Näin saat leikkokukat säilymään virkeinä pidempään

 

Näin äitienpäivän aattona on hyvä antaa vinkki leikkokukkien säilyvyyttä parantamaan. Minulla tämä yksinkertainen vinkki tuntuisi toimivan – nämä kuvien neilikat ovat olleet nyt maljakossa virkeinä viikon verran. Tosin neilikat tuntuvat säilyvän muutenkin leikkokukista pisimpään, mutta toivon kovasti, että tämä toimisi muihinkin kukkiin.

Vinkki on yksinkertainen. Yhteen litraan vettä sekoitetaan kaksi ruokalusikallista etikkaa ja yksi teelusikallinen sokeria. Olen laittanut maljakkoon veden joukkoon yhden ruokalusikallinen etikkaa ja puolisen teelusikallista sokeria, sillä ihan litraa vettä en maljakkoon ole laittanut. 

 

 

Veden olen vaihtanut päivittäin ja aina lisännyt etikan sekä sokerin. Olen myös välillä leikannut kukille uuden imupinnan. Siitä olen muuten tarkka, että aina kaupasta ostamisen jälkeen leikkaan reippaasti vartta pois, jotta tosiaan kukat saavat uuden imupinnan eivätkä ainakaan sen takia kuole ennen aikojaan.

Tykkään leikkokukista kovasti ja aina harmittelen kun ne ovat niin lyhytikäisiä. Tämän vinkin bongasin täältä ja kuten sanottu, tuntuisi toimivan. Täytyy toki testata vielä muidenkin leikkokukkien kanssa, mutta nyt neilikoiden kanssa olen ainakin ollut tyytyvääinen tähän vinkkiin!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä