnan jälkeen! Meni ruokakupilleen heti Katrin lähdettyä ja söi kuppinsa tyhjäksi. En ole nyt vuorokauden aikana huomannut Leon liikkumisessa tai käyttäytymisessä mitään erilaista, mutta kuten sanoinkin niin meillä ei mitään vaivoja ollutkaan ennen hierontaa.

Leo on muutenkin tosi liikkuva ja vilkas koira eikä häntä ikinä uskoisi jo vanhaksi koiraksi. Ikä ei ole tämän koiran tahtia hidastanut ja olemme onnekkaassa asemassa kun mitään vaivojakaan ei ole ollut. Itse tykkäsin kun hieronta tapahtui meillä kotona  eikä tarvinnut lähteä koiran ja lasten kanssa minnekään hierottavaksi. Voin suositella!

Mikäli koirahieronta kiinnostaa  täällä Tampereen suunnalla, voit laittaa kommenttia alle niin ohjaan yhteydenotot Katrille. Muista täyttää sähköpostiosoitteesi niin sinuun saadaan yhteyttä!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä