Kuinka suhtautua ilkeisiin kommentteihin?

 

Jokainen bloggaaja ja somekeskustelija on varmasti saanut joskus osakseen katkeria ja ilkeitä kommentteja tai ainakin lukenut sellaisia. Tämä on todella harmillista ja toivoisin, että ihmisillä ei olisi tarvetta yrittää parantaa omaa huonoa oloaan polkemalla muita. Samaa mieltä ei aina tarvitse olla, mutta ketään ei saisi yrittää tahallaan loukata.

Siitähän tässä ilmeisesti on kyse. Kommentoimalla ilkeästi tai muuten vain negatiivisesti, kommentoija yrittää parantaa omaa huonoa oloaan. Hän yrittää saada toisenkin olon huonoksi ja ilmeisesti saa siitä itselleen hetkellisesti hyvän olon tai jotain muuta tyydytystä. Mistä muusta siinä voisi olla kyse?

 

 

Minulle tulee ensimmäisenä mieleen, että näiden katkerien kommentoijien oma elämä on ilmeisen kurjaa ja, jos jollakin toisella oletetusti menee paremmin niin se ottaa päästä. Paha sanoa, miten asia oikeasti on, sillä kenenkään elämää ei voi arvioida yhden kommentin tai blogipostauksen perusteella. Ei edes kokonaisen blogin tai Instagram-tilin  perusteella!

Tuntuukin niin kovin erikoiselta, että jollekin tulee edes mieleen kommentoida nimettömänä toisen elämää vaikka oikeasti ei tiedä siitä tuon taivaallista. Vaikka minä ajattelen hetkellisesti, että ilkeän kommentin jättäjän elämä on kurjaa, tiedän, että niin ei välttämättä tosielämässä ole. Tämän takia minä en näe tarpeelliseksi vastata tälläiseen kommenttiin ilkeästi.

 

 

Ajattelen, että katkeralla kommentoijalla vain on sillä hetkellä jokin ongelma, jonka kanssa hän painii ja kokee, että ilkeily auttaa häntä ongelman ratkaisemisessa. Suon sen hänelle. Siinähän sitten purkaa pahaa oloaan. Itse en näe, että ilkeilystä olisi minulle ikinä hyötyä ongelmieni selvittämisestä, mutta jokainen tekee tavallaan.

Ihoni alle nämä katkerat kommentit eivät pääse, sillä niistä välittyy juuri se katkeruus ja tarkoituksenmukainen ilkeys. Lähinnä ihmettelen, että miksi olla ilkeä ja tuoda oma katkeruutensa esille? Eikö olisi fiksumpaa vain olla kommentoimatta, jos oikeasti kommentilla ei ole mitään muuta arvoa kuin olla ilkeä tai katkera?

Leppoisaa perjantaita kaikille!

 

-R

 

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Asioista voi todellakin sanoa niin kovin monella tapaa!

Avatar

Kriitiikkiä pitää aina pystyä ottamaan vastaan, mutta mun mielestä asioista voi sanoa monella tapaa. Ilkeily ja tarkoituksella toisen loukkaaminen ei missään tapauksessa ole rakentavaa palautetta – siis sellaista, joka pitäisi ottaa millään tapaa oppimisen kannalta. Ne on tarkoitettu vain loukkaamaan enkä edes usko, että sellaiseen tyyliin kommentoijat jättävät näitä kommentteja siksi, että haluaisivat antaa rakentavaa palautetta tai keskustella asiasta, jossa ovat eri mieltä.

Avatar

Aivan totta, kaikki voivat kehittyä paremmiksi. On vaan suuri ero rakentavalla kritiikillä ja ilkeilyllä. Tässäkin asiassa taitaa monilla kommentoijilla olla oppimista.

Avatar

Näinhän meille alakoulussa opetettiin, että se joka on ilkeä toisille, niin purkaa siinä vain omaa pahaa oloaan, Ja voihan se näin olla, kun kyseessä lapset. Ja voihan se joskus olla niin, vaikka kyseessä ovat aikuisetkin. Mutta pääasiassa luulisin ilkeiden kommenttien takana olevan vaan ärsytystä. Kun on blogi kyseessä, niin vaikka huonosti tehty blogipostaus. Jos ”tuhlaan” aikaani huonosti tehtyyn juttuun, niin alkaahan se ärsyttää: miks hemmetissä tää ihminen kirjoittaa blogia, kun jutut on tätä tasoa? En ole koskaan lukenut blogiasi tätä ennen, joten en nyt ota kantaa juttuihisi. Mutta voihan niissä negatiivisissa kommenteissa olla jotain opittavaakin. Sanotaanko niissä, että mikä ärsyttää? Jokainen voi kehittyä paremmaksi, mitä sitten tekeekin, ja se kyllä edellyttää kritiikin vastaanottamista, ja siitä opiksi ottamista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä