Terasseille levinnyt sisustusinto ja sen aiheuttamat suunnitelmat

 

Me asumme vanhassa puutalossa, jonka tontti on ajalleen uskolliseen tapaan suuri. Tämän kokoisia tontteja ei paljon uusissa taloissa näy ja se oli yksi syy siihen, että aikoineen talon ostimme. Tykkään erityisesti myös siitä, että tontti rajoittuu pieneen metsäalueeseen, joka tuo pihalle ihan oman fiiliksensä.

Varmasti on käynyt selväksi, että rakastan sisustaa kotia omalla tyylilläni eikä varmasti tule yllätyksenä kenellekään, että nyt kesän tullen jatkan sisustamista ulkona terasseilla. Nämä alkukesän ensimmäiset päivät ovat lähinnä menneet siihen, että kaikki kalusteet on vain kannettu ulos ja laitettu johonkin sopivasta tuntuvaan paikkaan. Sitten on vain nautittu lämmöstä.

Nyt pikkuhiljaa pääsen aloittelemaan varsinaista sisustusoperaatiota ja mielessä on vaikka mitä. Vähän jo remppajuttujakin olen miettinyt ja itseasiassa pöytää on jo ruvettu maalaamaan. Se oli niin huonossa kunnossa, että kaipasi maalia ja halusin siitä värikkään, koska kaikki muut kalusteet ovat niin kovin tylsän tummia.

Väriä terasseille saa toki tyynyillä sekä kukilla lisää ja sitä juuri kaipaankin. Haluan, että terassit ovat ihanan kutsuvia ja viihtyisiä. Ulkona kuitenkin tulee vietettyä paljon aikaa, jos kelit ovat kohdillaan. Viime kesänä harmitti kun oli niin kylmä koko ajan ja siksi terassilla oleskelut jäivät todella vähiin.

 

 

Pöytä sai pinkkiä maalia osakseen ja tuolit ostettiin Ikeasta.  Vanhat tuolit olivat niin huonossa kunnossa, että niille ei enää uskaltanut istua ilman, että ne räsähtivät rikki. Viime kesänä ei paljon istuskeltu, mutta tälle kesällä olisi korkeat odotukset! Tämä terassi, jolla ruokailu- ja sohvaryhmä ovat, rakennettiin viime vuonna, jotta ilta-auringosta saisi kaiken irti.

Uusin terassi on alempana kuin vanha takaterassi ja se on mielestäni hyvä juttu. En usko, että vanhaa terassia olisi saanut jatkettua niin, ettei se näyttäisi jatketulta. Eri värinen se ainakin olisi vaikka kuinka käsittelisi, se on varmaa. Nyt kun terassit ovat eri tasoissa, erivärisyys ei haittaa. Täytyy kyllä ainakin tuo vanha terassi taas käsitellä – se on aika kulahtanut ja likainen.

Grillipaikasta tykkään ihan hirveän paljon! Se on kertakaikkisen ihana ja itse grillikin on tosi kaunis. Meidän täytyy vain parantaa paloturvallisuutta vielä grillin takana, sillä nyt se on vähän turhan vaarallinen. Grilli kuitenkin kuumenee todella kuumaksi ja voi sytyttää kuivan heinän palamaan.

 

 

Aurinkotuolit ovat melko turhat, mutta on niissä joskus joku kaiketi maannutkin. Haluan ne kuitenkin varalta pitää, sillä rakastan auringossa köllöttelyä ja ehkä joskus siihen tulee vielä tilaisuus! Terassilla on katoksen alla varjossa pari muutakin mustaa tuolia, joilla on itseasiassa istuskeltu esimerkiksi juuri päikkäreiltä heränneen lapsen kanssa.

Takaterassilla on myös lapsille teltta ja pikkupojan konetalli sekä terassimatto, joka ei kuumene auringossa niin kuin tuo terassilauta tekee. Lasten on siinä mukava leikkiä ja se kuivuukin sateen jälkeen nopeasti.

 

 

Tämä vanha, rähjäinen pöytä siirrettiin puuliiteristä viime kesänä uudelle terassille ja nyt kannoimme sen tuohon ikkunan alle vanhalle terassille. Se toimii tällä hetkellä kenkähyllynä ja kaikenlaisen tavaran sijoituspaikkana. Siihen voisi laittaa muutaman korin lisää ja niihin voisi sitten heittää kaiken roinan.

Tarjoiluvaunun virkaa toimittanut pöytä on myös aika rähjäinen ja kaipaa kunnostusta. Ehkä siitä vielä jotain saa tehtyä!

 

 

Tykkään takapihan metsämaisemasta! Se vaihtelee aina vuodenaikojen mukaan eikä se koskaan ole tylsä tai ruma. Pian siellä alkavat kielot kukkimaan ja se on kaunis näky!

Saunarakennuksen eteen tehtiin iso terassi toissa kesänä ja se on oiva paikka lasten uima-altaalle. Olen suunnitellut trampoliinia tuohon paikkaan, jossa on ennen liukumäkeä ollut pihakeinu ja sitä ennen huvimaja. Siinä olisi ihan loistopaikka trampalle vaikka eihän se mikään kaunis pihakoriste olekaan.

 

 

Saunarakennuksen terassilla on pari kansituolia, aurinkovarjo ja katoksessa toinen grilli. Siinä voi grillata sitten saunamakkarat uinnin ja saunomisen lomassa. Terassille ei kamalasti voi mitään laittaa kun tosiaan uima-allas on hyvä siinä. Kukkia vähän ja jotain muuta mukavaa ehkä.

Kyllä on ihanaa kun on taas kesä!

 

-R

 

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Kiitos! 😊 Toivotaan tosiaan aurinkoista kesää niin terasseista saa kaiken irti. ☀️

Poika on saanut autokassin joskus lahjaksi ja siellä näyttää olevan H&M:n lappu eli sieltä sr on ostettu. En kyllä osaa sanoa, että löytyykö niitä sieltä vielä! 😊

Avatar

Hei!

Kylläpä teillä on viihtyisän ja monipuolisen näköinen kesänviettopaikka ja vielä ihan kotosalla.

Huomasin yhdessä kuvassa harmaan autokassin. Tiedätkö tekijää ja sitä, onko noita kasseja saatavilla jossain?

Aurinkoista tarassikesää sulle ja perheelle!

Mumma

Avatar

Hei sinulle,
Todella hauska idea on tehdä istutuksia terassille, niin että tekee reiän terassiin ja istuttaa talvi viherkasveja näihin reikiin. Upeita myös talvella. Sypress ym. Sellaiset sopivat mainiosti.
Oiii ihana terassi sinulla, tilava ja siihen kyllä mahtuisi vaikka mitä….rosa table .. Lal so girl(y)
Itsellä terassi kaupungin yläpuolella, hieman vinosti….suunnittelut nyt laajentaa toisen kerroksen terassi…. Love that! Laitan m.m. lounge sohvan ym. 🍾❤️🍷Sinun jooga kuvat olivat todella upeita. Joogasin minun ystäväni kanssa viime lauantaina …shoppauksen jälkeen urgh ja hän vei voiton…olen parempi meditoimaan, nyt kylpyyn ja pieni lasi cremant ja dekkari ennen unen tuloa. Todella hyvää torstai päivää ja lämmintä kevättä!🌞 Every girl need pink table and mmmm…somethimes glass champgne or cremant and sun sun and sun🌞🌞🌞 p.s sinun blogi on todella hauskalla tavalla hyvä ja rehellinen…(varmaan sana jota ei enään käytetä suomessa)

Avatar

Moikka ja kiitokset ihanasta kommentistasi!

Siis todella hyvä idea tuo terassille istutus. Ja tosiaan kesällä on muuten aivan ihanaa joogata terassilla. Ei muuta kuin joogamatto sekä vesipullo mukaan ja ulos! Se on ihanaa. 🙂 Ja sitten joogan jälkeen se lasillinen shampanjaa kruunaa koko homman!

Mukavaa päivää ja kevättä sinulle myös! 🙂

Avatar

Siis vitsit sentään! Nyt on jo varmaan tullut oltua iltaisin pihalla enemmän kuin viime vuonna! Päivisin oltiin kyllä paljon ulkona, kun monesti meidän piha oli sopivasti tuulelta suojassa (puistossa paleli, mut meidän pihalla ei). Sen sijaan illat oli niin kylmiä, ettei meiän tullut istuskeltua edes parvekkeella. Nyt on jo makoiltu leponurkkauksessa ja iltaisinkin tarkenee ulkona vielä pienissä hepenissä. Ihanaa!

Teidän piha on kyllä tosi kiva. 🙂

Avatar

Kiitos! 🙂

Joo, siis tänä keväänä on oikeasti varmaan oltu terasseilla enemmän kuin koko viime kesänä! Niin ihanaa!! 🙂 Rakastan lämmintä kesää ja nyt oikein huomaa kuinka paljon sitä onkaan kaivannut.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä