Turvalliset aurinkovoiteet koko perheelle

 

Muutamana kesänä olen käyttänyt vain fysikaalisen suojan antavia aurinkovoiteita itselläni ja lapsilla. Omat valintani ovat luonnonkosmetiikkaa, mutta ainakin apteekeista löytyy tuotteita, joissa on fysikaalinen suoja kemiallisen suojan sijaan. Marketeista löytyy osasta tuotteista sekä kemiallinen että fysikaalinen suoja, mutta suurimmaksi osaksi ne omaavat kemiallisen suojan.

Luonnonkosmetiikan voiteet ovat toki luonnollisempia kuin apteekkien fysikaalisen suojan omaavat ja siksi niitä suosin. Haluan välttää aurinkovoiteiden kemiallisia UV-suoja-aineita, parabeeneja, synteettisiä hajusteita, PEG-yhdisteitä, petrokemian ainesosia sekä eläinkokeita ja näistä syistä luonnonkosmetiikkaa suosinkin. Luonnonkosmetiikkaa löytyy onneksi jo marketeistakin!

Haluan myös, että aurinkovoiteemme ovat turvallisia merien koralliriutoille ja eliöille – toisin kuin synteettiset voiteet. Haluan myös, että voiteemme eivät sisällä hormonihäiritsijöitä tai muita synteettisiä aineita, joita kemiallisen suojan voiteet ovat pullollaan.

 

 

Lapsille tilasin tänä vuonna Greendealiltä Ey! -aurinkosuojasuihkeet.  Toisessa suihkeessa on suojakerroin 20 ja toisessa 50. Korkeamman suojakertoimen omaavaa suihketta käytän lapsilla päivisin ja sitten illalla olen lisännyt matalamman kertoimen omaavaa. Aurinkosuihkeet sisältävät fysikaalisen suojan ja ovat sertifikoitua luonnonkosmetiikkaa.

Ey! -suihkeiden teho perustuu kasviöljyihin ja mineraalipigmentteihin. Ne eivät sisällä nanopartikkeleita tai nanoteknologiaa eivätkä mineraaliöljyperäisiä ainesosia. Suihkeet antavat välittömän suoja, joten levittämisen jälkeen ei tarvitse odotella voiteen imeytymistä ihoon toisin kuin kemialliseen suojaan perustuvien voiteiden kanssa täytyy.

Suihkeet ovat miellyttäviä levittää, tuoksuvat ihanalle ja yksi suihkaus riittää melko laajalle ihoalueelle. Suihkeet ovat siis riittoisia ja helppoja levittää. Niistä jää hieman valkoinen kalvo iholle, jos suihketta ei levitä huolellisesti. Kunnolla levitettynä suihke kyllä häviää iholle eikä jätä sille tahmaista pintaa.

 

 

Itselleni ostin YA Egolta Biosoliksen aurinkoöljyn,  sillä tykkään öljymäisistä aurinkosuojista itselläni. Aurinkoöljy sisältää karanjaöljyä, joka on iholle hyvin levittyvä kuivaöljy. Biosoliksen aurinkoöljy kosteuttaa, suojaa ja hoitaa ihoa sekä sisältää suojakertoimen 20. Öljystä jää iholle hieman helmiäinen pinta, mutta ei missään nimessä liian kimaltava kuitenkaan,

Biosolis on myös sertifikoitua luonnonkosmetiikkaa, joten senkin suoja on fysikaalinen eikä sekään sisällä ns. pahiksia. Aurinkoöljy on myöskin turvallinen vesieliöille ja koralleille. Tuotteen ainoa miinuspuoli on tuoksu. Se on kovin voimakas ja mielestäni ehkä sellainen pistävän pähkinäinen. Onneksi tuoksu kyllä haihtuu iholta aika nopeasti.

Aurinkoöljy ei jätä ihoa öljyisen tai tahmaisen tuntuiseksi varmaankin juuri sisältämänsä kuivaöljyn ansiosta. Se on iholla hyvin miellyttävä ja helppo levittää. Ainoa miinus tosiaan on sen tuoksu, mutta kyllä sen kanssa onneksi pärjää ja minun mielestäni se muuttuu paremmaksi kun on hetken iholla.

Nyt vain toivotaan, että aurinkoiset ilmat jatkuisivat. Ihanaa kun on kesä vihdoinkin!

 

-R

 

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä