Viherkasveilla saat väriä sisustukseen

 

Olen kertonut ennenkin, että rakastan kasveja. En saa niitä kauaa pidettyä elossa, mutta rakastan niitä. Varsinkin kaktuksia ja mehikasveja, mutta oikeastaan kaikkia viherkasveja sekä kukkivia huonekasveja. Leikkokukista puhumattakaan!

Miten muuten kukkien ja kasvien hoitaminen onkin niin hankalaa? Ei luulisi vaativan muuta kuin vettä ja valoa, mutta ei. Ei onnistu siltikään! Joko ne kuivuvat tai mädäntyvät. Ostan kyllä aina tilalle sitten uuden, mutta mahtavaahan se olisi, jos ne pysyisivät hengissä ja kasvaisivat oikein isoiksi!

 

 

Viherkasvit ja kukkivat huonekasvit sekä tietenkin leikkokukat ovat aivan loistava tapa piristää kotia ja tuoda sisustukseen väriä sekä eloa. Eikä aina todellakaan tarvitse ostaa uusia kasveja vaan, jos sattuu omaamaan viherpeukalon niin vanhoja, isoja, kasveja voi siirrellä paikasta toiseen ja vaihdella niiden järjestystä.

Niin minä teen jatkuvasti vaikkei minulla viherpeukaloa ja sen tuomia vanhoja tai isoja kasveja olekaan. Voisikohan siinä, että siirtelen kasvejani paikasta toiseen muuten olla syy siihen, että ne kuolevat?

 

 

Kasveilla saa sisustukseen todella paljon kodikkuutta ja ilmettä. Lisäämällä sisustukseen erilaisia kasveja, koti tuntuu juuri omalta. Persoonalliselta. Kasvit kuitenkin ovat eläviä, joten ne elävöittävät myös kotia ja parantavat huoneilmaa. Ne tuottavat happea ja poistavat hiilidioksidia sekä kuuleman mukaan poistavat ilmasta homeitiöitä ja bakteereitakin.

Minun uusi lemppariosastoni Ikeassa  onkin nykyään kasviosasto. Ennen jotenkin aina ohitin sen, mutta nykyään koluan sen tarkkaan läpi. Ihastelen kaikkia upeita kasveja, joita siellä myydään ja valikoima ainakin Tampereen Ikeassa on ihanan laaja ja kasvit ovat todellakin kohtuuhintaisia.

 

 

Viime Ikean reissulta mukaan tarttui lisää kasveja kotiin pääsiäisnarsissien tilalle. Lapset rakastavat ananasta ja minusta tuo pinkkikukintoinen kasvi on aivan hurmaava. Samoin kyllä myös tuo sulkaruukussa oleva viherkasvi. Kaikki ovat ihania, mutta ikävä kyllä minulla ei ole hajuakaan niiden nimistä!

Olen ostanut kotiin muutamia tekokukkiakin ja mielestäni ne toimivat kivasti kun niitä ei ole liikaa. Nykyään on myynnissä tosi aidon näköisiä tekokukkia ja -kasveja eikä aina edes huomaa, että onko kyseessä oikea kukka vai ei. Meiltä tekokukkia löytyy olohuoneen hyllyltä maljakoista sekä ruokailutilasta iso kaktus ja tuo tuollainen vihreä oksantyylinen.

 

 

Uskomatonta, että muutama vuosi sitten meidän kodista ei tainnut löytyä ainuttakaan viherkasvia. Nyt en voisi kuvitellakaan sisustusta ilman niitä!

 

-R

 

Kommentit

12 kommenttia
Avatar

Ihana kommentti, kiitos! 😊 Nykyään minulla jo pysyy kasvit hyvin hengissä ja olen jo päässyt hieman perille niiden sielunelämästä ja tarpeista. Kasveja on nykyään kotona tosi paljon ja niistä on paljon iloa. Lapsetkin tykkäävät kastella ja suihkutella sekä osallistua multien vaihtoon. 🌿

Ihanaa kevättä sinulle! ☀

Avatar

Varmaan siirtely vaikuttaa. Mulla pärjää vaan harvat ja valitut yksilöt. 😂

Avatar

No mä luulen niin kans. Nyt mä rupeen pitään nämä rakkaat kasvini omilla paikoillaan. Se on kyllä todella haastavaa tällä mun sisustustahdilla, mutta yritän!! 😀

Avatar

Olen ihan samanlailla nykyään ihastunut erilaisiin vihersisustukseen. Viherkasveilla saa todella helposti sisustukseen sopivaa keveyttä ja vihreyttä.

Avatar

Niin saakin! 🙂

Avatar

Ihanaa, että olet innostunut kasveista. Sen lisäksi, että ne tuovat raikkautta sisustukseen, osa kasveista puhdistaa myös huoneilmaa, osa taas saattaa aiheutta joillekin allergiaa. Itselle kukat ovat aina olleet vähän kuin perheenjäseniä, eläviä olentoja. Kasvattiäidiltäni opin, että kukkia ei saa hoitaa liikaa, eikä siirrellä paikasta toiseen. Olisi tosiaan myös hyvä tietää mikä kukka on nimeltään, pystyisi helpommin selvittämään tykkääkö se kosteudesta vai ehkä kuivuudesta, kastellaanko aluslautasen kautta vai suoraan juurelle, kuinka usein kaipaa lannoitusta, pitääkö vaihtaa multa joka kevät vai antaa olla vuosia samassa mullassa/ruukussa, minkä ilmansuunnan valossa viihtyy parhaiten. Osa kasveista kasvaa paremmin, jos ovat ”liian pienessä” ruukussa. 

Mutta harjoitus tekee mestarin, muutama kukka on itseltäkin matkan varrella menehtynyt, eritoten silloin kun muutimme toiseen asuntoon, jossa valo tulee eri tavalla sisään. Onneksi osa säilyi ja osasta älysin ottaa pistokkaita juurtumaan ennen muuttoa 🙂

Avatar

Itse rakastan kasveja myös ja mulla on ollut vuosia samat kasvit ja olen hankkinu lisää eikä monikaan ole kuollu. Varmasti vaikuttaa kasvien siirtely paikasta toiseen, omiani en siirtele ikinä, muutakun mullanvaihdon yhteydessä ja sit takasin omalle paikalleen 😊
Myöskin jos jättää kauppojen ruukkuihin kasvit, niin niissä saattaa olla juurissa joku muovipurkki tmv mikä estää kasvin kasvun ja siten ne kuolee. Mulla oli sutipuussa kierretty todella tiukkaan jotain narua kasvuston ympärille, se olisi kuollut jossei mulla ois tapana poistaa kaikki ostokasvit kaupan ruukuista.

Avatar

Se voisi hyvinkin olla se paikasta toiseen siirtely, sillä minä kanssa siirrän aina kasvit ruukkuihin ostettuani ne ja otan samalla ne kaupan muoviruukut pois. Lisään siinä myös tuoretta multaa ja esimerkiksi nyt ”keväällä” vaihdoin mullat niihin kasveihin, jotka vielä oli elossa. 🙂 Täytyypäs koittaa nyt pitää nämä kasvit näillä paikoillaan, jos vaikka se auttaisi. 

Avatar

Ne muoviset sisusruukut olisi hyvä pitää, vaikka siirtäisikin johonkin toiseen ruukkuun, sillä niistä muovisista pääsee liika vesi valumaan ruukun pohjalle. Tai sitten ruukun pohjalle ruukkusoraa tms. En tiedä päätekö kaikkiin kasveihin, mutta osaan ainakin!

Avatar

Okei, kiitos tästä! Mutta pääseekö ne juuret tosiaan kasvamaan, jos se kasvi on siinä pienessä muoviruukussa?

Avatar

Aika usein se muoviruukkuhan ei ole juuri suojaruukkua isompi, joten pääsee kyllä, tai sitten siirtää kasvin isompaan muoviruukkuun joka sopii suojaruukun sisälle.

Avatar

Kiitos paljon vastauksesta ja hyvää viikonloppua! 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä