Näin teet hurmaavat huonetuoksut helposti

 

Ostin Tallinnasta joku aika sitten huonetuoksun, josta tykkäsin kovasti. Tiedättekö sellaisen lasipullon, jossa on puutikkuja, joita pitkin tuoksuseos nousee ylös ja leviää ilmaan?

Päätin kokeilla tehdä sellasia ihan itse ja Pinterestistä  löytyikin paljon erilaisia ohjeita, joita testata. Päätin kokeilla öljypohjaista ohjetta, johon tuli kasviöljyä, vodkaa sekä eteerisiä öljyjä. Tuoksut tein kahteen kirkkaaseen Ikean  lasipulloon sekä yhteen vaaleanpunaiseen pulloon, jonka myös olen joskus hankkinut Ikeasta.

 

 

Tuoksun tekeminen oli helppoa. Pullon pohjalle kaadetaan hieman kevyttä kasviöljyä (käytin makeaa manteliöljyä), joukkoon sekoitetaan pari ruokalusikallista vodkaa ja lisätään eteeriset öljyt. Kaikki sekoitetaan hyvin keskenään ja pulloon laitetaan puutikut, joita pitkin tuoksu pääsee huoneilmaan leviämään.

Alkoholi ohentaa öljyjä ja ne pääsevät imeytymään helpommin tikkuihin. Toinen ohje, joka vaikutti varteenotettavalta, sisälsi vettä, alkoholia ja eteerisiä öljyjä. Uskon, että se varmasti imeytyisi nopeasti tikkuihin, mutta jäin epäröimään, että sekoittuisivatkohan ne hyvin keskenään? Alkoholin kyllä luvattiin pitävän vesi ja öljyt sekaisin keskenään.

 

 

Tein kolme eri tuoksua – yhden vessaan, yhden olohuoneen hyllylle ja yhden lasten makuuhuoneeseen. Pinterestistä löytyy paljon kaikenlaisia tuoksuyhdistelmiä ja omani tein vain oman mieleni mukaan. Haistelin öljyjäni, valitsin mieleiset ja tälläisiin yhdistelmiin päädyin:

Olohuone: 15 tippaa geraniumia + 5 tippaa laventelia + 10 tippaa appelsiinia

Makuuhuone: 15 tippaa laventelia + 5 tippaa cedarwoodia + 10 tippaa appelsiinia

Vessa: 10 appelsiinia + 10 tippaa limeä + 10 tippaa piparminttua

 

 

Tikut ovat lukemani mukaan imeneet itsensä tuoksua täyteen parissa päivässä, joilloin tuoksu on ikään kuin valmis. Tikkuja kannattaa kääntää ympäri silloin tällöin niin tuoksu leviää huoneeseen nopeammin ja voimakkaammin. Mitä kapeampi aukko pullossa on, sitä paremmin tuoksu imeytyy tikkuihin ja leviää ilmaan.

Mukavaa alkuviikkoa!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä