Makuuhuoneen sisustuksessa yhdistyy moderni ja vanha

 

Kirjoittelin joku aika sitten kuinka kerrossänky mahdollisti sen, että lapset muuttivat takaisin pienempään makuuhuoneeseen ja me saimme miehen kanssa isomman makkarin takaisin. Kerroin myös, että haluan saada makuuhuoneeseen lisää kodikkuutta ja lämpöä enkä malttanut odottaa, että pääsen sitä sisustelemaan.

No, pakko myöntää, että ihan kamalasti en ole päässyt siihen paneutumaan, mutta muutamia juttuja olen sinne saanut laitettua. Meidän makuuhuone on siis yhdistelmä modermia ja vanhaa – ehkä kuitenkin enemmän vanhaa, sillä siellä asustelee kaksi melko massiivista ja vanhaa lipastoa.

Modernia löytyy oikeastaan vain yöpöydistä ja ehkä sitten kasvien puolelta. Minun mielestäni makuuhuoneessa saa ollakin sitä vanhaa ja ihanan muhkeaa täyteläisyyttä. Esimerkiksi nuo vanhat lipastot ja lyhdyt ovat juuri ihania aarteita makuuhuoneeseen. Tykkään myös, että makuuhuoneessa saa olla paljon mattoja lämmittämässä lattiaa.

 

 

Laitoin seinälle, kampauspöydän viereen, isäni minulle pikkutyttönä ollessani tekemän palapelin, jonka hän on kehystänyt tauluksi. Se sopii siihen juuri hyvin ja tunnearvohan sillä on mittaamaton!

Taulun alapuolella on lyhty, jonka olen joskus saanut mieheltä ja tykkään siitä tosi paljon! Sen kaveriksi sopisi joku toinenkin samantyylinen lyhty ja odottelenkin, että teen jostakin juuri täydellisen löydön. Kyllä se vielä vastaan tulee jostain ihan varmasti.

Valokuvat lapsista ovat nyt vähän väärässä paikassa tuossa ilmalämpöpumpun alla ja haluaisinkin siirtää ne eri paikkaan. Täytyy vaan vähän muutella noiden ruuvien paikkoja ja se ei oikein ole koskaan hyvä juttu. Siitä seuraa luonnollisesti lisää reikiä seiniin ja olisi mukava saada taulut jotenkin sopimaan vanhoihin ruuveihin.

 

 

Korin päällä on äitini lapsille tekemät tilkkutäkit ja kori itsessään on täynnä kaikkea turhaa. Se vain odottaa läpikäymistä, joka taas vaatii tietynlaisen mielentilan. Tiedättekös, mitä tarkoitan? Nuo tilkkutäkit yleensä heitän lasten sänkypeittojen päälle, mutta nyt ne vain ovat jääneet tuohon.

Viherkasvit tuovat makuuhuoneeseenkin ihanaa eloa ja toin sinne nyt yhden oikean kasvin, jotta näen kuinka se viihtyy tuossa. Paikka on ehkä vähän huono kun tuo pumppu puhaltaa suoraan siihen, mutta katsotaan kuinka se selviää. Joku iso viherkasvi isossa ruukussa olisi aivan ihana!

Kampauspöydän toisella puolella on maljakossa vihreälehtinen teko-oksa, josta tykkään jostain syystä kovin paljon. Keräsin itseasiassa käydessämme miehen vanhemmilla meren rannasta ihan oikeita heiniä, mutta en saanut niitä millään puhtaaksi. Ne pöllysivät niin pahati jotain höytyvää, että en voinut tuoda niitä sisälle.

 

 

Tyydyin siis noihin teko-oksiin, joista toinen on maljakossa makuuhuoneen toisessa nurkassa keinulampaan seurana. Hääkuva on vähän yksinäinen tuossa ja lasten valokuvat sopisivat siihen paremmin. Ruuvi vaan on sen verran iso, että lasten kuvakehystä ei saa niihen laitettua. Mutta enköhän minä vielä jotain siihen keksi.

Haaveilen yöpöytälampuiksi ihania katosta roikkuvia valaisimia ja onkin ollut tarkoitus kysäistä mieheltä, että saisikohan sellaisia tuohon millään asennettua. Ne miellyttävät silmääni kovasti ja tiedän ihan tasan tarkkaan minkälaiset siihen haluaisin, mutta vaatisikohan se kovasti hommaa?

Katosta roikkuvissa valaisimissa olisi myös se hyvä puoli, että kun yöpöydät ovat pienet niin ne eivät veisi pöytätilaa lainkaan. Mutta katsellaan, onnistuuko sellainen vai ei! Toisin sanottuna, saanko miehen innostumaan asiasta vai en, sillä kaikkihan on loppujen lopuksi mahdollista.

 

 

Sänkypeitto saisi olla ehkä myös muhkeampi ja haluan sängyn päälle ihanan viltin tai pari. Niillä saisi ihmeitä aikaan! Unisiepparista tykkään edelleen todella paljon ja olen miettinyt myös makrameeta jollekin seinälle, mutta kaikki ajallaan!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä