Kolme pientä lasta – Mistä aikaa parisuhteelle?

 

Me pyrimme säännöllisin väliajoin järjestämään aikaa parisuhteelle. Yritämme saada lapset yöhoitoon ja teemme kahdestaan jotain normaalista arjesta poikkeavaa. Jotain sellaista, että voimme huomioida välillä vain toisiamme ilman sitä jokapäiväistä arkirumbaa.

Ei tarvita matkaa Pariisiin vaan joskus ihan omakin kaupunki riittää. Välillä on kiva mennä omassa kaupungissa yöksi hotelliin tai olla vaikka ihan vain kotona. Joskus voi lähteä miehen mukaan työmatkalle Lahteen tai olla pari yötä kahdestaan Helsingissä hotellissa.

 

 

Olemme miehen kanssa olleet yhdessä melkein kolmetoista vuotta ja naimisissa niistä kahdeksan, loppuvuonna yhdeksän. Esikoinen täyttää syksyllä kahdeksan, keskimmäinen on melkein neljävuotias ja kuopuksemme pian kaksi. Välillä en edes muista elämää ennen lapsia vaikka sitäkin meillä on ollut ennen esikoisen syntymää. 

Vaikka tykkäänkin ihan perusarjesta ja hommat rullaavat kotona hienosti, on se ihan eri asia, että saa nukkua koko yön ja syödä aamiaisen rauhassa. Saa tehdä aamutoimet kaikessa rauhassa ilman jatkuvaa säätöä ja päivän voi aikatauluttaa ihan omien menojen suhteen ilman, että siihen vaikuttaa päiväunet ym. arkirutiinit. Illalla voi käydä syömässä kahdestaan ja sitten mennä nukkumaan.

Kotiin ja arkeen on sitten taas ihana palata ja lapsia on kamala ikävä!

 

 

Tosiaan se, että saa nukkua koko yön, on jo todella rentouttavaa. Meillä normaaliyöhön kuuluu pari herätystä ja se mielestäni on jo hyvin se. Mutta se, kun saa nukkua koko yön ja herätä silloin kun haluaa, on ihan mieletöntä! Minun mielestäni se, että me vanhemmat voimme hyvin ja olemme onnellisia, on tärkeää koko perheen hyvinvoinnille.

Kahdenkeskeinen aika on ihan äärettömän tärkeää meille ja siksi sitä pyrimme järjestämään. Viimeksi olemme olleet kahden kaksi kuukautta sitten ja nyt olemme kovasti suunnitelleet sekä yrittäneet saada seuraavaa hengähdystaukoa järjestettyä. Sekään ei aina ole ihan yksinkertaista vaikka läheiset asuvatkin samassa kaupungissa – pitkistä välimatkoista puhumattakaan.

Kun saa olla toisen kanssa kaksin muutaman päivän, muistaa taas selvemmin, kuinka paljon toista rakastaa ja kuinka hyvin me sovimmekaan yhteen. Arjessa on niin paljon aikatauluja, rutiineja ja muuta säätöä, että helposti unohtaa sen koko arjen perustan eli meidän tapauksessamme ainakin sen parisuhteen.

 

 

Vaikka sen parisuhdeajan järjestäminen onkin usein vaivan ja työn takana, kannattaa se joka ikinen kerta. Viimeksi hiihtolomalla olimme Helsingissä pari päivää kahdestaan. Olimme juuri selättäneet koko perhe influenssan ja sitten kun palasimme kotiin, sairastui ensimmäinen lapsista noroon.

Tauti meni taas koko perheen sitten läpi ja sillä hetkellä ei kyllä paljon lohduttanut se parisuhdeaika, mutta nyt kun irtiottoa muistelee niin olihan se ihanaa! Yövyimme kahdessa eri hotellissa ja istuskelimme kahviloissa, söimme hyvin ja tosiaan nukuimme kaksi hyvää yötä. Juttelimme ihan kaikessa rauhassa ilman jatkuvia keskeytyksiä.

Yritämme arjessakin ottaa toisemme huomioon ja viettää iltaisin aikaa kahdestaan. Halaamme usein ja kerromme rakastavamme toisiamme. Ihan pieni kosketuskin tiskienlaiton tai pyykinviikkauksen lomassa tuntuu ihanalta. Joka päivä täytyy muistaa suukottaa toista ja käpertyä illalla toisen kainaloon nukkumaan.

Tappelemme ja riitelemme kyllä, mutta selvitämme ne myös. Mielestäni riidat ja erimielisyydet kuuluvat myös parisuhteeseen ja ne vain täytyy selvittää ajoissa, etteivät ne jää mieltä kaivelemaan ja kasva liian isoiksi. Minä olen meidän parisuhteessa se, joka helposti rupeaa mököttämään, mutta onneksi toinen jaksaa vaatia minua puhumaan kerta toisensa jälkeen.

 

Minä en todellakaan ole mikään parisuhde-ekspertti, mutta uskon, että niin kauan kuin otamme toisemme huomioon ja keskustelemme asioista, perusta hyvälle parisuhteelle on olemassa ja rakennuspalikat meidän omissa käsissämme. Ylläpitoa ja jatkuvaa työtähän se parisuhde vaatii eikä sitä voi mitenkään pitää itsestäänselvyytenä.

Koskaan ei kuitenkaan voi tietää, mitä huominen tuo tullessaan eikä minun mielestäni kukaan saisi arvostella toisen parisuhdetta tai elämää muutenkaan. Kukaan meistä ei voi tietää mitä toisen elämässä tai parisuhteessa on meneillään eikä minun tapani toimia parisuhteessa sovi kaikille! Pääasia, että jokaisessa parisuhteessa molemmat yrittävät ja ovat onnellisia.

Kuten jo kerroinkin, olemme yrittäneet järjestää taas aikaa toisillemme ja toivottavasti se onnistuu! Vaikka arjessa onkin nyt kaikki hyvin, ei kahdenkeskeistä aikaa voi olla koskaan liikaa.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä