Sheavoide talven kuivattamille kasvoille

 

Innostuin kokeilemaan kasvovoiteen tekoa edellisen loputtua ja pikaisen tutkiskelun jälkeen pääraaka-aineiksi valikoituvat sheavoi sekä jojobaöljy, joiden pitäisi olla toimivia kuivalle iholleni. Laitoin voiteeseen myös hieman glyseriiniä sekä E-vitamiiniä ja muutamaa eteeristä öljyä.

 

 

Sheavoin sulatin vesihauteessa metallikannussa ja lisäsin joukkoon myös muutaman helmen mehiläisvahaa kovettamaan voiteen rakennetta. Kun sheavoi ja mehiläisvaha olivat sulaneet, lisäsin joukkoon

– lorauksen jojobaöljyä
– hieman glyseriiniä
sekä
– muutaman tipan E-vitamiiniä.

Eteerisistä öljyistä olen todennut iholleni sopiviksi

– frankincensen
– cedarwoodin 
ja
– geraniumin.

Tiputin jokaista öljyä pari tippaa sulaan seokseen ja sekoitin hyvin. Frankincense ja geranium tuoksuvat mielestäni aivan ihanille, mutta cedarwood ei todellakaan ole mikään suosikkini. Onneksi sen tuoksu sekoittuu ihan hienosti muiden aineiden tuoksuihin eikä tunge liikoja läpi.

 

 

Kaadoin seoksen vanhaan, puhtaaseen sekä kuivaan rasiaan ja annoin jähmettyä sekä viilentyä kokonaan ihan rauhassa. Voide on levitettäessä pehmeää ja helppoa levittää kasvoille. Koostumus jäi juuri oikeanlaiseksi ja nyt vähän harmittaa, että en mitannut käyttämiäni aineksia. Ensi kerralla olisi ollut helpompi tehdä, jos olisi ylhäällä kuinka paljon mitäkin ainetta käytin.

Käytän voidetta suihkutettavan kasvoveden jälkeen kosteille kasvoille. Näin kasvovesikin imeytyy ihoon ja kosteuttaa sen kunnolla. Voide itsessään ei sisällä vettä, joten sitä on hyvä käyttää kosteille kasvoille. Olen tykännyt käyttää nimenomaan suihkutettavaa kasvovettä, jotta sitä saa kasvoille helposti riittävän paljon.

 

 

Itseäni vähän jännittää, miten kasvojeni iho reagoi mehiläisvahaan, sillä olen käyttänyt sitä aiemmin vain vartalovoiteessa. Tämä on siis nyt testimielessä tehty voide, jotta nään tukkeutuuko huokoseni mehiläisvahasta vai eivät. Olen lukenut paljon kirjoituksia mehiläisvahasta kasvoilla ja halusin kokeilla sitä itsellenikin, sillä toiset rakastavat sitä ja toiset vihaavat.

Oli niin tai näin, mehiläisvahaa on käytetty jo vuosituhansia ihonhoidossa, joten toivon kovasti sen sopivan minullekin.

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Kiitos ohjeesta 😊. Voisin itsekin kokeilla tällaista. Sun julkaisut inspiroi ja ovat kyllä mielenkiintosia. 🤗

Avatar

Kiitos ihanasta kommentista! ❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä